Salát à la ceviche z nakládaných ryb

Salát à la ceviche z nakládaných ryb

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 461 kcal
Bílkoviny 10 g
Cukr 46 g
Tuky 23 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Když nemusíte syrové ryby, je tenhle salát řešení!

Suroviny

cibule červená 1 ks
střední, nakrájená na tenká půlkolečka a rozebraná na proužky
6 ks
matjesy filety nakládané v oleji, okapané a nakrájené na kousky
chilli paprička 1 ks
červená, zbavená semínek, nakrájená na tenké plátky
jarní cibulka 2 ks
jen zelená část, nakrájená na jemné plátky
limeta 2 ks
z jedné šťáva a z další klínky na ozdobení
olivový olej 1 PL
panenský (nemusí být)
sůl
pepř
čerstvě mletý
sezamová semínka 1 ČL
černá, opražená nasucho
koriandr 1 hrst
nasekaný a trocha lístků navíc na ozdobení

1 Nakrájenou červenou cibuli prolijte v sítu studenou vodou, abyste ji zbavili palčivosti. Nechte vykapat, osušte papírovou utěrkou a dejte do misky. Přidejte nakrájené matjesy, chilli papričku a jarní cibulku a zakapejte částí limetové šťávy. Pokud se vám zdá, že je salát moc suchý, můžete přidat ještě trochu panenského olivového oleje, promíchejte, ochutnejte a dotáhněte chuť solí, pepřem, případně další limetovou šťávou. Nakonec vmíchejte sezamová semínka a nasekaný koriandr, rozdělte do skleniček a ozdobte celými lístky koriandru a klínkem či řezem limety. Podávejte s čerstvým bílým pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit