0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Buřtguláš paní správcové

Buřtguláš paní správcové

Hodnocení receptu
1.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1833 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 128 g
Tuky 117 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

cibule 2 ks
salám 200 g
gothaj vcelku
brambory 500 g
paprika mletá sladká 3 ČL
mouka pšeničná hladká
na zahuštění
sůl
nebo vegeta
pepř
majoránka (drhnutá)
rostlinný olej 2 PL
česnek 2 stroužky

Postup

1

Na oleji zpěníme 1 nasekanou cibulku, buřty nebo gothaj pokrájíme na kostky a přidáme k cibuli.

2

Chvíli opékáme, pak přidáme vegetu nebo sůl, trochu pepře a sladkou mletou papriku. Zlehka orestujeme (jenom krátce, jinak paprika zhořkne) a přisypeme 2 lžíce hladké mouky.

3

Mezitím si uvaříme kostičky okrájených brambor, které i s vodou, ve které jsme je vařili, vlijeme na cibulovo-salámový základ.

4

Zamícháme a necháme 10 minut zlehka probublávat.

5

Oloupeme česnek a prolisujeme ho do téměř hotové polévky, necháme ještě přejít varem.

6

Těsně před dokončením přidáme špetku majoránky.

7

Na talíři zdobíme na kolečka nakrájenou, případně do křupava osmaženou cibulkou a snítkou zelené petrželky. Můžeme podávat s chlebem nebo čerstvou houskou.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 
Autor: olive83

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit