Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí prso pečené v podmáslí s rybízovou omáčkou

Krůtí prso pečené v podmáslí s rybízovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krůtí prso pečené v podmáslí s rybízovou omáčkou

4.1/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4875 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 581 g
Tuky 232 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá marináda dodá suššímu masu šťavnatost stejně jako voňavé šalvějové máslo schované "v kapse".

Suroviny

vcelku, cca 1,7kg
olivový olej 1 PL
malé, přepůlené
šalvěj 1 PL
nasekané lístky
rybízový džem 80 g
hořčice dijonská 2 PL
+ k podávání
worchestrová omáčka 4 PL
cca 60 ml
k podávání
Na marinádu
jalovec 1 ČL
drcený
sůl ¼ hrnku
cca 60g
šalvěj 1 svazek
cca 55g
česnek 6 stroužků
rozmáčknuté plochou stranou nože
pepř celý 1 ČL
Na šalvějové máslo
máslo 150 g
změklé
česnek 1 stroužek
drcený
šalvěj ¼ hrnek
jemně nasekaná čerstvá
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý, podle chuti

1 Na marinádu v rendlíku přiveďte k varu 1 litr vody se všemi surovinami kromě podmáslí. Když se cukr rozpustí, vypněte a nechte zchladnout. Vmíchejte podmáslí a v porcelánové nebo skleněné nádobě marinádou zalijte maso. Zakryjte a nechte v chladu 2–3 hodiny marinovat (ne déle!).

2 Promíchejte přísady na šalvějové máslo. Vyjměte maso z marinády a osušte je. Udělejte doprostřed podélný zářez a vytvořte kapsu. Naplňte ji připraveným máslem a uzavřete. Troubu předehřejte na 180 °C.

3 V pekáčku nebo kastrolu vhodném do trouby rozehřejte směs oleje a másla a maso opečte ze všech stran dozlatova, při obracení přihoďte šalotku a opékejte ji spolu s masem. Posypte šalvějí, podlijte 300 ml přecezené marinády, přiklopte a pečte zhruba 50 minut doměkka. Přelévejte vypečenou šťávou a podlévejte další marinádou.

4 Maso vyjměte na prkénko a šťávu sceďte do rendlíku. Rozmíchejte v ní rybízový džem, hořčici, worcesterskou omáčku a vařte a šlehejte 10 minut do zhoustnutí. Dochuťte a podávejte s plátky krůtího masa, pečenými šalotkami, hořčicí a ciabattou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč