Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 545 kcal
Bílkoviny 12 g
Cukr 64 g
Tuky 124 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Delikatesa z rodu nenápadných a snadných na přípravu. Užijte si ji!

Suroviny

řepa 500 g
čerstvá, dobře omytá (větší překrojte)
tymián 4 snítky
máslo 4 ČL
balzamikový ocet
na zakápnutí
sůl mořská
na posypání

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Řepy rozdělte na čtyři listy pečicího papíru, a než je volně zabalíte jako balíček, přidejte k nim po snítce tymiánu, lžičce másla a vše zakápněte pár kapkami octa. Balíčky uzavřete a pečte třicet až čtyřicet minut, aby řepa změkla.

Podávejte v pootevřených papírových balíčcích, poprášené zrnky soli, jako samostatnou chuťovku nebo součást příloh třeba k pečeným masům. Tento klasický francouzský způsob přípravy zachová zelenině šťavnatost a dodá jí jemnou vůni.

Komentáře

Anonym

tak tohle je naprostá lahůdka, jedly dokonce i děti, který se normálně v mých experimentech jen šťourají. tymiánu doporučui dát víc, stejně jako balzamikového octa. hotovou řepu jsem pak kromě soli sypal i čerstvě mletým čtyřbarevným pepřem a podával s pažitkovým tvarohem jako hlavní jídlo. lahodné

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit