0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masová pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2034 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 157 g
Tuky 101 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příjemně pikantní masová pomazánka oblíbená masami!

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 4 stroužky
nadrobno + 1 na dokončení
chilli paprička 2 ks
čerstvá červená, bez semen, nadrobno
hovězí maso mleté 250 g
rajčatový protlak 100 g
konzervovaná rajčata krájená 400 g
worcesterská omáčka 2 PL
krupicový cukr 2 ČL
sůl mořská
na dochucení
krupicový cukr
pokud je třeba, na dochucení
gouda 150 g
nastrouhaná, lze nahradit jiným tvrdým sýrem, k podávání
bageta 1 ks
rustikální, na plátky, opečné v toustovači

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. V litinovém kastrolu vhodném do trouby na oleji asi 5 minut opékejte cibuli, nasekané 4 stroužky česneku a chilli papričky. Potom přidejte mleté maso a opékejte dalších 5 minut – vařečkou při tom rozmělněte hrudky.

2

Vmíchejte protlak, rajčata, worcesterskou omáčku, cukr a pečte v troubě za občasného míchání asi 30 minut, až směs zhoustne. Podle chuti dosolte, případně doslaďte.

3

Vyndejte z trouby a vmíchejte jeden drcený stroužek česneku. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě se strouhaným sýrem a s opečenými plátky bagety. 

Související články

6 + 1 tip na pomazánky, které připravíte za pár korun
  • Tipy a triky

6 + 1 tip na pomazánky, které připravíte za pár korun

Dokonalé pohoštění, skvělá studená večeře nebo lahodná snídaně. Pomazánky se těší oblibě u dětí i dospělých, proto bývají běžnou součástí jídelníčků. Když je navíc zvládnete připravit za pouhých pár korun, radost je dvojnásobná. Mrkněte na...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit