0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dvojitý pečený nepečený cheesecake

Dvojitý pečený nepečený cheesecake

4.3 / 5. Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Pro zkušené Na 1 dort (o průměru 20 cm)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9459 kcal
Bílkoviny 260 g
Sacharidy 622 g
Tuky 649 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dort hodný chytré horákyně! Pečený i nepečený, ovocný i krémový, křupavý i jemný. Cheesecake, který je plný protikladů, a přesto v dokonalém souladu, nás nadchl svým vtipem i chutí.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
kypřicí prášek do pečiva 5 g
máslo 260 g
změklé, 260–285 g
žloutek 3 ks
z velkých vajec
sůl 4 g
krupicový cukr 90 g
opražená
hnědý cukr 80 g
NA PEČENÝ CHEESECAKE
Philadelphia original
tučná (30%)
krupicový cukr 140 g
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
velká
žloutek 4 ks
z velkých vajec
škrob 30 g
kukuřičný
Na jahodovo-pomerančové želé
želatina 3 g
prášková
voda 2 PL
rozmixované
čerstvě vymačkaná šťáva
Na nepečený cheesecake
želatina 3 g
prášková
voda 2 PL
mléko 25 g
krupicový cukr 25 g
bílá čokoláda 20 g
Philadelphia original
tučná (30%)
(35–40%)
Na ozdobení
jahody 300 g
odstopkované a přepůlené

Postup

1

Troubu předehřejte na 160°C.

2

Z mouky, kypřicího prášku, 210 g másla, žloutků, soli, cukru a mandlové mouky vypracujte měkké těsto. Těsto vyválejte na plát o síle 2 mm, přeneste ho na plech a pečte dozlatova 17–20 minut. Nechte zcela vychladnout.

3

Poté těsto rozmixujte s hnědým cukrem na drobenku. Přesuňte ji do větší mísy a ručně postupně zapracujte 50–75 g změklého másla tak, aby se hmota spojila a byla plastická.

4

Kulatou formu o průměru 20 cm dobře obalte alobalem, aby dovnitř nepronikla voda z vodní lázně.

5

Pak do formy přeneste sušenkovou hmotu a rovnoměrně ji upěchujte na dno i na boky. Korpus by měl mít sílu 6–7 mm. Formu s korpusem uložte na 30 minut do lednice.

6

Troubu vyhřejte na 120°C.

7

Všechny ingredience na pečený cheesecake opatrně promíchejte, aby se do hmoty nedostal vzduch. Vlijte do připraveného korpusu a pečte ve vodní lázni přibližně 1 hodinu a 30 minut.

8

Po uplynutí 1 hodiny začněte kontrolovat, zda už cheesecake není upečený. Okraje by měly být pevné a střed by se měl stále chvět.

9

Vypněte troubu, otevřete ji a nechte v ní cheesecake vychladnout. Poté ho uložte minimálně na 6 hodin (klidně přes noc) do lednice.

10

Když se chlazení blíží ke konci, připravte jahodovo-pomerančové želé. Želatinu zalijte vodou a nechte nabobtnat. Rozmixované jahody a pomerančovou šťávu přiveďte k bodu varu a ihned smíchejte s nabobtnalou želatinou, aby se kompletně rozpustila.

11

Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a nalijte na povrch cheesecaku. Poté uložte na chvíli do lednice, aby vrstva želé ztuhla.

12

Zatímco se cheesecake chladí, připravte nepečený cheesecake. Želatinu zalijte vodou a nechte nabobtnat. Mléko a cukr přiveďte k bodu varu.

13

Přidejte nabobtnalou želatinu a míchejte, dokud se nerozpustí. Horkou směsí zalijte nalámanou čokoládu a dobře promíchejte.

14

Přidejte krémový sýr a zakysanou smetanu. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a jemně vmíchejte vyšlehanou smetanu ke šlehání. Naneste na vrstvu želé a dejte do lednice ztuhnout.

15

Před podáváním ozdobte jahodami.

TIP AUTORA
Pečené náplně můžete připravit o třetinu víc a připravit pouze pečený cheesecake. Bude výborný i tak.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč