Špaldové noky s míchanými vejci a pažitkovým pestem

Špaldové noky s míchanými vejci a pažitkovým pestem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3846 kcal
Bílkoviny 165 g
Cukr 185 g
Tuky 263 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zbylé pažitkové pesto dejte do vyvařených skleniček a zalijte olejem, v chladu vydrží až měsíc.

Suroviny

Na míchaná vejce
vejce 4 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na opékání
petrželka 1 hrst
nasekaná
Na noky
vejce 2 ks
rostlinný olej 2.5 PL
mléko 200 ml
mouka špaldová celozrnná hladká 250 g
pažitka
podle chuti, na ozdobení
Na pesto
pažitka 1 svazek
nasekaná nahrubo
parmazán 100 g
strouhaný
vlašské ořechy 50 g
česnek 1 stroužek
oloupaný
olivový olej 100 ml
podle potřeby

1 Na noky prošlehejte vidličkou 2 vejce s 1 lžičkou soli, 1 lžící rostlinného oleje a mlékem. Vsypte mouku a krátce promíchejte. Nechte 30 minut odpočinout. Odpočinuté těsto by mělo být pevné a pružné.

2 Na pesto vložte pažitku, parmazán, vlašské ořechy a česnek do mixéru a rozmixujte najemno, postupně dolévejte olejem podle potřeby a mixujte do konzistence, jakou máte rádi.

3 Mezitím ve velkém hrnci přiveďte k varu 3–4 litry vody, osolte ji. Těsto protřete do vroucí vody přes struhadlo na halušky. Vařte 3–5 minut, až nočky vyplavou na hladinu. Sceďte a nechte v cedníku vykapat. Ve velké hlubší pánvi rozehřejte zbylý olej na noky a opečte je na něm dozlatova. Opečené noky vyklopte a v uvolněné pánvi připravte míchaná vejce. Čtyři vejce rozklepněte do misky, osolte je a opepřete a lehce promíchejte. V pánvi rozehřejte olej, vlijte vaječnou směs a začněte ji vařečkou stahovat od okrajů ke středu. Podle chuti k vajíčkům na závěr vmíchejte petrželku. Podávejte s nočky a pestem a ozdobené další pažitkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit