0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Česnekovo-pažitkové máslo

Česnekovo-pažitkové máslo

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1190 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 15 g
Tuky 116 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochucené máslo můžete mít v mrazáku v pohotovosti – hodí se na steaky i na brambory.

Suroviny

máslo 125 g
změklé
parmazán 45 g
strouhaný
česnek 3 PL
mléčný, najemno nasekaný, bílé i světlejší zelené části (viz Něco navíc)
pažitka 1 PL
nasekaná + pažitkové květy na ozdobení (nemusí být)
sůl 0.25 ČL
mořská, nebo i víc podle chuti
pepř 0.25 ČL
čerstvé mletý, nemusí být
chilli sušené 1 špetka
nemusí být
chleba
čerstvý, bílý, nakrájený na plátky a opečený k podávání

1 V misce utřete máslo, parmazán, česnek, pažitku, sůl a podle chuti pepř a chilli.

2 Namažte rovnou na tousty nebo zabalte do několika vrstev potravinářské fólie a zamrazte na později. Před podáváním můžete ozdobit pažitkovými kvítky, máte-li je k dispozici.

NĚCO NAVÍC
Na trzích teď můžete koupit mléčný (mladý) česnek v různých stadiích vyzrálosti. Ten nejmladší se vzrůstem podobá přerostlým jarním cibulkám a je mimořádně šťavnatý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit