0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Telecí řízek s quinoou, bylinkovým máslem a celerovou remuládou

Telecí řízek s quinoou, bylinkovým máslem a celerovou remuládou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Telecí řízek s quinoou, bylinkovým máslem a celerovou remuládou

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4002 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 322 g
Tuky 198 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bylinkové máslo na tenhle způsob je absolutně bezkonkurenční, udělejte si ho do zásoby do mrazáku a pak už ho jen vytahujte kdykoli, když budete chtít brambory nebo maso s naprosto delikátní chutí!

Suroviny

telecí kýta 4 plátky
středně velké řízky
mouka pšeničná hladká
na obalování
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
mléko 60 ml
strouhanka panko 150 g
quinoa 170 g
vločky
rostlinný olej
na smažení
100 g
lístky z červené řepy lze použít i šťovík
řepné lístky nebo výhonky na ozdobení
Na bylinkové máslo
šalotka 2 ks
nakrájená nadrobno
kapary 1 PL
okapané a nasekané
petrželka 1 hrnek
jemně nasekaná
kerblík ½ hrnku
jemně nasekaného
estragon ¼ hrnku
jemně nasekaný
česnek 1 stroužek
drcený
máslo 150 g
změklé
Na celerovou remuládu
citronová šťáva 1 PL
celer 500 g
bulvový, oloupaný a nakrájený na tenké sirky

Postup

1

Na bylinkové máslo vložte šalotku, kapary a víno do rendlíku, přiveďte k varu a vařte 2 minuty, nebo dokud se víno skoro neodpaří. Odložte a nechte vychladnout.

2

Do robotu nasypte bylinky a česnek, několika pulzy je promixujte, přidejte máslo, promixujte a nakonec přidejte šalotkovou směs a rozmixujte dohladka.

3

Máslo vytvarujte do válečku, zabalte do potravinářské fólie, na koncích zauzlujte jako bonbon a dejte na několik hodin chladit.

4

Na remuládu smíchejte v misce crème fraîche, citronovou šťávu a celer, osolte a opepřete podle chuti. Odložte do chladu.

5

Maso rozklepejte paličkou na rovnoměrnou tloušťku cca 1/2 cm. Do jedné misky dejte mouku smíchanou se solí a pepřem, do druhé rozklepněte vejce a prošlehejte je s mlékem a do třetí umístěte strouhanku smíchanou s quinoovými vločkami.

6

Řízky obalujte v mouce, potom ve vejcích s mlé- kem a nakonec ve strouhankové směsi, obal na maso jemně, ale důkladně přitlačte hřbetem prstů.

7

Obalené řízky smažte v pánvi ve vyšší vrstvě oleje 4–6 minut z každé strany dozlatova. Potom je nechte okapat na papírové utěrce.

8

Řízky podávejte s několika plátky bylinkového másla, celerovou remuládou a s řepnými lístky a výhonky jako ozdobou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...