0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí plec s cizrnou

Jehněčí plec s cizrnou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7880 kcal
Bílkoviny 465 g
Sacharidy 346 g
Tuky 443 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cizrnu namočte den předem – jídlo s ní bude lepší než s tou z konzervy. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
jehněčí plec 2 kg
s kostí
chilli paprička 1 ks
červená, nadrobno
cibule 1 ks
nadrobno
řapíkatý celer 1 ks
nadrobno
česnek 6 stroužků
nadrobno
bobkový list 2 ks
čerstvý
paprika mletá sladká 2 PL
paprika mletá uzená 1 PL
římský kmín 1 PL
mletý
konzervovaná rajčata krájená 400 g
sherry 500 ml
suché, lze nahradit kvalitním polosuchým bílým vínem
cizrna 250 g
suchá, namočená přes noc
bageta
k podávání
Na pastu picada
mandle loupané 100 g
nasucho opražené
česnek 1 stroužek
nakrájený nahrubo
paprika mletá sladká 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 160°C. V kastrolu na oleji opečte maso ze všech stran dozlatova, aby se zatáhlo (trvá to 3–5 minut), vyjměte a odložte.

2

Do uvolněného pekáčku vložte chilli, cibuli, celer, česnek, bobkový list, obě papriky a římský kmín a na mírném plameni opékejte 3–5 minut. Pak přidejte rajčata a vařte 20 minut. Maso vraťte do pekáčku, přelijte sherry, přiklopte a pečte 2 hodiny. Přidejte namočenou a scezenou cizrnu, 500ml vody a pečte další 2,5 hodiny, až maso bude odpadávat od kosti a cizrna bude měkká.

3

Mezitím rozmělněte všechny přísady na pastu picada v hmoždíři a pastu podávejte k jehněčímu s cizrnou. Servírujte s čerstvou bagetou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč