Skvělá marináda dodá suššímu masu šťavnatost stejně jako voňavé šalvějové máslo schované "v kapse".
Suroviny
Postup
Na marinádu v rendlíku přiveďte k varu 1 litr vody se všemi surovinami kromě podmáslí. Když se cukr rozpustí, vypněte a nechte zchladnout. Vmíchejte podmáslí a v porcelánové nebo skleněné nádobě marinádou zalijte maso. Zakryjte a nechte v chladu 2–3 hodiny marinovat (ne déle!).
Promíchejte přísady na šalvějové máslo. Vyjměte maso z marinády a osušte je. Udělejte doprostřed podélný zářez a vytvořte kapsu. Naplňte ji připraveným máslem a uzavřete. Troubu předehřejte na 180 °C.
V pekáčku nebo kastrolu vhodném do trouby rozehřejte směs oleje a másla a maso opečte ze všech stran dozlatova, při obracení přihoďte šalotku a opékejte ji spolu s masem. Posypte šalvějí, podlijte 300 ml přecezené marinády, přiklopte a pečte zhruba 50 minut doměkka. Přelévejte vypečenou šťávou a podlévejte další marinádou.
Maso vyjměte na prkénko a šťávu sceďte do rendlíku. Rozmíchejte v ní rybízový džem, hořčici, worcesterskou omáčku a vařte a šlehejte 10 minut do zhoustnutí. Dochuťte a podávejte s plátky krůtího masa, pečenými šalotkami, hořčicí a ciabattou.