0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brownie Dort

Brownie Dort

Hodnocení receptu
4.5 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

Ø forma 15cm (na klasickou velikost 26cm doporučuji dvojitou dávku)

4 vejce

130g hořké čokolády

130g měkkého másla

150g třtinového cukru

40g polohrubé mouky

2 polévkové lžíce kakaa

Špetka soli

 

Krém:

400g bílé čokolády

250g měkkého másla

Korpus:

Troubu předehřejeme na 180°C. Žloutky oddělíme od bílků, bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni (nebo mikrovlnce) a necháme vychladnout. Měkké máslo vyšleháme a cukrem do pěny, přidáme žloutky a dále šleháme, dokud není směs hezky hladká. Dále přidáme mouku a kakaao, na závěr opatrně vmícháme sníh. Formu na dort vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těto nalijeme do formy a pečeme 30 minut. Pak snížíme teplotu na 170°C a pečeme 15minut (dokud není korpus upečený, zkoušíme špejlí). Korpus necháme vychladnout 10 minut ve formě a pak ho vyndáme a necháme úplně vychladnout.

Krém:

Bílou čokoládu rozpustíme na vodní lázni (nebo mikrovlnce) a necháme vychladnout. Změkklé máslo vyšleháme spolu s vychladlou čokoládou v hladký krém. Krém dáme na hodinu do lednice, abys se s ním lépe pracovalo.

 

Korpus třikrát/čtyřikrát (záleží na velikosti formy) prokrojíme, každé patro potřeme tenkou vrstvou krému. Opravdu stačí tenká vrstva. Celý dort potřeme tenkou vrstvou krému a dáme stuhnout na 20minut do lednice. Dort vyndáme z lednice a znovu celý pokryjeme krémem a nazdobíme dle fantazie. Já jsem použila čerstvé maliny a lyofilizované maliny, kyselá chuť malin vytváří s čokoládou skvělou kombianci. Krém z bílé čokolády můžete také snadno obarvit.

Tip: Já jsem pekla dort vyšší o menším průměru.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...

Obchod Apetit