Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salsa verde
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2891 kcal
Bílkoviny 235 g
Sacharidy 9 g
Tuky 214 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salsa verde neboli zelená omáčka je původně italský vynález. Díky své čerstvé bylinkové nakyslé chuti je k rybě jako stvořená. Jednoduchý recept z pár surovin nadělá na vašem talíři tolik parády!

Suroviny

petrželka 4 hrsti
lísky
slupky ze salátové okurky
ze 4 citronů
ančovičky (konzerva) 8 ks
olivový olej extra panenský 120 ml
vinný ocet bílý 40 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Petrželku, slupky z okurky, citronovou šťávu a sardelky v malém robotu několika pulzy nasekejte nadrobno, ale nikoli na kaši.

2

Vmíchejte olivový olej a vinný ocet. Osolte a opepřete. Podávejte k rybě.

NĚCO NAVÍC
Do salsy můžete vmíchat 2 nadrobno nasekaná vejce, vařená natvrdo. Ještě jemnější salsa bude, když použijete pouze žloutky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...