0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Telecí řízek s quinoou, bylinkovým máslem a celerovou remuládou

teleci rizek
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Telecí řízek s quinoou, bylinkovým máslem a celerovou remuládou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3707 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 305 g
Tuky 197 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bylinkové máslo na tenhle způsob je absolutně bezkonkurenční, udělejte si ho do zásoby do mrazáku a pak už ho jen vytahujte kdykoli, když budete chtít brambory nebo maso s naprosto delikátní chutí!

Suroviny

telecí maso 4 ks
středně velký, z kýty
mouka pšeničná hladká
na obalování
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
mléko 60 ml
strouhanka 150 g
japonská panko
quinoa 170 g
vločky
rostlinný olej
na smažení
100 g
lístky z červené řepy lze použít i šťovík
řepné lístky nebo výhonky na ozdobení
Na bylinkové máslo
šalotka 2 ks
nakrájená nadrobno
kapary 1 PL
okapané a nasekané
víno bílé 60 ml
petrželka 1 hrnek
jemně nasekaná
estragon 1 hrnek
jemně nasekaný
česnek 1 stroužek
drcený
máslo 150 g
změklé
Na celerovou remuládu
zakysaná smetana 60 g
citronová štáva 1 PL
celer 500 g
bulvový, oloupaný a nakrájený na tenké sirky

Postup

1

Na bylinkové máslo vložte šalotku, kapary a víno do rendlíku, přiveďte k varu a vařte 2 minuty, nebo dokud se víno skoro neodpaří. Odložte a nechte vychladnout.

2

Do robotu nasypte bylinky a česnek, několika pulzy je promixujte, přidejte máslo, promixujte a nakonec přidejte šalotkovou směs a rozmixujte dohladka.

3

Máslo vytvarujte do válečku, zabalte do potravinářské fólie, na koncích zauzlujte jako bonbon a dejte na několik hodin chladit.

4

Na remuládu smíchejte v misce crème fraîche, citronovou šťávu a celer, osolte a opepřete podle chuti. Odložte do chladu.

5

Maso rozklepejte paličkou na rovnoměrnou tloušťku cca 1/2 cm. Do jedné misky dejte mouku smíchanou se solí a pepřem, do druhé rozklepněte vejce a prošlehejte je s mlékem a do třetí umístěte strouhanku smíchanou s quinoovými vločkami.

6

Řízky obalujte v mouce, potom ve vejcích s mlé- kem a nakonec ve strouhankové směsi, obal na maso jemně, ale důkladně přitlačte hřbetem prstů.

7

Obalené řízky smažte v pánvi ve vyšší vrstvě oleje 4–6 minut z každé strany dozlatova. Potom je nechte okapat na papírové utěrce.

8

Řízky podávejte s několika plátky bylinkového másla, celerovou remuládou a s řepnými lístky a výhonky jako ozdobou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit