0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2952 kcal
Bílkoviny 219 g
Sacharidy 7 g
Tuky 230 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salsa verde neboli zelená omáčka je původně italský vynález. Díky své čerstvé bylinkové nakyslé chuti je k rybě jako stvořená.

 

Suroviny

petrželka 4 hrsti
80 g
slupky ze salátové okurky
citronová štáva
sardelky 8 ks
olivový olej extra panenský 120 ml
vinný ocet bílý 40 ml
sůl a pepř
na dochucení

1Petrželku, slupky z okurky, citronovou šťávu a sardelky v malém robotu několika pulzy nasekejte nadrobno, ale nikoli na kaši.

2Vmíchejte olivový olej a vinný ocet. Osolte a opepřete. Podávejte k rybě.

NĚCO NAVÍC

Do salsy můžete vmíchat 2 nadrobno nasekaná vejce, vařená natvrdo. Ještě jemnější salsa bude, když použijete pouze žloutky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit