Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Červené kari s květákem a kokosovým mlékem
Červené kari s květákem a kokosovým mlékem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Červené kari s květákem a kokosovým mlékem

4.1/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1690 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 149 g
Tuky 61 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pár surovin, jednoduchá příprava a fantastický výsledek. Tohle jídlo vás bude bavit!

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
1 konzerva
limetová šťáva
na dochucení
sójová omáčka
na dochucení
K podávání
rýže dlouhozrnná 150 g
máta ½ svazku
lístky otrhané a nasekané + lístky na ozdobu

Postup

1

Květák rozeberte na růžičky velikosti sousta. V pánvi rozehřejte olej, vsypte maso a opékejte a vařečkou jej rozdělujte. K masu vmíchejte květák a ještě 5 minut opékejte. Vmíchejte kari pastu, ještě chvíli restujte, aby se rozvoněla. Přilijte kokosové mléko a 200 ml vody
a vařte, aby byl květák hotový a omáčka zhoustla. Dochuťte limetovou šťávou a sójovou omáčkou.

2

Rýži uvařte podle návodu na obalu, nechte lehce zchladnout a vmíchejte mátu. Podávejte s kari, zdobené mátou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín