Salsa verde neboli zelená omáčka je původně italský vynález. Díky své čerstvé bylinkové nakyslé chuti je k rybě jako stvořená. Jednoduchý recept z pár surovin nadělá na vašem talíři tolik parády!
Suroviny
petrželka
4
hrsti
lísky
okurka
80
g
slupky ze salátové okurky
ze 4 citronů
ančovičky (konzerva)
8
ks
olivový olej extra panenský
120
ml
vinný ocet bílý
40
ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Petrželku, slupky z okurky, citronovou šťávu a sardelky v malém robotu několika pulzy nasekejte nadrobno, ale nikoli na kaši.
2
Vmíchejte olivový olej a vinný ocet. Osolte a opepřete. Podávejte k rybě.
NĚCO NAVÍC
Do salsy můžete vmíchat 2 nadrobno nasekaná vejce, vařená natvrdo. Ještě jemnější salsa bude, když použijete pouze žloutky.