Dokonalou bůčkovku jsme na Apetit pikniku ochutnali u stánku Nesu Koláč Kláry Chvojkové. „Občas si říkám, jak je to jednoduché a jestli recept na pomazánku něčím nevylepšit, ale pak dojdu k závěru, že je to zbytečné. Takhle prostě funguje nejlépe. Nejdůležitější je bůček opravdu pořádně rozdusit,“ radí Klára.
Náš tip: Milujete pomazánky z masa? Připravte si také bůčkovou pomazánku podle našeho video receptu
Postup
Z bůčku odstraňte kůži (ale nevyhazujte ji) a maso nakrájejte na kostky.
Cibuli nakrájejte nahrubo a nechte v tlakovém hrnci na oleji zesklovatět. Vsypte maso, osolte, přidejte koření, česnek a zalijte vodou tak, aby bylo vše ponořené. Přidejte odříznutou kůži, hrnec uzavřete a pod tlakem vařte cca 3 hodiny (tužší maso bude chtít i více). V průběhu jednou či dvakrát zkontrolujte a případně dolijte vodu.
Hotové maso je měkké a rozpadá se. Kůži vyjměte, vše promíchejte a přendejte do sklenic. Podávejte s chlebem a kyselými okurkami.
NĚCO NAVÍC
Po dovaření by se maso mělo rozpadat a vody by mělo být tak akorát. „Větší množství můžete svařit, ale příliš tekutiny se nebojte, i když to vypadá vodové a moc tekuté, směs chladnutím většinou zhoustne a ztuhne,“ radí Klára.