Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Jehněčí plec s cizrnou

Jehněčí plec s cizrnou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7611 kcal
Bílkoviny 460 g
Sacharidy 339 g
Tuky 442 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cizrnu namočte den předem – jídlo s ní bude lepší než s tou z konzervy. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
jehněčí plec 2 kg
cca, s kostí
chilli paprička 1 ks
červená, nadrobno
cibule 1 ks
nadrobno
řapíkatý celer 1 ks
nadrobno
česnek 6 stroužek
nadrobno
bobkový list 2 ks
čerstvý
paprika sladká 2 PL
mletá
1 PL
uzená paprika mletá
římský kmín 1 PL
mletý
400 g
konzerva rajčat krájených
víno červené 500 ml
suché, lze nahradit kvalitním polosuchými bílým vínem
cizrna 250 g
suchá, namočená přes noc
bageta
k podávání
Na pastu picada
mandle 100 g
loupané, nasucho opražené
česnek 1 stroužek
nahrubo
paprika sladká 1 ČL
mletá

1 Troubu předehřejte na 160°C. V kastrolu na oleji opečte maso ze všech stran dozlatova, aby se zatáhlo (trvá to 3–5 minut), vyjměte a odložte.

2 Do uvolněného pekáčku vložte chilli, cibuli, celer, česnek, bobkový list, obě papriky a římský kmín a na mírném plameni opékejte 3–5 minut. Pak přidejte rajčata a vařte 20 minut. Maso vraťte do pekáčku, přelijte sherry, přiklopte a pečte 2 hodiny. Přidejte namočenou a scezenou cizrnu, 500ml vody a pečte další 2,5 hodiny, až maso bude odpadávat od kosti a cizrna bude měkká.

3 Mezitím rozmělněte všechny přísady na pastu picada v hmoždíři a pastu podávejte k jehněčímu s cizrnou. Servírujte s čerstvou bagetou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit