Vzhledem k tomu, že ryba se v tomto receptu tepelně neupravuje, dejte si záležet, aby byla opravdu čerstvá a z osvědčeného zdroje. Ceviche, tedy pokrm ze syrového rybího masa, je nesmírně osvěžující a populární v Latinské Americe. Příprava spočívá v marinování masa v citronové nebo limetové šťávě.
Suroviny
Postup
Ve skleněné míse smíchejte krevety a kousky ryby se šťávou z limety, pomeranče, chilli papričkou a cibulí. Promíchejte, aby se mořské plody i ryba obalily a byly zcela pokryté šťávou z citrusů. Mísu přikryjte a uložte do chladničky na 1,5 hodiny, až rybí maso trochu zprůhlední a zkřehne.
Přilijte kokosové mléko a vsypte nasekaný koriandr (část lístků si můžete ponechat na ozdobu). Marinujte v chladu další 2 hodiny, aby se směs proležela. Pak vmíchejte sůl, zcela nakonec přidejte meloun, mango a lístky bazalky a jemně promíchejte. Podávejte s klínky limety navíc.