Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slepičí polévka s celestýnskými nudlemi a libečkem
Slepičí polévka s celestýnskými nudlemi a libečkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Slepičí polévka s celestýnskými nudlemi a libečkem

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 97307 kcal
Bílkoviny 1952 g
Sacharidy 85 g
Tuky 1747 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poctivá slepičí polévka s celestýnskými nudlemi se bude ve vašem polévkovém repertoáru výjimat. Navíc ve vás možná vyvolá vzpomínky na obědy u babičky. Pokud máte možnost použít čerstvý libeček, rozhodně ho nevynechávejte, polévce totiž dodá neopakovatelné aroma. 

Suroviny

Na polévku
očištěná a bez drobů
neoloupaná
pepř celý
pár kuliček
sůl
petržel 1 ks
na kostičky
mrkev 1 ks
na kolečka
celer ¼ ks
na kostičky
rozebraný na drobné růžičky
hrášek 1 hrst
může být i mražený
Na nudle
mléko 125 ml
vejce 1 ks
sůl 1 špetka
libeček 1 hrst
jemně nasekaný
na opékání

Postup

1

Slepici rozporcujte na díly, vložte do hrnce a zalijte studenou vodou, aby bylo maso ponořené. Přidejte cibuli a pár kuliček pepře. Přiveďte k varu, seberte pěnu, ztlumte oheň a nechte táhnout 2–3 hodiny, až slepice úplně změkne – podle potřeby dolévejte studenou vodu. Pak slepičí díly vyjměte a polévku přeceďte, cibuli a pepř odstraňte. Vývar vlijte zpět do hrnce a osolte. Část z masa nakrájejte a vraťte do polévky, přidejte kořenovou zeleninu. Jak začne měknout, přidejte květák a pár minut vařte. Nakonec vsypte hrášek, který se vaří nejkratší dobu.

2

Na nudle rozšlehejte v mléce vejce, žloutek, špetku soli, vsypte libeček. Pak přisypávejte mouku a prošlehávejte do hladkého těstíčka. Rozpalte pánev, přidejte trošku másla a rozetřete jej po pánvi. Pak vlijte do pánve trochu těsta a opečte dozlatova z obou stran tenkou palačinku. Pokračujte do spotřebování těsta. Palačinky smotejte jako koberec a krájejte nožem na ‚šneky‘. Položte do talíře a přelijte polévkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč