Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2952 kcal
Bílkoviny 219 g
Sacharidy 7 g
Tuky 230 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salsa verde neboli zelená omáčka je původně italský vynález. Díky své čerstvé bylinkové nakyslé chuti je k rybě jako stvořená.

 

Související recepty

Suroviny

petrželka 4 hrsti
80 g
slupky ze salátové okurky
citronová štáva
sardelky 8 ks
olivový olej extra panenský 120 ml
vinný ocet bílý 40 ml
sůl a pepř
na dochucení

1Petrželku, slupky z okurky, citronovou šťávu a sardelky v malém robotu několika pulzy nasekejte nadrobno, ale nikoli na kaši.

2Vmíchejte olivový olej a vinný ocet. Osolte a opepřete. Podávejte k rybě.

NĚCO NAVÍC

Do salsy můžete vmíchat 2 nadrobno nasekaná vejce, vařená natvrdo. Ještě jemnější salsa bude, když použijete pouze žloutky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit