0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špaldové noky s míchanými vejci a pažitkovým pestem

Špaldové noky s míchanými vejci a pažitkovým pestem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3846 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 185 g
Tuky 263 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zbylé pažitkové pesto dejte do vyvařených skleniček a zalijte olejem, v chladu vydrží až měsíc.

Suroviny

Na míchaná vejce
vejce 4 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na opékání
petrželka 1 hrst
nasekaná
Na noky
vejce 2 ks
rostlinný olej 2.5 PL
mléko 200 ml
mouka špaldová celozrnná hladká 250 g
pažitka
podle chuti, na ozdobení
Na pesto
pažitka 1 svazek
nasekaná nahrubo
parmazán 100 g
strouhaný
vlašské ořechy 50 g
česnek 1 stroužek
oloupaný
olivový olej 100 ml
podle potřeby

1 Na noky prošlehejte vidličkou 2 vejce s 1 lžičkou soli, 1 lžící rostlinného oleje a mlékem. Vsypte mouku a krátce promíchejte. Nechte 30 minut odpočinout. Odpočinuté těsto by mělo být pevné a pružné.

2 Na pesto vložte pažitku, parmazán, vlašské ořechy a česnek do mixéru a rozmixujte najemno, postupně dolévejte olejem podle potřeby a mixujte do konzistence, jakou máte rádi.

3 Mezitím ve velkém hrnci přiveďte k varu 3–4 litry vody, osolte ji. Těsto protřete do vroucí vody přes struhadlo na halušky. Vařte 3–5 minut, až nočky vyplavou na hladinu. Sceďte a nechte v cedníku vykapat. Ve velké hlubší pánvi rozehřejte zbylý olej na noky a opečte je na něm dozlatova. Opečené noky vyklopte a v uvolněné pánvi připravte míchaná vejce. Čtyři vejce rozklepněte do misky, osolte je a opepřete a lehce promíchejte. V pánvi rozehřejte olej, vlijte vaječnou směs a začněte ji vařečkou stahovat od okrajů ke středu. Podle chuti k vajíčkům na závěr vmíchejte petrželku. Podávejte s nočky a pestem a ozdobené další pažitkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit