0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Červené kari s květákem a kokosovým mlékem

Červené kari s květákem a kokosovým mlékem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Červené kari s květákem a kokosovým mlékem

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1690 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 149 g
Tuky 61 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pár surovin, jednoduchá příprava a fantastický výsledek. Tohle jídlo vás bude bavit!

Suroviny

květák 0.5 ks
rostlinný olej 1 PL
hovězí maso mleté 500 g
kari pasta červená 2 ČL
kokosové mléko 400 g
1 konzerva
limetová šťáva
na dochucení
sójová omáčka
na dochucení
K podávání
rýže dlouhozrnná 150 g
máta 0.5 svazku
lístky otrhané a nasekané + lístky na ozdobu

Postup

1

Květák rozeberte na růžičky velikosti sousta. V pánvi rozehřejte olej, vsypte maso a opékejte a vařečkou jej rozdělujte. K masu vmíchejte květák a ještě 5 minut opékejte. Vmíchejte kari pastu, ještě chvíli restujte, aby se rozvoněla. Přilijte kokosové mléko a 200 ml vody
a vařte, aby byl květák hotový a omáčka zhoustla. Dochuťte limetovou šťávou a sójovou omáčkou.

2

Rýži uvařte podle návodu na obalu, nechte lehce zchladnout a vmíchejte mátu. Podávejte s kari, zdobené mátou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit