0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Palačinky s liškami

Palačinky s liškami

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1819 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 149 g
Tuky 97 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poslouží třeba jako rychlá večeře, kterou zasytíte celou rodinu po návratu z houbařského výletu. Dodají ztracenou energii a také motivaci pro další výpravy.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 150 g
či polohrubá mouka
mléko 500 ml
vejce 3 ks
sůl špetka
máslo 3 PL
či panenský panenský olivový olej
česnek 2 stroužky
rozdrcený
pažitka hrst
najemno
lišky 400 g
smetana 3 PL

1 Ze 150 g hladké nebo polohrubé mouky, 500 ml mléka, 3 vajec a špetky soli ušlehejte těstíčko na palačinky. Rozehřejte nepřilnavou  pánev a potřete ji trochou oleje. Jakmile se olej rozehřeje, naběrečkou na něj nalijte trochu těstíčka a krouživým pohybem ho rozlijte po celé pánvi.

2 Asi po dvou minutách palačinku opatrně obraťte; můžete to zkusit i nadhozením pánve. Osmažte i z druhé strany. Jakmile se objeví typické hnědé puchýřky, je palačinka hotová.

3 Na náplň rozehřejte v kastrole máslo a panenský olivový olej – dohromady asi 3 lžíce. Vsypte 2 stroužky česneku, rozdrcené, a hrst jemně sekané pažitky. Přisypte 400 g lišek a smažte, dokud nezačnou krásně vonět. Posolte a pod pokličkou na mírném plameni duste, až změknou. Lišky jsou poněkud tužší, takže počítejte asi s 15 minutami. Kontrolujte, zda se nevysmažila šťáva – pokud ano, podlijte směs trochou horké vody. Jakmile jsou houby měkké, zjemněte šťávu smetanou (asi 3 lžíce) a podle chuti osolte a opepřete. Na každou palačinku naneste trochu náplně a zarolujte ji nebo složte do šátečku. Hezkou ozdobou jsou květy pažitky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....

Obchod Apetit