Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slepičí polévka s celestýnskými nudlemi a libečkem
Slepičí polévka s celestýnskými nudlemi a libečkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Slepičí polévka s celestýnskými nudlemi a libečkem

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 97307 kcal
Bílkoviny 1952 g
Sacharidy 85 g
Tuky 1747 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poctivá slepičí polévka s celestýnskými nudlemi se bude ve vašem polévkovém repertoáru výjimat. Navíc ve vás možná vyvolá vzpomínky na obědy u babičky. Pokud máte možnost použít čerstvý libeček, rozhodně ho nevynechávejte, polévce totiž dodá neopakovatelné aroma. 

Suroviny

Na polévku
očištěná a bez drobů
neoloupaná
pepř celý
pár kuliček
sůl
petržel 1 ks
na kostičky
mrkev 1 ks
na kolečka
celer ¼ ks
na kostičky
rozebraný na drobné růžičky
hrášek 1 hrst
může být i mražený
Na nudle
mléko 125 ml
vejce 1 ks
sůl 1 špetka
libeček 1 hrst
jemně nasekaný
na opékání

Postup

1

Slepici rozporcujte na díly, vložte do hrnce a zalijte studenou vodou, aby bylo maso ponořené. Přidejte cibuli a pár kuliček pepře. Přiveďte k varu, seberte pěnu, ztlumte oheň a nechte táhnout 2–3 hodiny, až slepice úplně změkne – podle potřeby dolévejte studenou vodu. Pak slepičí díly vyjměte a polévku přeceďte, cibuli a pepř odstraňte. Vývar vlijte zpět do hrnce a osolte. Část z masa nakrájejte a vraťte do polévky, přidejte kořenovou zeleninu. Jak začne měknout, přidejte květák a pár minut vařte. Nakonec vsypte hrášek, který se vaří nejkratší dobu.

2

Na nudle rozšlehejte v mléce vejce, žloutek, špetku soli, vsypte libeček. Pak přisypávejte mouku a prošlehávejte do hladkého těstíčka. Rozpalte pánev, přidejte trošku másla a rozetřete jej po pánvi. Pak vlijte do pánve trochu těsta a opečte dozlatova z obou stran tenkou palačinku. Pokračujte do spotřebování těsta. Palačinky smotejte jako koberec a krájejte nožem na ‚šneky‘. Položte do talíře a přelijte polévkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín