Palačinky s liškami

Palačinky s liškami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1819 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 149 g
Tuky 97 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poslouží třeba jako rychlá večeře, kterou zasytíte celou rodinu po návratu z houbařského výletu. Dodají ztracenou energii a také motivaci pro další výpravy.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 150 g
či polohrubá mouka
mléko 500 ml
vejce 3 ks
sůl špetka
máslo 3 PL
či panenský panenský olivový olej
česnek 2 stroužky
rozdrcený
pažitka hrst
najemno
lišky 400 g
smetana 3 PL

1 Ze 150 g hladké nebo polohrubé mouky, 500 ml mléka, 3 vajec a špetky soli ušlehejte těstíčko na palačinky. Rozehřejte nepřilnavou  pánev a potřete ji trochou oleje. Jakmile se olej rozehřeje, naběrečkou na něj nalijte trochu těstíčka a krouživým pohybem ho rozlijte po celé pánvi.

2 Asi po dvou minutách palačinku opatrně obraťte; můžete to zkusit i nadhozením pánve. Osmažte i z druhé strany. Jakmile se objeví typické hnědé puchýřky, je palačinka hotová.

3 Na náplň rozehřejte v kastrole máslo a panenský olivový olej – dohromady asi 3 lžíce. Vsypte 2 stroužky česneku, rozdrcené, a hrst jemně sekané pažitky. Přisypte 400 g lišek a smažte, dokud nezačnou krásně vonět. Posolte a pod pokličkou na mírném plameni duste, až změknou. Lišky jsou poněkud tužší, takže počítejte asi s 15 minutami. Kontrolujte, zda se nevysmažila šťáva – pokud ano, podlijte směs trochou horké vody. Jakmile jsou houby měkké, zjemněte šťávu smetanou (asi 3 lžíce) a podle chuti osolte a opepřete. Na každou palačinku naneste trochu náplně a zarolujte ji nebo složte do šátečku. Hezkou ozdobou jsou květy pažitky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit