Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masová pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 37
Do 50 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2034 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 157 g
Tuky 101 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příjemně pikantní masová pomazánka se hodí na plátky opečené bagety, ale i na topinky jako rychlá večeře či pohoštění pro přátele. Základ receptu tvoří mleté hovězí maso a konzervovaná rajčata, které společně vytvoří hustou masovou směs plnou chutí a vůní. To vše navrch zasypte nastrouhaným tvrdým sýrem a podávejte.

Suroviny

olivový olej 2 PL
nadrobno
česnek 4 stroužky
nadrobno + 1 na dokončení
čerstvá červená, bez semen, nadrobno
worcesterská omáčka 2 PL
sůl mořská
na dochucení
pokud je třeba, na dochucení
gouda 150 g
nastrouhaná, lze nahradit jiným tvrdým sýrem, k podávání
bageta 1 ks
rustikální, na plátky, opečné v toustovači

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. V litinovém kastrolu vhodném do trouby na oleji asi 5 minut opékejte cibuli, nasekané 4 stroužky česneku a chilli papričky. Potom přidejte mleté maso a opékejte dalších 5 minut – vařečkou při tom rozmělněte hrudky.

2

Vmíchejte protlak, rajčata, worcesterskou omáčku, cukr a pečte v troubě za občasného míchání asi 30 minut, až směs zhoustne. Podle chuti dosolte, případně doslaďte.

3

Vyndejte z trouby a vmíchejte jeden drcený stroužek česneku. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě se strouhaným sýrem a s opečenými plátky bagety. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...