Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bůčková pomazánka z Apetit pikniku

Bůčková pomazánka z Apetit pikniku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bůčková pomazánka z Apetit pikniku

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Na 10 skleniček (300 ml)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11196 kcal
Bílkoviny 398 g
Sacharidy 55 g
Tuky 1036 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalou bůčkovku jsme na Apetit pikniku ochutnali u stánku Nesu Koláč Kláry Chvojkové. „Občas si říkám, jak je to jednoduché a jestli recept na pomazánku něčím nevylepšit, ale pak dojdu k závěru, že je to zbytečné. Takhle prostě funguje nejlépe. Nejdůležitější je bůček opravdu pořádně rozdusit,“ radí Klára. 

Náš tip: Milujete pomazánky z masa? Připravte si také bůčkovou pomazánku podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

pěkně prorostlý
opravdu velké
rostlinný olej 3 PL
sůl 2 ČL
pepř 2 ČL
čerstvě mletý
kmín 1 špetka
celý
česnek 4 stroužky
oloupaný
k podávání
k podávání

Postup

1

Z bůčku odstraňte kůži (ale nevyhazujte ji) a maso nakrájejte na kostky. 

2

Cibuli nakrájejte nahrubo a nechte v tlakovém hrnci na oleji zesklovatět. Vsypte maso, osolte, přidejte koření, česnek a zalijte vodou tak, aby bylo vše ponořené. Přidejte odříznutou kůži, hrnec uzavřete a pod tlakem vařte cca 3 hodiny (tužší maso bude chtít i více). V průběhu jednou či dvakrát zkontrolujte a případně dolijte vodu. 

3

Hotové maso je měkké a rozpadá se. Kůži vyjměte, vše promíchejte a přendejte do sklenic. Podávejte s chlebem a kyselými okurkami.

NĚCO NAVÍC
Po dovaření by se maso mělo rozpadat a vody by mělo být tak akorát. „Větší množství můžete svařit, ale příliš tekutiny se nebojte, i když to vypadá vodové a moc tekuté, směs chladnutím většinou zhoustne a ztuhne,“ radí Klára. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč