Banány, karamel, voňavé koření a křupavé croissanty. Už jen při vyslovení téhle božské kombinace se sbíhají sliny...
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 175°C a máslem vymažte 6 větších zapékacích mističek (použít můžete i formičky na větší muffiny). V míse rozmačkejte banány, přidejte vejce, cukr, mléko, kokosový krém, vanilkový extrakt, skořici a muškátový oříšek a vše prošlehejte.
2 Croissanty nakrájejte na kostky nebo na plátky a přidejte do mísy k vaječné směsi. Nechte nasáknout a pak je rozdělte do připravených mističek či formiček. Dejte péct asi na 30 minut. Potom je vyjměte z trouby a nechte 15–20 minut stát.
3 Mezitím si připravte omáčku. V rendlíku nechte rozpustit máslo s cukrem a smeta- nou, přiveďte k varu a 8–10 minut zvolna vařte, aby omáčka zhoustla – hlídejte, aby nepřetekla. Přidejte banány a rum. Podávejte k žemlovce.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Někdo to rád horké!(14 receptů)
- Podle Tudorovců i Rettigové: sladká česká jídla na všechny způsoby(54 receptů)
- Francouzské tousty, nákypy a žemlovky(15 receptů)
- Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou(39 receptů)
- 14 lahodných receptů na žemlovku: z vánočky, croissantů nebo loupáků(14 receptů)
- 25 rychlých dezertů k MDŽ: Oslňte ženy bleskovou sladkostí do 15 minut(25 receptů)
- Sladké banány: 35 nevšedních dezertů(35 receptů)