Ceviche

Ceviche
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ceviche

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 975 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 116 g
Tuky 43 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle lehká mexická pochoutka bude hvězdou letních večerů!

Související recepty

Fajitas

Fajitas neboli proužky či pásky patří ke ...

Suroviny

bílá ryba 500 g
čerstvé a kvalitní filety z pevné bílé ryby (např. treska či halibut), bez kůže a nakrájených na tenké plátky
limeta 8 ks
šťáva vymačkaná (cca 250 ml) + další na klínky k podávání
cibule červená 1 ks
na kolečka
olivy zelené 1 hrst
vypeckované, nakrájené nadrobno
chilli paprička 3 ks
čerstvá, zelená, nakrájená nadrobno
rajčata 3 ks
zbavená semen a nakrájená na 2cm kousky
koriandr 1 svazek
nahrubo
olivový olej panenský 2 PL
krupicový cukr 1 špetka
krupicový cukr
sůl 1 špetka
nachos
tortillové lupínky nebo opečené proužky pšeničné tortilly k podávání

1 Ve velké skleněné míse smíchejte rybu, limetovou šťávu a cibuli. Šťáva by měla rybu kompletně zakrývat, jestli ne, přidejte jí víc. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 1,5 hodiny do chladničky.

2 Rybu a cibuli vylovte z limetové šťávy (tu vylijte) a dejte do ploché mísy nebo na hlubší servírovací talíř. Přidejte olivy, chilli papričky, rajčata, koriandr a olivový olej. Zlehka promíchejte, pak ochuťte pořádnou špetkou soli a cukru. Podávejte s tortillovými lupínky či proužky.

NĚCO NAVÍC
Ceviche jsou hitem prakticky v celé Latinské Americe. Recepty se navzájem mírně liší, ale vcelku se shodují v krátkém marinování. Naše verze se nechává odležet déle, aby vyhověla i těm, kdo rybu neradi úplně syrovou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit