0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí prso pečené v podmáslí s rybízovou omáčkou

Krůtí prso pečené v podmáslí s rybízovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krůtí prso pečené v podmáslí s rybízovou omáčkou

3.9 / 5. Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4875 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 581 g
Tuky 232 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá marináda dodá suššímu masu šťavnatost stejně jako voňavé šalvějové máslo schované "v kapse".

Suroviny

vcelku, cca 1,7kg
olivový olej 1 PL
máslo 50 g
šalotka 8 ks
malé, přepůlené
šalvěj 1 PL
nasekané lístky
rybízový džem 80 g
hořčice dijonská 2 PL
+ k podávání
worchestrová omáčka 4 PL
cca 60 ml
ciabatta
k podávání
Na marinádu
jalovec 1 ČL
drcený
sůl ¼ hrnku
cca 60g
šalvěj 1 svazek
bobkový list 4 ks
krupicový cukr ¼ hrnek
cca 55g
česnek 6 stroužků
rozmáčknuté plochou stranou nože
pepř celý 1 ČL
podmáslí 1 l
Na šalvějové máslo
máslo 150 g
změklé
česnek 1 stroužek
drcený
šalvěj ¼ hrnek
jemně nasekaná čerstvá
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý, podle chuti

1 Na marinádu v rendlíku přiveďte k varu 1 litr vody se všemi surovinami kromě podmáslí. Když se cukr rozpustí, vypněte a nechte zchladnout. Vmíchejte podmáslí a v porcelánové nebo skleněné nádobě marinádou zalijte maso. Zakryjte a nechte v chladu 2–3 hodiny marinovat (ne déle!).

2 Promíchejte přísady na šalvějové máslo. Vyjměte maso z marinády a osušte je. Udělejte doprostřed podélný zářez a vytvořte kapsu. Naplňte ji připraveným máslem a uzavřete. Troubu předehřejte na 180 °C.

3 V pekáčku nebo kastrolu vhodném do trouby rozehřejte směs oleje a másla a maso opečte ze všech stran dozlatova, při obracení přihoďte šalotku a opékejte ji spolu s masem. Posypte šalvějí, podlijte 300 ml přecezené marinády, přiklopte a pečte zhruba 50 minut doměkka. Přelévejte vypečenou šťávou a podlévejte další marinádou.

4 Maso vyjměte na prkénko a šťávu sceďte do rendlíku. Rozmíchejte v ní rybízový džem, hořčici, worcesterskou omáčku a vařte a šlehejte 10 minut do zhoustnutí. Dochuťte a podávejte s plátky krůtího masa, pečenými šalotkami, hořčicí a ciabattou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč