Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řepa z papíru
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 545 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 64 g
Tuky 124 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikatesa z rodu nenápadných a snadných na přípravu. Užijte si ji!

Suroviny

řepa 500 g
čerstvá, dobře omytá (větší překrojte)
tymián 4 snítky
máslo 4 ČL
balzamikový ocet
na zakápnutí
sůl mořská
na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Řepy rozdělte na čtyři listy pečicího papíru, a než je volně zabalíte jako balíček, přidejte k nim po snítce tymiánu, lžičce másla a vše zakápněte pár kapkami octa. Balíčky uzavřete a pečte třicet až čtyřicet minut, aby řepa změkla.

2

Podávejte v pootevřených papírových balíčcích, poprášené zrnky soli, jako samostatnou chuťovku nebo součást příloh třeba k pečeným masům. Tento klasický francouzský způsob přípravy zachová zelenině šťavnatost a dodá jí jemnou vůni.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Komentáře

28.09.2009 15:52
tak tohle je naprostá lahůdka, jedly dokonce i děti, který se normálně v mých experimentech jen šťourají. tymiánu doporučui dát víc, stejně jako balzamikového octa. hotovou řepu jsem pak kromě soli sypal i čerstvě mletým čtyřbarevným pepřem a podával s pažitkovým tvarohem jako hlavní jídlo. lahodné

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...