Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fazolový krém s pečeným česnekem

Pokud si česnek upečete předem, je příprava téhle polévky blesková.

Vydání: 2020/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ vaření 15 minut
PT30M
Pečení 0:30
Polévka

Ingredience

    • 2 palice česneku
    • 2,5 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené nadrobno
    • 1 menší mrkev nebo pastinák, na kostičky
    • 1/2 lžíce jemně nasekaných lístků rozmarýnu/tymiánu
    • 2x 400g konzerva bílých fazolí cannellini, propláchnutých
    • 850 ml zeleninového vývaru (nebo podle potřeby)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce másla na opečení pečiva
    • světlé pečivo na krutony (my jsme použili tenké plátky bagetky)
    • mix bylinek na ozdobení (lístky hladkolisté petržele, řeřicha)

    NA PETRŽELKOVÉ PESTO

    • 2 hrsti lístků hladkolisté petržele
    • 2 lžíce plátků mandlí
    • 4 lžíce olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • pár kapek citronové šťávy

Příprava jídla

1 Rozehřejte troubu na 200°C. Palicím česneku seřízněte vršek a pokapejte jej lehce olejem. Položte je řeznou stranou nahoru a pečte 30 minut doměkka. Vyndejte a dejte zatím stranou.

2 V hrnci rozehřejte zbytek oleje. Přidejte cibuli, řapíkatý celer, mrkev nebo pastinák a rozmarýn a opékejte, až zelenina začne měknout. Pak z palice do hrnce vymáčkněte pečený česnek, přidejte fazole a vývar, osolte, opepřete a vařte 15 minut, aby se chutě prolnuly. Rozmixujte dohladka.

3 V pánvi opečte na másle pečivo dozlatova a dokřupava.

4 Na pesto rozmixujte petrželové lístky, mandle, olej, sůl a pepř. Dochuťte citronovou šťávou.

5 Polévku rozdělte do talířů, do každého kápněte trochu pesta, posypte krutony a bylinkami a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řepná polévka s pohankou

Brokolicová polévka s kadeřávkem

Mrkvovo-batátová polévka s křupavými oříšky a semínky

Česnek v tradiční kuchyni

Přidat komentář