0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kukuřičný kuřecí řízek se zelím a pastinákovými bramborami

Kukuřičný kuřecí řízek se zelím a pastinákovými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kukuřičný kuřecí řízek se zelím a pastinákovými bramborami

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3128 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 468 g
Tuky 58 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté kuřecí maso zabalené v křupavém kabátku je absolutní sázkou na jistotu. Tyhle řízky budou zbožňovat děti i dospělí!

Suroviny

bez kůže
škrob 1 PL
kukuřičný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
velká, prošlehaná
kukuřičné lupínky - cornflakes 2 hrnky
nasekané v kuchyňském robotu, nikoli drcené
olivový olej 2 PL
Na pastinákové brambory
brambory 4 ks
střední, oloupané, nakrájené na kostky
oloupaný, nakrájený na kostky
mléko ½ hrnku
lze použít i smetana na vaření (12%)
pažitka
nasekaná, lze nahradit i petrželkou, na posypání
Na zelný salát
malé, mladé, nakrouhané najemno
mrkev 1 ks
oloupaná a nastrouhaná nahrubo
pažitka 2 PL
čerstvá, nasekaná
vinný ocet bílý 2 ČL
lze nahradit i citronovou šťávou
krupicový cukr ½ ČL
mléko ½ hrnku

Postup

1

Brambory a pastinák zalijte v rendlíku vodou, aby byly těsně ponořené. Osolte, přiveďte k varu a vařte asi 25 minut, dokud nebude všechno měkké. Slijte, vmíchejte mléko, dochuťte solí a pepřem, posypte bylinkami a udržujte v teple do doby podávání.

2

Zelí, mrkev, pažitku, ocet, cukr, 1/4 lžičky soli a pepře a 1/2 hrnku mléka promíchejte v míse a odložte.

3

Předehřejte troubu na 210°C. Kuřecí prsa posypte směsí kukuřičného škrobu, 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře. Potom je smočte ve vejcích a obalte v nasekaných kukuřičných vločkách. Litinovou pánev vhodnou do trouby rozpalte, vlijte na ni rovnoměrně olej a opečte řízky z obou stran 1–2 minuty.

4

Potom vložte do rozpálené trouby a pečte cca 7 minut, dokud nebude maso pevné na dotek. Podávejte nakrájené na proužky, se zelným salátem a pastinákovými bramborami.

NĚCO NAVÍC
Syrové zelí je zdravé a krásně křupavé, musí být ale opravdu mladé, pokud máte starší hlávku, bude zelí tuhé. Jestli je nechcete spařit horkou vodou a pak vychladit, můžete nakrouhané zelí s trochou soli důkladně pomačkat rukama nebo potlouct třeba válečkem na nudle či hladkou stranou paličky na maso. Pak ho nechte chvilku odležet a můžete zpracovat do salátu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč