Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ceviche s nachos
Ceviche
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ceviche s nachos

5/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 975 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 116 g
Tuky 43 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle lehká mexická pochoutka bude hvězdou letních večerů!

Suroviny

bělomasá ryba 500 g
čerstvé a kvalitní filety z pevné bílé ryby (např. treska či halibut), bez kůže a nakrájených na tenké plátky
šťáva vymačkaná (cca 250 ml) + další na klínky k podávání
na kolečka
vypeckované, nakrájené nadrobno
čerstvá, zelená, nakrájená nadrobno
zbavená semen a nakrájená na 2cm kousky
koriandr čerstvý 1 svazek
nahrubo
olivový olej panenský 2 PL
krupicový cukr
sůl 1 špetka
nachos
tortillové lupínky nebo opečené proužky pšeničné tortilly k podávání

Postup

1

Ve velké skleněné míse smíchejte rybu, limetovou šťávu a cibuli. Šťáva by měla rybu kompletně zakrývat, jestli ne, přidejte jí víc. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 1,5 hodiny do chladničky.

2

Rybu a cibuli vylovte z limetové šťávy (tu vylijte) a dejte do ploché mísy nebo na hlubší servírovací talíř. Přidejte olivy, chilli papričky, rajčata, koriandr a olivový olej. Zlehka promíchejte, pak ochuťte pořádnou špetkou soli a cukru. Podávejte s tortillovými lupínky či proužky.

NĚCO NAVÍC
Ceviche jsou hitem prakticky v celé Latinské Americe. Recepty se navzájem mírně liší, ale vcelku se shodují v krátkém marinování. Naše verze se nechává odležet déle, aby vyhověla i těm, kdo rybu neradi úplně syrovou. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...