Suroviny
Postup
Na oleji zpěníme 1 nasekanou cibulku, buřty nebo gothaj pokrájíme na kostky a přidáme k cibuli.
Chvíli opékáme, pak přidáme vegetu nebo sůl, trochu pepře a sladkou mletou papriku. Zlehka orestujeme (jenom krátce, jinak paprika zhořkne) a přisypeme 2 lžíce hladké mouky.
Mezitím si uvaříme kostičky okrájených brambor, které i s vodou, ve které jsme je vařili, vlijeme na cibulovo-salámový základ.
Zamícháme a necháme 10 minut zlehka probublávat.
Oloupeme česnek a prolisujeme ho do téměř hotové polévky, necháme ještě přejít varem.
Těsně před dokončením přidáme špetku majoránky.
Na talíři zdobíme na kolečka nakrájenou, případně do křupava osmaženou cibulkou a snítkou zelené petrželky. Můžeme podávat s chlebem nebo čerstvou houskou.
Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com