Masová pomazánka

Masová pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masová pomazánka

4.2 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2034 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 157 g
Tuky 101 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příjemně pikantní masová pomazánka oblíbená masami!

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 4 stroužky
nadrobno + 1 na dokončení
chilli paprička 2 ks
čerstvá červená, bez semen, nadrobno
hovězí maso mleté 250 g
rajčatový protlak 100 g
konzervovaná rajčata krájená 400 g
worcesterská omáčka 2 PL
krupicový cukr 2 ČL
sůl mořská
na dochucení
krupicový cukr
pokud je třeba, na dochucení
gouda 150 g
nastrouhaná, lze nahradit jiným tvrdým sýrem, k podávání
bageta 1 ks
rustikální, na plátky, opečné v toustovači

1 Troubu předehřejte na 200°C. V litinovém kastrolu vhodném do trouby na oleji asi 5 minut opékejte cibuli, nasekané 4 stroužky česneku a chilli papričky. Potom přidejte mleté maso a opékejte dalších 5 minut – vařečkou při tom rozmělněte hrudky.

2 Vmíchejte protlak, rajčata, worcesterskou omáčku, cukr a pečte v troubě za občasného míchání asi 30 minut, až směs zhoustne. Podle chuti dosolte, případně doslaďte. Vyndejte z trouby a vmíchejte jeden drcený stroužek česneku. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě se strouhaným sýrem a s opečenými plátky bagety. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit