Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1819 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 149 g
Tuky 97 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poslouží třeba jako rychlá večeře, kterou zasytíte celou rodinu po návratu z houbařského výletu. Dodají ztracenou energii a také motivaci pro další výpravy.

Související recepty

Suroviny

či polohrubá mouka
mléko 500 ml
vejce 3 ks
sůl špetka
či panenský panenský olivový olej
česnek 2 stroužky
rozdrcený
pažitka hrst
najemno
lišky 400 g

Postup

1

Ze 150 g hladké nebo polohrubé mouky, 500 ml mléka, 3 vajec a špetky soli ušlehejte těstíčko na palačinky. Rozehřejte nepřilnavou pánev a potřete ji trochou oleje. Jakmile se olej rozehřeje, naběrečkou na něj nalijte trochu těstíčka a krouživým pohybem ho rozlijte po celé pánvi.

2

Asi po dvou minutách palačinku opatrně obraťte; můžete to zkusit i nadhozením pánve. Osmažte i z druhé strany. Jakmile se objeví typické hnědé puchýřky, je palačinka hotová.

3

Na náplň rozehřejte v kastrole máslo a panenský olivový olej – dohromady asi 3 lžíce. Vsypte 2 stroužky česneku, rozdrcené, a hrst jemně sekané pažitky. Přisypte 400 g lišek a smažte, dokud nezačnou krásně vonět. Posolte a pod pokličkou na mírném plameni duste, až změknou. Lišky jsou poněkud tužší, takže počítejte asi s 15 minutami. Kontrolujte, zda se nevysmažila šťáva – pokud ano, podlijte směs trochou horké vody. Jakmile jsou houby měkké, zjemněte šťávu smetanou (asi 3 lžíce) a podle chuti osolte a opepřete. Na každou palačinku naneste trochu náplně a zarolujte ji nebo složte do šátečku. Hezkou ozdobou jsou květy pažitky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

03.09.2007 13:08
Recept se nachází v č.8/05, str.43

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...