Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Červené kari s květákem a kokosovým mlékem

Červené kari s květákem a kokosovým mlékem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Červené kari s květákem a kokosovým mlékem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1690 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 149 g
Tuky 61 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pár surovin, jednoduchá příprava a fantastický výsledek. Tohle jídlo vás bude bavit!

Suroviny

květák 0.5 ks
rostlinný olej 1 PL
hovězí maso mleté 500 g
kari pasta červená 2 ČL
kokosové mléko 400 g
1 konzerva
limetová šťáva
na dochucení
sójová omáčka
na dochucení
K podávání
rýže dlouhozrnná 150 g
máta 0.5 svazku
lístky otrhané a nasekané + lístky na ozdobu

Postup

1

Květák rozeberte na růžičky velikosti sousta. V pánvi rozehřejte olej, vsypte maso a opékejte a vařečkou jej rozdělujte. K masu vmíchejte květák a ještě 5 minut opékejte. Vmíchejte kari pastu, ještě chvíli restujte, aby se rozvoněla. Přilijte kokosové mléko a 200 ml vody
a vařte, aby byl květák hotový a omáčka zhoustla. Dochuťte limetovou šťávou a sójovou omáčkou.

2

Rýži uvařte podle návodu na obalu, nechte lehce zchladnout a vmíchejte mátu. Podávejte s kari, zdobené mátou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit