Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s tuňákem a rýží
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1950 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 217 g
Tuky 64 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuňák je taková rybí šunka – univerzální surovina, která se hodí do všeho. Zlepší chuť, ale nepotlačí ostatní přísady. Tento rýžový salát je toho příkladem – funguje jako sytá večeře nebo jako skvělé jídlo na piknik či oběd do práce.

Suroviny

rýže dlouhozrnná 200 g
nakrájená na kostičky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na plátky
little gem salát 1 ks
dvě pokrájené půlky
tuňák (konzerva) 240 g
v oleji
kapary 1 PL
bazalka 1 hrst
čerstvá
rajčata cherry 8 ks
nakrájené na měsíčky
majonéza 2 PL
olivový olej 1 PL
sůl mořská
pepř
vejce 2 ks
natvrdo
na ozdobení

Postup

1

Uvařte rýži, sceďte ji, propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat.

2

Vmíchejte nakrájenou cibuli, papriku, řapíkatý celer, salát little gem, kousky tuňáka, olivy, kapary, bazalku a rajčátka.

3

Majonézu promíchejte s olivovým olejem a citronovou šťávou a přimíchejte do salátu. Osolte a opepřete.

4

Podávejte ozdobené vařenými vejci a dílky citronu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín