Japonský vepřový řízek s kari omáčkou

Japonský vepřový řízek s kari omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3509 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 223 g
Tuky 204 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro milovníky klasiky možná trochu divoká kombinace, ale je naprosto skvělá!

Suroviny

vepřové maso 600 g
bez kosti, nakrájená na cca 8 plátků
mouka pšeničná hladká
na obalování
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
mléko 60 ml
sezamový olej 2 PL
strouhanka 150 g
japonská panko
sezamová semínka 75 g
světlá
rostlinný olej
na smažení
koření schichimi togarashi japonská kořenící směs, k podávání, lze vynechat
bílá ředkev 300 g
jemně nastrouhaná, k podávání
mikrobyliny na ozdobení, nejlépe lístky shiso (perily)
Na kari omáčku
rostlinný olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužek
drcený
zázvor (čerstvý) 1 PL
jemně nastrouhaný
jablka 1 ks
zelené, např. Granny Smith, oloupané, zbavené jadřince, nastrouhané
kari koření 1 PL
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar kuřecí 500 ml
sójová omáčka 2 PL
Dále na kari omáčku
med 1 PL
1 ČL
worcestrová omáčka

1 Na kari omáčku zahřejte na středním ohni v rendlíku olej. Přidejte cibuli, česnek, zázvor a jablko a za občasného promíchání opékejte 6–8 minut doměkka. Přidejte kari a mouku a míchejte ještě 1 minutu. Potom zalijte vývarem, přiveďte k varu a nechte 10 minut provařit. Vedle prošlehejte sójovou omáčku s medem a worcesterskou omáčkou, ztlumte oheň, prošlehanou směs vlijte do rendlíku a ještě asi 8 minut zvolna provářejte, až omáčka zhoustne.

2 Plátky masa naklepejte paličkou, aby byly všude stejně silné. Mouku smíchejte s trochou soli a pepře a dejte ji do misky. Do další misky rozklepněte vajíčka a prošlehejte je s mlékem a sezamovým olejem. Do třetí misky dejte strouhanku a promíchejte ji se sezamovými semínky. Plátky masa obalujte postupně v ochucené mouce, vejcích a strouhance, obal na maso přimačkávejte hřbetem prstů. Potom je smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje asi 3 minuty z každé strany dozlatova. Hotové řízky nechte okapat na papírové utěrce.

Řízky podávejte s kopečkem koření shichimi togarashi, nastrouhanou ředkví, ozdobené bylinkami a s kari omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit