Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ceviche v kokosovém mléce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 844 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 68 g
Tuky 12 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vzhledem k tomu, že ryba se v tomto receptu tepelně neupravuje, dejte si záležet, aby byla opravdu čerstvá a z osvědčeného zdroje. Ceviche, tedy pokrm ze syrového rybího masa, je nesmírně osvěžující a populární v Latinské Americe. Příprava spočívá v marinování masa v citronové nebo limetové šťávě. 

Suroviny

krevety 250 g
předvařené, loupané (mohou být i čerstvě rozmražené)
mořský vlk 250 g
filet bez kůže, nakrájený na sousta
limetová šťáva 175 ml
čerstvá
pomerančová šťáva 60 ml
čerstvá
zelená, nasekaná nadrobno
na tenká kolečka
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný
sůl
meloun ½ ks
cantaloupe – oloupaný, zbavený semen a nakrájený na kostky
mango 1 ks
zralé, oloupané, zbavené pecky a nakrájené na kostky
bazalka ½ svazku
jen lístky
klínky k podávání (není nutné)

Postup

1

Ve skleněné míse smíchejte krevety a kousky ryby se šťávou z limety, pomeranče, chilli papričkou a cibulí. Promíchejte, aby se mořské plody i ryba obalily a byly zcela pokryté šťávou z citrusů. Mísu přikryjte a uložte do chladničky na 1,5 hodiny, až rybí maso trochu zprůhlední a zkřehne. 

2

Přilijte kokosové mléko a vsypte nasekaný koriandr (část lístků si můžete ponechat na ozdobu). Marinujte v chladu další 2 hodiny, aby se směs proležela. Pak vmíchejte sůl, zcela nakonec přidejte meloun, mango a lístky bazalky a jemně promíchejte. Podávejte s klínky limety navíc. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč