Salát s tuňákem a rýží
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6 / 5. Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1950 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 217 g
Tuky 64 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuňák je taková rybí šunka – univerzální surovina, která se hodí do všeho. Zlepší chuť, ale nepotlačí ostatní přísady. Tento rýžový salát je toho příkladem – funguje jako sytá večeře nebo jako skvělé jídlo na piknik či oběd do práce.

Suroviny

rýže dlouhozrnná 200 g
cibule červená 1 ks
paprika žlutá 1 ks
nakrájená na kostičky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na plátky
little gem salát 1 ks
dvě pokrájené půlky
tuňák (konzerva) 240 g
v oleji
olivy černé 1 hrst
kapary 1 PL
bazalka 1 hrst
čerstvá
rajčata cherry 8 ks
nakrájené na měsíčky
citronová štáva 2 ČL
majonéza 2 PL
olivový olej 1 PL
sůl mořská
pepř
vejce 2 ks
natvrdo
citron
na ozdobení

1 Uvařte rýži, sceďte ji, propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat. Vmíchejte nakrájenou cibuli, papriku, řapíkatý celer, salát little gem, kousky tuňáka, olivy, kapary, bazalku a rajčátka. Majonézu promíchejte s olivovým olejem a citronovou šťávou a přimíchejte do salátu. Osolte a opepřete.

2 Podávejte ozdobené vařenými vejci a dílky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit