Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2540 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 195 g
Tuky 126 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud si česnek upečete předem, je příprava téhle polévky blesková.

Suroviny

celé palice
olivový olej 2,5 PL
nakrájená nadrobno
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený nadrobno
mrkev 1 ks
menší kus, nebo pastinák, na kostičky
rozmarýn ½ PL
jemně nasekané lístky, lze nahradit tymiánem
fazole cannellini 800 g
2 konzervy, fazole propláchnuté
vývar zeleninový 850 ml
nebo podle potřeby
sůl
pepř
čerstvě mletý
na opečení pečiva
světlé, na krutony (my jsme použili tenké plátky bagetky)
bylinky
mix (lístky hladkolisté petržele, řeřicha) na ozdobení
Na petrželkové pesto
petrželka 2 hrsti
hladkolistá
mandle plátky 2 PL
olivový olej 4 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
několik kapek

Postup

1

Rozehřejte troubu na 200°C. Palicím česneku seřízněte vršek a pokapejte jej lehce olejem. Položte je řeznou stranou nahoru a pečte 30 minut doměkka. Vyndejte a dejte zatím stranou.

2

V hrnci rozehřejte zbytek oleje. Přidejte cibuli, řapíkatý celer, mrkev nebo pastinák a rozmarýn a opékejte, až zelenina začne měknout.

3

Pak z palice do hrnce vymáčkněte pečený česnek, přidejte fazole a vývar, osolte, opepřete a vařte 15 minut, aby se chutě prolnuly. Rozmixujte dohladka.

4

V pánvi opečte na másle pečivo dozlatova a dokřupava.

5

Na pesto rozmixujte petrželové lístky, mandle, olej, sůl a pepř. Dochuťte citronovou šťávou.

6

Polévku rozdělte do talířů, do každého kápněte trochu pesta, posypte krutony a bylinkami a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč