0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Buřtguláš paní správcové

Buřtguláš paní správcové

Hodnocení receptu
1.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1833 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 128 g
Tuky 117 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

cibule 2 ks
salám 200 g
gothaj vcelku
brambory 500 g
paprika sladká 3 ČL
mouka pšeničná hladká
na zahuštění
sůl
nebo vegeta
pepř
majoránka (drhnutá)
rostlinný olej 2 PL
česnek 2 stroužky

Postup

1

Na oleji zpěníme 1 nasekanou cibulku, buřty nebo gothaj pokrájíme na kostky a přidáme k cibuli.

2

Chvíli opékáme, pak přidáme vegetu nebo sůl, trochu pepře a sladkou mletou papriku. Zlehka orestujeme (jenom krátce, jinak paprika zhořkne) a přisypeme 2 lžíce hladké mouky.

3

Mezitím si uvaříme kostičky okrájených brambor, které i s vodou, ve které jsme je vařili, vlijeme na cibulovo-salámový základ.

4

Zamícháme a necháme 10 minut zlehka probublávat.

5

Oloupeme česnek a prolisujeme ho do téměř hotové polévky, necháme ještě přejít varem.

6

Těsně před dokončením přidáme špetku majoránky.

7

Na talíři zdobíme na kolečka nakrájenou, případně do křupava osmaženou cibulkou a snítkou zelené petrželky. Můžeme podávat s chlebem nebo čerstvou houskou.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 
Autor: olive83

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit