Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát à la ceviche z nakládaných ryb
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 461 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 46 g
Tuky 23 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když nemusíte syrové ryby, je tenhle salát řešení!

Suroviny

6 ks
matjesy v oleji
jarní cibulka 2 ks
z jedné šťáva a z další klínky na ozdobení
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
sezamová semínka 1 ČL
černá, opražená
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný a trocha lístků navíc na ozdobení

Postup

1

Nakrájenou červenou cibuli prolijte v sítu studenou vodou, abyste ji zbavili palčivosti. Nechte vykapat, osušte papírovou utěrkou a dejte do misky.

2

Přidejte nakrájené matjesy, chilli papričku a jarní cibulku a zakapejte částí limetové šťávy. Pokud se vám zdá, že je salát moc suchý, můžete přidat ještě trochu panenského olivového oleje, promíchejte, ochutnejte a dotáhněte chuť solí, pepřem, případně další limetovou šťávou.

3

Nakonec vmíchejte sezamová semínka a nasekaný koriandr, rozdělte do skleniček a ozdobte celými lístky koriandru a klínkem či řezem limety. Podávejte s čerstvým bílým pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín