Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čajové houstičky s rozinkami
Čajové houstičky s rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čajové houstičky s rozinkami

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Na 8 houstiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2696 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 464 g
Tuky 55 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Malé houstičky plné rozinek jsou skvělé s máslem a džemem, ale chutnat budou i naslano, třeba se sýrem typu brie...

Suroviny

rozinky 150 g
proužky, bez bílé části
mouka pšeničná celozrnná hladká 150 g
třtinový cukr 50 g
droždí sušené 7 g
sůl 1 ČL
studené
najemno strouhaná kůra z obou, šťáva z jednoho
mléko 225 ml

Postup

1

Namočte rozinky: Vsypte je do misky, přidejte proužky citronové kůry, zalijte 250 ml vroucí vody, zakryjte a nechte stát, nejlépe přes noc, ale není to nutné.

2

Obě mouky vsypte do mísy, přidejte cukr, droždí a promíchejte, poté přidejte sůl, najemno strouhanou citronovou kůru, máslo, citronovou šťávu a mléko a vypracujte hladké těsto. Zakryjte nejlépe potravinářskou fólií a nechte vykynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.

3

Rozinky slijte, kůru vyhoďte a přisypte je do mísy k těstu, to párkrát prohněťte, aby se rozinky zapracovaly. Těsto vyklopte na pracovní plochu (můžete jej ještě párkrát přeložit či prohníst) a rozdělte na 8 stejných kousků. Ty vytvarujte do kuliček a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pokud chcete pravidelné tvary, dejte je do širších formiček na muffiny či menších formiček na tartaletky. Zakryjte volně potravinářskou fólií a nechte kynout, aby zdvojnásobily objem. Poté je dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C na zhruba 20 minut a nechte vychladnout na mřížce.

4

Podávejte nejlépe ještě teplé nebo překrojené napůl a na řezu opečené.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...