0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí křenový řízek s irskou kapustovo-bramborovou kaší

Hovězí křenový řízek s irskou kapustovo-bramborovou kaší
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí křenový řízek s irskou kapustovo-bramborovou kaší

4.9 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3968 kcal
Bílkoviny 276 g
Sacharidy 276 g
Tuky 203 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na obrácený řízek dodala maminka naší art directorky Marcely. Dříve maso obalovala nakonec ještě v hladké mouce, ale potom recept zjednodušila a mouku vypustila, aniž by to uškodilo výsledku – posuďte sami! Jako variantu ke křenu doporučuje do obalu zapracovat tymián. Ten bude skvělý i v kaši.

Suroviny

roštěnec 800 g
na 4 stejné plátky
strouhanka panko 150 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
křen 1 PL
čerstvý, najemno nastrouhaný
vejce 2 ks
mléko 60 ml
lze nahradit slaninou, na malé kostičky
salát 200 g
rukola, baby špenát, na ozdobení
Na irskou kaši
brambory 600 g
moučnaté, oloupané, nakrájené
kapusta 1 hrnek
jemně nasekaná
mléko ¾ hrnku
horké, lze použít i smetana na vaření + další navíc na případné rozředění
křen ½ PL
čerstvý, najemno nastrouhaný
máslo 4 PL

Postup

1

Na kaši uvařte brambory doměkka. Sceďte je, nechte okapat a udržujte teplé. Mezitím vhoďte kapustu do vroucí osolené vody, 5–6 minut povařte, slijte a prudce zchlaďte v ledové vodě, aby si kapusta zachovala pěknou barvu.

2

Uvařené brambory a horké mléko rozmixujte či rozšťouchejte do konzistence, jaká vám chutná. Pokud je kaše příliš hustá, můžete ji ještě rozředit mlékem.

3

Do hotové kaše vmíchejte připravenou kapustu, nastrouhaný křen a máslo. Kaši uchovejte v teple do doby podávání (třeba v peřinách).

4

Plátky masa rozklepejte na cca 1/2cm tloušťku, podle velikosti pánve je pak můžete ještě rozkrojit napůl.

5

Strouhanku smíchejte v misce se solí a pepřem. Ve druhé misce prošlehejte křen, vejce a mléko.

6

Připravené plátky postupně obalujte v ochucené strouhance a ve vejcích. Potom řízky smažte v pánvi se silným dnem ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje při nižší teplotě asi 6–8 minut z každé strany, opatrně hlídejte, aby se krustička nepřipálila. Potom nechte okapat na papírové utěrce.

Tip: Kdyby se vám zdálo, že maso není ještě hotové, přestože je krustička už zlatá a křupavá, dejte je na chvilku dojít do rozehřáté trouby.

7

Mezitím rozpalte další pánvičku a opečte na ní kostičky slaniny. Řízky podávejte s připravenou kaší, opečenými kostičkami slaniny a svěžími zelenými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč