0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Buřtguláš paní správcové

Buřtguláš paní správcové

Hodnocení receptu
4.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1833 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 128 g
Tuky 117 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

cibule 2 ks
salám 200 g
gothaj vcelku
brambory 500 g
paprika mletá sladká 3 ČL
mouka pšeničná hladká
na zahuštění
sůl
nebo vegeta
pepř
majoránka (drhnutá)
rostlinný olej 2 PL
česnek 2 stroužky

Postup

1

Na oleji zpěníme 1 nasekanou cibulku, buřty nebo gothaj pokrájíme na kostky a přidáme k cibuli.

2

Chvíli opékáme, pak přidáme vegetu nebo sůl, trochu pepře a sladkou mletou papriku. Zlehka orestujeme (jenom krátce, jinak paprika zhořkne) a přisypeme 2 lžíce hladké mouky.

3

Mezitím si uvaříme kostičky okrájených brambor, které i s vodou, ve které jsme je vařili, vlijeme na cibulovo-salámový základ.

4

Zamícháme a necháme 10 minut zlehka probublávat.

5

Oloupeme česnek a prolisujeme ho do téměř hotové polévky, necháme ještě přejít varem.

6

Těsně před dokončením přidáme špetku majoránky.

7

Na talíři zdobíme na kolečka nakrájenou, případně do křupava osmaženou cibulkou a snítkou zelené petrželky. Můžeme podávat s chlebem nebo čerstvou houskou.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 
Autor: olive83

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč