Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Japonský vepřový řízek s kari omáčkou
Japonský vepřový řízek s kari omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Japonský vepřový řízek s kari omáčkou

4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3550 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 242 g
Tuky 205 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro milovníky klasiky možná trochu divoká kombinace, ale je naprosto skvělá!

Suroviny

bez kosti, cca 8 plátků
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
mléko 60 ml
sezamový olej 2 PL
strouhanka panko 150 g
sezamová semínka 75 g
světlá
rostlinný olej
na smažení
jemně nastrouhaná, k podávání
výhonky červené řepy
a mikrobyliny na ozdobení
Na kari omáčku
rostlinný olej 2 PL
nadrobno
česnek 2 stroužek
drcený
zázvor (čerstvý) 1 PL
jemně nastrouhaný
Granny Smith
kari koření 1 PL
vývar kuřecí 500 ml
sójová omáčka 2 PL
Dále na kari omáčku
med 1 PL
worcesterská omáčka 1 ČL

Postup

1

Na kari omáčku zahřejte na středním ohni v rendlíku olej. Přidejte cibuli, česnek, zázvor a jablko a za občasného promíchání opékejte 6–8 minut doměkka. Přidejte kari a mouku a míchejte ještě 1 minutu. Potom zalijte vývarem, přiveďte k varu a nechte 10 minut provařit. Vedle prošlehejte sójovou omáčku s medem a worcesterskou omáčkou, ztlumte oheň, prošlehanou směs vlijte do rendlíku a ještě asi 8 minut zvolna provářejte, až omáčka zhoustne.

2

Plátky masa naklepejte paličkou, aby byly všude stejně silné. Mouku smíchejte s trochou soli a pepře a dejte ji do misky. Do další misky rozklepněte vajíčka a prošlehejte je s mlékem a sezamovým olejem. Do třetí misky dejte strouhanku a promíchejte ji se sezamovými semínky. Plátky masa obalujte postupně v ochucené mouce, vejcích a strouhance, obal na maso přimačkávejte hřbetem prstů. Potom je smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje asi 3 minuty z každé strany dozlatova. Hotové řízky nechte okapat na papírové utěrce.

3

Řízky podávejte s kopečkem koření shichimi togarashi, nastrouhanou ředkví, ozdobené bylinkami a s kari omáčkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín