Klasická hrachová polévka potěší každého milovníka luštěnin. Jemný krém s voňavou slaninou a křupavými houstičkami vás příjemně zahřeje a zasytí. Navíc recept na hrachovku je velmi jednoduchý, jen musíte včas namočit suchý hrách, aby dostatečně nabobtnal a změknul. Nejlepší hrachová polévka je přeci ta domácí.
Suroviny
Pro 4-6 osob
Suroviny
Pro 4-6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 2714 kcal
- Bílkoviny 178 g
- Sacharidy 262 g
- Tuky 83 g
Postup přípravy
- Pět levných večeří ze žlutého hrachu: Vařte s námi ze surovin, které jsou dostupné Hrách a kroupy: 21 receptů na staročeskou pochoutku
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/10
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,6/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2015/10
Svíčková, ta pravá, jediná, a moje... Anebo taky vaše, a úplně jiná! Na náš národní poklad jeden jediný správný recept neexistuje. Oslovili jsme proto tři odborníky a získali jsme od nich recepty na svíčkovou klasickou, moderní, a dokonce i v italském stylu.Bramborové těsto je tradiční, jednoduché a tak univerzální! Z jednoho a téhož těsta připravíte knedlíky, šišky, placičky i dezerty a sladká jídla, na které je naše národní kuchyně právě pyšná.Ochutnejte hvězdy podzimu! Jablka, hrušky, ořechy a kaštany – to jsou poklady říjnové kuchyně. V našich receptech vás znovu překvapí a uchvátí.