Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dvojitý pečený nepečený cheesecake

Dvojitý pečený nepečený cheesecake

3.6/5 Počet hodnocení: 70
Více než hodinu Pro zkušené Na 1 dort (o průměru 20 cm)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9459 kcal
Bílkoviny 260 g
Sacharidy 622 g
Tuky 649 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dort hodný chytré horákyně! Pečený i nepečený, ovocný i krémový, křupavý i jemný. Cheesecake, který je plný protikladů, a přesto v dokonalém souladu, nás nadchl svým vtipem i chutí.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 5 g
máslo 260 g
změklé, 260–285 g
z velkých vajec
sůl 4 g
opražená
hnědý cukr 80 g
NA PEČENÝ CHEESECAKE
Philadelphia original
tučná (30%)
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
velká
z velkých vajec
škrob 30 g
kukuřičný
Na jahodovo-pomerančové želé
prášková
voda 2 PL
rozmixované
čerstvě vymačkaná šťáva
Na nepečený cheesecake
prášková
voda 2 PL
Philadelphia original
tučná (30%)
(35–40%)
Na ozdobení
jahody 300 g
odstopkované a přepůlené

Postup

1

Troubu předehřejte na 160°C.

2

Z mouky, kypřicího prášku, 210 g másla, žloutků, soli, cukru a mandlové mouky vypracujte měkké těsto. Těsto vyválejte na plát o síle 2 mm, přeneste ho na plech a pečte dozlatova 17–20 minut. Nechte zcela vychladnout.

3

Poté těsto rozmixujte s hnědým cukrem na drobenku. Přesuňte ji do větší mísy a ručně postupně zapracujte 50–75 g změklého másla tak, aby se hmota spojila a byla plastická.

4

Kulatou formu o průměru 20 cm dobře obalte alobalem, aby dovnitř nepronikla voda z vodní lázně.

5

Pak do formy přeneste sušenkovou hmotu a rovnoměrně ji upěchujte na dno i na boky. Korpus by měl mít sílu 6–7 mm. Formu s korpusem uložte na 30 minut do lednice.

6

Troubu vyhřejte na 120°C.

7

Všechny ingredience na pečený cheesecake opatrně promíchejte, aby se do hmoty nedostal vzduch. Vlijte do připraveného korpusu a pečte ve vodní lázni přibližně 1 hodinu a 30 minut.

8

Po uplynutí 1 hodiny začněte kontrolovat, zda už cheesecake není upečený. Okraje by měly být pevné a střed by se měl stále chvět.

9

Vypněte troubu, otevřete ji a nechte v ní cheesecake vychladnout. Poté ho uložte minimálně na 6 hodin (klidně přes noc) do lednice.

10

Když se chlazení blíží ke konci, připravte jahodovo-pomerančové želé. Želatinu zalijte vodou a nechte nabobtnat. Rozmixované jahody a pomerančovou šťávu přiveďte k bodu varu a ihned smíchejte s nabobtnalou želatinou, aby se kompletně rozpustila.

11

Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a nalijte na povrch cheesecaku. Poté uložte na chvíli do lednice, aby vrstva želé ztuhla.

12

Zatímco se cheesecake chladí, připravte nepečený cheesecake. Želatinu zalijte vodou a nechte nabobtnat. Mléko a cukr přiveďte k bodu varu.

13

Přidejte nabobtnalou želatinu a míchejte, dokud se nerozpustí. Horkou směsí zalijte nalámanou čokoládu a dobře promíchejte.

14

Přidejte krémový sýr a zakysanou smetanu. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a jemně vmíchejte vyšlehanou smetanu ke šlehání. Naneste na vrstvu želé a dejte do lednice ztuhnout.

15

Před podáváním ozdobte jahodami.

TIP AUTORA
Pečené náplně můžete připravit o třetinu víc a připravit pouze pečený cheesecake. Bude výborný i tak.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín