Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 24
Do 10 minut Velmi snadné Na 2 palačinky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 373 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 42 g
Tuky 14 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fritátové nudle jsou skvělé do vývaru či jiných čirých polévek. Jde v podstatě o slanou verzi palačinky, které se po opečení nakrájí na nudličky a ty se těsně před podáváním vloží do talíře a zalijí polévkou. Jsou jednoduché, rychlé a velice chutné. 

Suroviny

mléko 100 ml
vejce 1 ks
sůl
rostlinný olej
na vytření pánve

Postup

1

Mouku, mléko a vejce smícháme, osolíme a ochutíme muškátovým oříškem. Opékáme na pánvi vytřené olejem jako palačinku.

2

Po opečení nakrájíme na nudličky a vkládáme do hlubokého talíře, zaléváme do polévkou.

Ilustrační foto: Image Professionals

 

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...