Příjemně pikantní masová pomazánka oblíbená masami!
Suroviny
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
nadrobno
česnek
4
stroužky
nadrobno + 1 na dokončení
chilli paprička
2
ks
čerstvá červená, bez semen, nadrobno
hovězí maso mleté
250
g
rajčatový protlak
100
g
worchestrová omáčka
2
PL
krupicový cukr
2
ČL
sůl mořská
na dochucení
krupicový cukr
pokud je třeba, na dochucení
gouda
150
g
nastrouhaná, lze nahradit jiným tvrdým sýrem, k podávání
bageta
1
ks
rustikální, na plátky, opečné v toustovači
Postup
1
Troubu předehřejte na 200°C. V litinovém kastrolu vhodném do trouby na oleji asi 5 minut opékejte cibuli, nasekané 4 stroužky česneku a chilli papričky. Potom přidejte mleté maso a opékejte dalších 5 minut – vařečkou při tom rozmělněte hrudky.
2
Vmíchejte protlak, rajčata, worcesterskou omáčku, cukr a pečte v troubě za občasného míchání asi 30 minut, až směs zhoustne. Podle chuti dosolte, případně doslaďte.
3
Vyndejte z trouby a vmíchejte jeden drcený stroužek česneku. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě se strouhaným sýrem a s opečenými plátky bagety.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 22 (nejen) jarních pomazánek(22 receptů)
- Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!(30 receptů)
- Nejlepší pomazánky a obložené pečivo(33 receptů)