Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Japonský vepřový řízek s kari omáčkou

Japonský vepřový řízek s kari omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Japonský vepřový řízek s kari omáčkou

4.4/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3550 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 242 g
Tuky 205 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro milovníky klasiky možná trochu divoká kombinace, ale je naprosto skvělá!

Suroviny

bez kosti, cca 8 plátků
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
mléko 60 ml
sezamový olej 2 PL
strouhanka panko 150 g
sezamová semínka 75 g
světlá
rostlinný olej
na smažení
jemně nastrouhaná, k podávání
výhonky červené řepy
a mikrobyliny na ozdobení
Na kari omáčku
rostlinný olej 2 PL
nadrobno
česnek 2 stroužek
drcený
zázvor (čerstvý) 1 PL
jemně nastrouhaný
Granny Smith
kari koření 1 PL
vývar kuřecí 500 ml
sójová omáčka 2 PL
Dále na kari omáčku
med 1 PL
worchestrová omáčka 1 ČL

1 Na kari omáčku zahřejte na středním ohni v rendlíku olej. Přidejte cibuli, česnek, zázvor a jablko a za občasného promíchání opékejte 6–8 minut doměkka. Přidejte kari a mouku a míchejte ještě 1 minutu. Potom zalijte vývarem, přiveďte k varu a nechte 10 minut provařit. Vedle prošlehejte sójovou omáčku s medem a worcesterskou omáčkou, ztlumte oheň, prošlehanou směs vlijte do rendlíku a ještě asi 8 minut zvolna provářejte, až omáčka zhoustne.

2 Plátky masa naklepejte paličkou, aby byly všude stejně silné. Mouku smíchejte s trochou soli a pepře a dejte ji do misky. Do další misky rozklepněte vajíčka a prošlehejte je s mlékem a sezamovým olejem. Do třetí misky dejte strouhanku a promíchejte ji se sezamovými semínky. Plátky masa obalujte postupně v ochucené mouce, vejcích a strouhance, obal na maso přimačkávejte hřbetem prstů. Potom je smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje asi 3 minuty z každé strany dozlatova. Hotové řízky nechte okapat na papírové utěrce.

Řízky podávejte s kopečkem koření shichimi togarashi, nastrouhanou ředkví, ozdobené bylinkami a s kari omáčkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč