Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gulášová polévka z líček

Klasika všech klasik! Ale místo obligátního předního masa jsme do ní tentokrát dali líčka, která jsou po uvaření pohádkově jemná. 

Vydání: 2015/10
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H30M
Vaření 1:30
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce sádla nebo rostlinného oleje
    • 2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 500g hovězích líček, nakrájených na nudličky
    • 4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky + na dochucení (nemusí být)
    • 1 lžíce mleté sladké papriky
    • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
    • 3 zralá rajčata, spařená, oloupaná a nakrájená
    • 1 červená paprika, zbavená semeníku a nakrájená
    • 1,5 litru hovězího vývaru nebo vody
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžička celého kmínu
    • 600g brambor, oloupaných
    • 1–2 plátky tvrdšího tmavého chleba na zahuštění
    • 2 lžíce sušené majoránky + čerstvá na ozdobení 

Příprava jídla

1 V hrnci rozehřejte sádlo nebo olej a zpěňte na něm cibuli. Přidejte maso a ze všech stran ho za stálého míchání osmahněte. Maso opékejte, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou pustilo. Přidejte česnek a ještě chvíli opékejte, aby změkl. Potom maso poprašte mletou sladkou i pálivou paprikou, zpěňte, promíchejte a přidejte rajčata a papriku. Podlijte trochou vývaru nebo vody. Osolte, opepřete, okmínujte a duste pod poklicí doměkka. Během dušení podle potřeby podlévejte vývarem či vodou.

2 Když je maso téměř měkké, dolijte zbylý vývar nebo vodu a přidejte na kostičky nakrájené brambory. Podle potřeby zahustěte nastrouhaným chlebem. Vařte, dokud brambory nezměknou. Dochuťte rozemnutou sušenou majoránkou, popřípadě ještě prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Podávejte ozdobené čerstvou majoránkou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kulajda s vejcem

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi

Hrachová polévka s opečenou slaninou a houstičkami

Kapustová polévka s klobásou

Rajská polévka s tvarohovými nočky

Polévka je grunt!

Česká kuchyně – polévky

Aby v tom nebyl guláš

REKLAMA

Přidat komentář