Jehněčí plec s cizrnou

Jehněčí plec s cizrnou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7611 kcal
Bílkoviny 460 g
Cukr 339 g
Tuky 442 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Cizrnu namočte den předem – jídlo s ní bude lepší než s tou z konzervy. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
jehněčí plec 2 kg
cca, s kostí
chilli paprička 1 ks
červená, nadrobno
cibule 1 ks
nadrobno
řapíkatý celer 1 ks
nadrobno
česnek 6 stroužek
nadrobno
bobkový list 2 ks
čerstvý
paprika sladká 2 PL
mletá
1 PL
uzená paprika mletá
římský kmín 1 PL
mletý
400 g
konzerva rajčat krájených
víno červené 500 ml
suché, lze nahradit kvalitním polosuchými bílým vínem
cizrna 250 g
suchá, namočená přes noc
bageta
k podávání
Na pastu picada
mandle 100 g
loupané, nasucho opražené
česnek 1 stroužek
nahrubo
paprika sladká 1 ČL
mletá

1 Troubu předehřejte na 160°C. V kastrolu na oleji opečte maso ze všech stran dozlatova, aby se zatáhlo (trvá to 3–5 minut), vyjměte a odložte.

2 Do uvolněného pekáčku vložte chilli, cibuli, celer, česnek, bobkový list, obě papriky a římský kmín a na mírném plameni opékejte 3–5 minut. Pak přidejte rajčata a vařte 20 minut. Maso vraťte do pekáčku, přelijte sherry, přiklopte a pečte 2 hodiny. Přidejte namočenou a scezenou cizrnu, 500ml vody a pečte další 2,5 hodiny, až maso bude odpadávat od kosti a cizrna bude měkká.

3 Mezitím rozmělněte všechny přísady na pastu picada v hmoždíři a pastu podávejte k jehněčímu s cizrnou. Servírujte s čerstvou bagetou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit