Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohankový salát s tuňákem
ZDROJ: Moje Gotowanie
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 17
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1925 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 276 g
Tuky 38 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pohankový salát s tuňákem je rychlou a sytou variantou oběda do práce nebo skvělým nápadem na lehkou večeři. A protože pohanka si u většiny z nás své místo v jídelníčku stále hledá, tohle je bezvadný recept, jak se s ní spřátelit.

Suroviny

tuňák (konzerva) 150 g
v oleji
pohanka 1 hrnek
uvařená doměkka v osolené vodě či vývaru podle návodu na obalu
petrželka 2 PL
nasekaná
kopr 2 PL
nasekaný
pažitka 2 PL
nasekaná
majonéza 2 PL
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
čerstvě drcený

Postup

1

Tuňáka nechte okapat a opatrně ho rozdělte vidličkou. Hrách a kukuřici slijte a propláchněte studenou vodou.

2

Nakrájejte okurky, oloupané jablko a cibuli na kostičky. Nakrájené ingredience smíchejte s pohankou, kukuřicí, hráškem a několika kapkami oleje z tuňáka, majonézou a citronovou šťávou. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti.

Zdroj: Moje Gotowanie

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...