0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gulášová polévka z líček

Gulášová polévka z líček

3.7 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3382 kcal
Bílkoviny 214 g
Sacharidy 416 g
Tuky 80 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika všech klasik! Ale místo obligátního předního masa jsme do ní tentokrát dali líčka, která jsou po uvaření pohádkově jemná. 

Suroviny

sádlo 2 PL
nebo rostlinný olej
cibule 2 ks
nakrájená nadrobno
hovězí líčka 500 g
nakrájená na nudličky
česnek 4 stroužky
nakrájené na tenké plátky + na dochucení (nemusí být)
paprika sladká 1 PL
mletá
paprika pálivá 0.5 ČL
mletá
rajče 3 ks
zralá, spařená, oloupaná a nakrájená
paprika červená 1 ks
zbavená semeníku a nakrájená
vývar hovězí 1.5 l
nebo voda
sůl
pepř
čerstvě mlětý
kmín 1 ČL
celý
brambory 600 g
oloupané
chleba 2 plátky
tvrdší, tmavý, na zahuštění
majoránka (drhnutá) 2 PL
+ čerstvá na ozdobení

1 V hrnci rozehřejte sádlo nebo olej a zpěňte na něm cibuli. Přidejte maso a ze všech stran ho za stálého míchání osmahněte. Maso opékejte, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou pustilo. Přidejte česnek a ještě chvíli opékejte, aby změkl. Potom maso poprašte mletou sladkou i pálivou paprikou, zpěňte, promíchejte a přidejte rajčata a papriku. Podlijte trochou vývaru nebo vody. Osolte, opepřete, okmínujte a duste pod poklicí doměkka. Během dušení podle potřeby podlévejte vývarem či vodou.

2 Když je maso téměř měkké, dolijte zbylý vývar nebo vodu a přidejte na kostičky nakrájené brambory. Podle potřeby zahustěte nastrouhaným chlebem. Vařte, dokud brambory nezměknou. Dochuťte rozemnutou sušenou majoránkou, popřípadě ještě prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Podávejte ozdobené čerstvou majoránkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit