Delikatesa z rodu nenápadných a snadných na přípravu. Užijte si ji!
Suroviny
řepa
500
g
čerstvá, dobře omytá (větší překrojte)
tymián
4
snítky
máslo
4
ČL
balzamikový ocet
na zakápnutí
sůl mořská
na posypání
Postup
1
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Řepy rozdělte na čtyři listy pečicího papíru, a než je volně zabalíte jako balíček, přidejte k nim po snítce tymiánu, lžičce másla a vše zakápněte pár kapkami octa. Balíčky uzavřete a pečte třicet až čtyřicet minut, aby řepa změkla.
2
Podávejte v pootevřených papírových balíčcích, poprášené zrnky soli, jako samostatnou chuťovku nebo součást příloh třeba k pečeným masům. Tento klasický francouzský způsob přípravy zachová zelenině šťavnatost a dodá jí jemnou vůni.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů )
Komentáře