0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pohankový salát s tuňákem

Pohankový salát s tuňákem
ZDROJ: Moje Gotowanie
sdílet:

Pohankový salát s tuňákem

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1925 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 276 g
Tuky 38 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pohankový salát s tuňákem je rychlou a sytou variantou oběda do práce nebo skvělým nápadem na lehkou večeři.

Suroviny

tuňák (konzerva) 150 g
v oleji
konzervovaná kukuřice 1 konzerva
sterilovaný hrášek 1 konzerva
okurky nakládané 4 ks
jablko 1 ks
cibule červená 1 ks
pohanka 1 hrnek
uvařená doměkka v osolené vodě či vývaru podle návodu na obalu
petrželka 2 PL
nasekaná
kopr 2 PL
nasekaný
pažitka 2 PL
nasekaná
majonéza 2 PL
citronová štáva 2 PL
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
čerstvě drcený

Postup

1

Tuňáka nechte okapat a opatrně ho rozdělte vidličkou. Hrách a kukuřici slijte a propláchněte studenou vodou.

2

Nakrájejte okurky, oloupané jablko a cibuli na kostičky. Nakrájené ingredience smíchejte s pohankou, kukuřicí, hráškem a několika kapkami oleje z tuňáka, majonézou a citronovou šťávou. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti.

Zdroj: Moje Gotowanie

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč