0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůtí polévka s čočkou a kopřivami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1493 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 143 g
Tuky 45 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zahřeje po těle i po duši!

Suroviny

krůta 450 g
ze stehen, vykoštěné, může být i s kůží, na 2,5 cm kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, nadrobno
propláchnutá
vývar kuřecí 1 l
lze nahradit jiným dobrým
rozmarýn 1 snítka
nahrubo
tymián 3 snítka
odrhnuté lístky
mrkev 150 g
na kolečka
150 g
tuřín lze nahradit kedlubnou nebo vodnicí, na kostky
4 hrst
mladé kopřivy spařené
chleba
lze nahradit opečeným, k podávání

1 Maso osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte olej a po dávkách na něm opékejte maso ze všech stran, asi 5–6 minut.

2 Vsypte cibuli a opékejte 3–4 minuty. Přidejte čočku, vlijte vývar, přisypte rozmarýn a polovinu tymiánových lístků. Přiveďte k varu, zmírněte oheň, přiklopte a zvolna vařte, 1–1,5 hodiny, aby maso změklo a čočka se rozvařila. Občas zamíchejte. Asi 15 minut před koncem vaření vsypte mrkev a tuřín.

3 Posypte zbývajícím tymiánem a spařenými kopřivami a podávejte s chlebem.

NĚCO NAVÍC
Kopřivy jsou zásadní součást jarní očisty. Hodí se všude, kam špenát, dají se jimi obkládat i sendviče, ale musíte je napřed spařit. Zasyrova je můžete maximálně prohnat odšťavňovačem jako součást raw koktejlu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč