Klasika všech klasik! Ale místo obligátního předního masa jsme do ní tentokrát dali líčka, která jsou po uvaření pohádkově jemná.
Suroviny
Postup
V hrnci rozehřejte sádlo nebo olej a zpěňte na něm cibuli. Přidejte maso a ze všech stran ho za stálého míchání osmahněte. Maso opékejte, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou pustilo. Přidejte česnek a ještě chvíli opékejte, aby změkl. Potom maso poprašte mletou sladkou i pálivou paprikou, zpěňte, promíchejte a přidejte rajčata a papriku. Podlijte trochou vývaru nebo vody. Osolte, opepřete, okmínujte a duste pod poklicí doměkka. Během dušení podle potřeby podlévejte vývarem či vodou.
Když je maso téměř měkké, dolijte zbylý vývar nebo vodu a přidejte na kostičky nakrájené brambory. Podle potřeby zahustěte nastrouhaným chlebem. Vařte, dokud brambory nezměknou. Dochuťte rozemnutou sušenou majoránkou, popřípadě ještě prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Podávejte ozdobené čerstvou majoránkou.