Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bůčková pomazánka z Apetit pikniku
Bůčková pomazánka z Apetit pikniku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bůčková pomazánka z Apetit pikniku

4.8/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Na 10 skleniček (300 ml)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11196 kcal
Bílkoviny 398 g
Sacharidy 55 g
Tuky 1036 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalou bůčkovku jsme na Apetit pikniku ochutnali u stánku Nesu Koláč Kláry Chvojkové. „Občas si říkám, jak je to jednoduché a jestli recept na pomazánku něčím nevylepšit, ale pak dojdu k závěru, že je to zbytečné. Takhle prostě funguje nejlépe. Nejdůležitější je bůček opravdu pořádně rozdusit,“ radí Klára. 

Náš tip: Milujete pomazánky z masa? Připravte si také bůčkovou pomazánku podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

pěkně prorostlý
opravdu velké
rostlinný olej 3 PL
sůl 2 ČL
pepř 2 ČL
čerstvě mletý
kmín 1 špetka
celý
česnek 4 stroužky
oloupaný
k podávání
k podávání

Postup

1

Z bůčku odstraňte kůži (ale nevyhazujte ji) a maso nakrájejte na kostky. 

2

Cibuli nakrájejte nahrubo a nechte v tlakovém hrnci na oleji zesklovatět. Vsypte maso, osolte, přidejte koření, česnek a zalijte vodou tak, aby bylo vše ponořené. Přidejte odříznutou kůži, hrnec uzavřete a pod tlakem vařte cca 3 hodiny (tužší maso bude chtít i více). V průběhu jednou či dvakrát zkontrolujte a případně dolijte vodu. 

3

Hotové maso je měkké a rozpadá se. Kůži vyjměte, vše promíchejte a přendejte do sklenic. Podávejte s chlebem a kyselými okurkami.

NĚCO NAVÍC
Po dovaření by se maso mělo rozpadat a vody by mělo být tak akorát. „Větší množství můžete svařit, ale příliš tekutiny se nebojte, i když to vypadá vodové a moc tekuté, směs chladnutím většinou zhoustne a ztuhne,“ radí Klára. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...