0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí plec s cizrnou

Jehněčí plec s cizrnou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7611 kcal
Bílkoviny 460 g
Sacharidy 339 g
Tuky 442 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cizrnu namočte den předem – jídlo s ní bude lepší než s tou z konzervy. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
jehněčí plec 2 kg
cca, s kostí
chilli paprička 1 ks
červená, nadrobno
cibule 1 ks
nadrobno
řapíkatý celer 1 ks
nadrobno
česnek 6 stroužek
nadrobno
bobkový list 2 ks
čerstvý
paprika mletá sladká 2 PL
mletá
1 PL
uzená paprika mletá
římský kmín 1 PL
mletý
400 g
konzerva rajčat krájených
víno červené 500 ml
suché, lze nahradit kvalitním polosuchými bílým vínem
cizrna 250 g
suchá, namočená přes noc
bageta
k podávání
Na pastu picada
mandle 100 g
loupané, nasucho opražené
česnek 1 stroužek
nahrubo
paprika mletá sladká 1 ČL
mletá

1 Troubu předehřejte na 160°C. V kastrolu na oleji opečte maso ze všech stran dozlatova, aby se zatáhlo (trvá to 3–5 minut), vyjměte a odložte.

2 Do uvolněného pekáčku vložte chilli, cibuli, celer, česnek, bobkový list, obě papriky a římský kmín a na mírném plameni opékejte 3–5 minut. Pak přidejte rajčata a vařte 20 minut. Maso vraťte do pekáčku, přelijte sherry, přiklopte a pečte 2 hodiny. Přidejte namočenou a scezenou cizrnu, 500ml vody a pečte další 2,5 hodiny, až maso bude odpadávat od kosti a cizrna bude měkká.

3 Mezitím rozmělněte všechny přísady na pastu picada v hmoždíři a pastu podávejte k jehněčímu s cizrnou. Servírujte s čerstvou bagetou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit