Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí plec
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7880 kcal
Bílkoviny 465 g
Sacharidy 346 g
Tuky 443 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cizrnu namočte den předem – jídlo s ní bude lepší než s tou z konzervy. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
s kostí
červená, nadrobno
nadrobno
řapíkatý celer 1 ks
nadrobno
česnek 6 stroužků
nadrobno
čerstvý
paprika mletá uzená 1 PL
římský kmín 1 PL
mletý
sherry 500 ml
suché, lze nahradit kvalitním polosuchým bílým vínem
cizrna 250 g
suchá, namočená přes noc
bageta
k podávání
Na pastu picada
nasucho opražené
česnek 1 stroužek
nakrájený nahrubo

Postup

1

Troubu předehřejte na 160°C. V kastrolu na oleji opečte maso ze všech stran dozlatova, aby se zatáhlo (trvá to 3–5 minut), vyjměte a odložte.

2

Do uvolněného pekáčku vložte chilli, cibuli, celer, česnek, bobkový list, obě papriky a římský kmín a na mírném plameni opékejte 3–5 minut. Pak přidejte rajčata a vařte 20 minut. Maso vraťte do pekáčku, přelijte sherry, přiklopte a pečte 2 hodiny. Přidejte namočenou a scezenou cizrnu, 500ml vody a pečte další 2,5 hodiny, až maso bude odpadávat od kosti a cizrna bude měkká.

3

Mezitím rozmělněte všechny přísady na pastu picada v hmoždíři a pastu podávejte k jehněčímu s cizrnou. Servírujte s čerstvou bagetou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín