Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dvojitý pečený nepečený cheesecake

Dvojitý pečený nepečený cheesecake

3.6/5 Počet hodnocení: 61
Více než hodinu Pro zkušené Na 1 dort (o průměru 20 cm)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9459 kcal
Bílkoviny 260 g
Sacharidy 622 g
Tuky 649 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dort hodný chytré horákyně! Pečený i nepečený, ovocný i krémový, křupavý i jemný. Cheesecake, který je plný protikladů, a přesto v dokonalém souladu, nás nadchl svým vtipem i chutí.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 5 g
máslo 260 g
změklé, 260–285 g
z velkých vajec
sůl 4 g
opražená
hnědý cukr 80 g
NA PEČENÝ CHEESECAKE
Philadelphia original
tučná (30%)
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
velká
z velkých vajec
škrob 30 g
kukuřičný
Na jahodovo-pomerančové želé
prášková
voda 2 PL
rozmixované
čerstvě vymačkaná šťáva
Na nepečený cheesecake
prášková
voda 2 PL
Philadelphia original
tučná (30%)
(35–40%)
Na ozdobení
jahody 300 g
odstopkované a přepůlené

Postup

1

Troubu předehřejte na 160°C.

2

Z mouky, kypřicího prášku, 210 g másla, žloutků, soli, cukru a mandlové mouky vypracujte měkké těsto. Těsto vyválejte na plát o síle 2 mm, přeneste ho na plech a pečte dozlatova 17–20 minut. Nechte zcela vychladnout.

3

Poté těsto rozmixujte s hnědým cukrem na drobenku. Přesuňte ji do větší mísy a ručně postupně zapracujte 50–75 g změklého másla tak, aby se hmota spojila a byla plastická.

4

Kulatou formu o průměru 20 cm dobře obalte alobalem, aby dovnitř nepronikla voda z vodní lázně.

5

Pak do formy přeneste sušenkovou hmotu a rovnoměrně ji upěchujte na dno i na boky. Korpus by měl mít sílu 6–7 mm. Formu s korpusem uložte na 30 minut do lednice.

6

Troubu vyhřejte na 120°C.

7

Všechny ingredience na pečený cheesecake opatrně promíchejte, aby se do hmoty nedostal vzduch. Vlijte do připraveného korpusu a pečte ve vodní lázni přibližně 1 hodinu a 30 minut.

8

Po uplynutí 1 hodiny začněte kontrolovat, zda už cheesecake není upečený. Okraje by měly být pevné a střed by se měl stále chvět.

9

Vypněte troubu, otevřete ji a nechte v ní cheesecake vychladnout. Poté ho uložte minimálně na 6 hodin (klidně přes noc) do lednice.

10

Když se chlazení blíží ke konci, připravte jahodovo-pomerančové želé. Želatinu zalijte vodou a nechte nabobtnat. Rozmixované jahody a pomerančovou šťávu přiveďte k bodu varu a ihned smíchejte s nabobtnalou želatinou, aby se kompletně rozpustila.

11

Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a nalijte na povrch cheesecaku. Poté uložte na chvíli do lednice, aby vrstva želé ztuhla.

12

Zatímco se cheesecake chladí, připravte nepečený cheesecake. Želatinu zalijte vodou a nechte nabobtnat. Mléko a cukr přiveďte k bodu varu.

13

Přidejte nabobtnalou želatinu a míchejte, dokud se nerozpustí. Horkou směsí zalijte nalámanou čokoládu a dobře promíchejte.

14

Přidejte krémový sýr a zakysanou smetanu. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a jemně vmíchejte vyšlehanou smetanu ke šlehání. Naneste na vrstvu želé a dejte do lednice ztuhnout.

15

Před podáváním ozdobte jahodami.

TIP AUTORA
Pečené náplně můžete připravit o třetinu víc a připravit pouze pečený cheesecake. Bude výborný i tak.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč