Ochucené máslo můžete mít v mrazáku v pohotovosti – hodí se na steaky i na brambory.
Suroviny
máslo
125
g
změklé
parmazán
45
g
strouhaný
česnek
3
PL
mléčný, najemno nasekaný, bílé i světlejší zelené části (viz Něco navíc)
pažitka
1
PL
nasekaná + pažitkové květy na ozdobení (nemusí být)
sůl
¼
ČL
mořská, nebo i víc podle chuti
pepř
¼
ČL
čerstvé mletý, nemusí být
chilli sušené
1
špetka
nemusí být
čerstvý, bílý, nakrájený na plátky a opečený k podávání
Postup
1
V misce utřete máslo, parmazán, česnek, pažitku, sůl a podle chuti pepř a chilli.
2
Namažte rovnou na tousty nebo zabalte do několika vrstev potravinářské fólie a zamrazte na později. Před podáváním můžete ozdobit pažitkovými kvítky, máte-li je k dispozici.
NĚCO NAVÍC
Na trzích teď můžete koupit mléčný (mladý) česnek v různých stadiích vyzrálosti. Ten nejmladší se vzrůstem podobá přerostlým jarním cibulkám a je mimořádně šťavnatý.