Tuňák je taková rybí šunka – univerzální surovina, která se hodí do všeho. Zlepší chuť, ale nepotlačí ostatní přísady. Tento rýžový salát je toho příkladem – funguje jako sytá večeře nebo jako skvělé jídlo na piknik či oběd do práce.
Suroviny
rýže dlouhozrnná
200
g
cibule červená
1
ks
paprika žlutá
1
ks
nakrájená na kostičky
řapíkatý celer
2
ks
nakrájený na plátky
little gem salát
1
ks
dvě pokrájené půlky
tuňák (konzerva)
240
g
v oleji
olivy černé
1
hrst
kapary
1
PL
bazalka
1
hrst
čerstvá
rajčata cherry
8
ks
nakrájené na měsíčky
citronová štáva
2
ČL
majonéza
2
PL
olivový olej
1
PL
sůl mořská
pepř
vejce
2
ks
natvrdo
citron
na ozdobení
1 Uvařte rýži, sceďte ji, propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat. Vmíchejte nakrájenou cibuli, papriku, řapíkatý celer, salát little gem, kousky tuňáka, olivy, kapary, bazalku a rajčátka. Majonézu promíchejte s olivovým olejem a citronovou šťávou a přimíchejte do salátu. Osolte a opepřete.
2 Podávejte ozdobené vařenými vejci a dílky citronu.