Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kukuřičný kuřecí řízek se zelím a pastinákovými bramborami
Kukuřičný kuřecí řízek se zelím a pastinákovými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kukuřičný kuřecí řízek se zelím a pastinákovými bramborami

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3128 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 468 g
Tuky 58 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté kuřecí maso zabalené v křupavém kabátku je absolutní sázkou na jistotu. Tyhle řízky budou zbožňovat děti i dospělí!

Suroviny

bez kůže
škrob 1 PL
kukuřičný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
velká, prošlehaná
kukuřičné lupínky - cornflakes 2 hrnky
nasekané v kuchyňském robotu, nikoli drcené
olivový olej 2 PL
Na pastinákové brambory
střední, oloupané, nakrájené na kostky
oloupaný, nakrájený na kostky
mléko ½ hrnku
lze použít i smetana na vaření (12%)
pažitka
nasekaná, lze nahradit i petrželkou, na posypání
Na zelný salát
malé, mladé, nakrouhané najemno
mrkev 1 ks
oloupaná a nastrouhaná nahrubo
pažitka 2 PL
čerstvá, nasekaná
vinný ocet bílý 2 ČL
lze nahradit i citronovou šťávou
mléko ½ hrnku

Postup

1

Brambory a pastinák zalijte v rendlíku vodou, aby byly těsně ponořené. Osolte, přiveďte k varu a vařte asi 25 minut, dokud nebude všechno měkké. Slijte, vmíchejte mléko, dochuťte solí a pepřem, posypte bylinkami a udržujte v teple do doby podávání.

2

Zelí, mrkev, pažitku, ocet, cukr, 1/4 lžičky soli a pepře a 1/2 hrnku mléka promíchejte v míse a odložte.

3

Předehřejte troubu na 210°C. Kuřecí prsa posypte směsí kukuřičného škrobu, 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře. Potom je smočte ve vejcích a obalte v nasekaných kukuřičných vločkách. Litinovou pánev vhodnou do trouby rozpalte, vlijte na ni rovnoměrně olej a opečte řízky z obou stran 1–2 minuty.

4

Potom vložte do rozpálené trouby a pečte cca 7 minut, dokud nebude maso pevné na dotek. Podávejte nakrájené na proužky, se zelným salátem a pastinákovými bramborami.

NĚCO NAVÍC
Syrové zelí je zdravé a krásně křupavé, musí být ale opravdu mladé, pokud máte starší hlávku, bude zelí tuhé. Jestli je nechcete spařit horkou vodou a pak vychladit, můžete nakrouhané zelí s trochou soli důkladně pomačkat rukama nebo potlouct třeba válečkem na nudle či hladkou stranou paličky na maso. Pak ho nechte chvilku odležet a můžete zpracovat do salátu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín