Příjemně pikantní masová pomazánka se hodí na plátky opečené bagety, ale i na topinky jako rychlá večeře či pohoštění pro přátele. Základ receptu tvoří mleté hovězí maso a konzervovaná rajčata, které společně vytvoří hustou masovou směs plnou chutí a vůní. To vše navrch zasypte nastrouhaným tvrdým sýrem a podávejte.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. V litinovém kastrolu vhodném do trouby na oleji asi 5 minut opékejte cibuli, nasekané 4 stroužky česneku a chilli papričky. Potom přidejte mleté maso a opékejte dalších 5 minut – vařečkou při tom rozmělněte hrudky.
Vmíchejte protlak, rajčata, worcesterskou omáčku, cukr a pečte v troubě za občasného míchání asi 30 minut, až směs zhoustne. Podle chuti dosolte, případně doslaďte.
Vyndejte z trouby a vmíchejte jeden drcený stroužek česneku. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě se strouhaným sýrem a s opečenými plátky bagety.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!(30 receptů)
- Nejlepší pomazánky a obložené pečivo(33 receptů)
- 22 jarních pomazánek: Připravte si ji na řecký způsob nebo vyzkoušejte hráškovou s mátou(23 receptů)