Pohankový salát s tuňákem je rychlou a sytou variantou oběda do práce nebo skvělým nápadem na lehkou večeři. A protože pohanka si u většiny z nás své místo v jídelníčku stále hledá, tohle je bezvadný recept, jak se s ní spřátelit.
Suroviny
tuňák (konzerva)
150
g
v oleji
konzervovaná kukuřice
1
konzerva
sterilovaný hrášek
1
konzerva
okurky nakládané
4
ks
jablko
1
ks
cibule červená
1
ks
pohanka
1
hrnek
uvařená doměkka v osolené vodě či vývaru podle návodu na obalu
petrželka
2
PL
nasekaná
kopr
2
PL
nasekaný
pažitka
2
PL
nasekaná
majonéza
2
PL
citronová šťáva
2
PL
sůl
1
špetka
pepř
1
špetka
čerstvě drcený
Postup
1
Tuňáka nechte okapat a opatrně ho rozdělte vidličkou. Hrách a kukuřici slijte a propláchněte studenou vodou.
2
Nakrájejte okurky, oloupané jablko a cibuli na kostičky. Nakrájené ingredience smíchejte s pohankou, kukuřicí, hráškem a několika kapkami oleje z tuňáka, majonézou a citronovou šťávou. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti.
Zdroj: Moje Gotowanie