Japonský vepřový řízek s kari omáčkou

Japonský vepřový řízek s kari omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3509 kcal
Bílkoviny 194 g
Cukr 223 g
Tuky 204 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro milovníky klasiky možná trochu divoká kombinace, ale je naprosto skvělá!

Suroviny

vepřové maso 600 g
bez kosti, nakrájená na cca 8 plátků
mouka pšeničná hladká
na obalování
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
mléko 60 ml
sezamový olej 2 PL
strouhanka 150 g
japonská panko
sezamová semínka 75 g
světlá
rostlinný olej
na smažení
koření schichimi togarashi japonská kořenící směs, k podávání, lze vynechat
bílá ředkev 300 g
jemně nastrouhaná, k podávání
mikrobyliny na ozdobení, nejlépe lístky shiso (perily)
Na kari omáčku
rostlinný olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužek
drcený
zázvor (čerstvý) 1 PL
jemně nastrouhaný
jablka 1 ks
zelené, např. Granny Smith, oloupané, zbavené jadřince, nastrouhané
kari koření 1 PL
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar kuřecí 500 ml
sójová omáčka 2 PL
Dále na kari omáčku
med 1 PL
1 ČL
worcestrová omáčka

1 Na kari omáčku zahřejte na středním ohni v rendlíku olej. Přidejte cibuli, česnek, zázvor a jablko a za občasného promíchání opékejte 6–8 minut doměkka. Přidejte kari a mouku a míchejte ještě 1 minutu. Potom zalijte vývarem, přiveďte k varu a nechte 10 minut provařit. Vedle prošlehejte sójovou omáčku s medem a worcesterskou omáčkou, ztlumte oheň, prošlehanou směs vlijte do rendlíku a ještě asi 8 minut zvolna provářejte, až omáčka zhoustne.

2 Plátky masa naklepejte paličkou, aby byly všude stejně silné. Mouku smíchejte s trochou soli a pepře a dejte ji do misky. Do další misky rozklepněte vajíčka a prošlehejte je s mlékem a sezamovým olejem. Do třetí misky dejte strouhanku a promíchejte ji se sezamovými semínky. Plátky masa obalujte postupně v ochucené mouce, vejcích a strouhance, obal na maso přimačkávejte hřbetem prstů. Potom je smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje asi 3 minuty z každé strany dozlatova. Hotové řízky nechte okapat na papírové utěrce.

Řízky podávejte s kopečkem koření shichimi togarashi, nastrouhanou ředkví, ozdobené bylinkami a s kari omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit