0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ceviche s nachos

Ceviche
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ceviche s nachos

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 975 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 116 g
Tuky 43 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle lehká mexická pochoutka bude hvězdou letních večerů!

Suroviny

bělomasá ryba 500 g
čerstvé a kvalitní filety z pevné bílé ryby (např. treska či halibut), bez kůže a nakrájených na tenké plátky
limeta 8 ks
šťáva vymačkaná (cca 250 ml) + další na klínky k podávání
cibule červená 1 ks
na kolečka
olivy zelené 1 hrst
vypeckované, nakrájené nadrobno
chilli paprička 3 ks
čerstvá, zelená, nakrájená nadrobno
rajče 3 ks
zbavená semen a nakrájená na 2cm kousky
koriandr čerstvý 1 svazek
nahrubo
olivový olej panenský 2 PL
krupicový cukr 1 špetka
krupicový cukr
sůl 1 špetka
nachos
tortillové lupínky nebo opečené proužky pšeničné tortilly k podávání

Postup

1

Ve velké skleněné míse smíchejte rybu, limetovou šťávu a cibuli. Šťáva by měla rybu kompletně zakrývat, jestli ne, přidejte jí víc. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 1,5 hodiny do chladničky.

2

Rybu a cibuli vylovte z limetové šťávy (tu vylijte) a dejte do ploché mísy nebo na hlubší servírovací talíř. Přidejte olivy, chilli papričky, rajčata, koriandr a olivový olej. Zlehka promíchejte, pak ochuťte pořádnou špetkou soli a cukru. Podávejte s tortillovými lupínky či proužky.

NĚCO NAVÍC
Ceviche jsou hitem prakticky v celé Latinské Americe. Recepty se navzájem mírně liší, ale vcelku se shodují v krátkém marinování. Naše verze se nechává odležet déle, aby vyhověla i těm, kdo rybu neradi úplně syrovou. 

Související články

5 pikantních mexických jídel, která stojí za ochutnání
  • Zajímavosti

5 pikantních mexických jídel, která stojí za ochutnání

Fazole, kukuřice, chilli papričky – přísady typické pro mexickou kuchyni najdete v tamních hrncích a talířích v bezpočtu možných obměn. Pojďme společně ochutnat 5 jídel, která snadno připravíte i v české kuchyni.  ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit