0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ceviche s nachos

Ceviche
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ceviche s nachos

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 975 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 116 g
Tuky 43 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle lehká mexická pochoutka bude hvězdou letních večerů!

Suroviny

bělomasá ryba 500 g
čerstvé a kvalitní filety z pevné bílé ryby (např. treska či halibut), bez kůže a nakrájených na tenké plátky
šťáva vymačkaná (cca 250 ml) + další na klínky k podávání
cibule červená 1 ks
na kolečka
olivy zelené 1 hrst
vypeckované, nakrájené nadrobno
chilli paprička 3 ks
čerstvá, zelená, nakrájená nadrobno
zbavená semen a nakrájená na 2cm kousky
koriandr čerstvý 1 svazek
nahrubo
olivový olej panenský 2 PL
krupicový cukr 1 špetka
krupicový cukr
sůl 1 špetka
nachos
tortillové lupínky nebo opečené proužky pšeničné tortilly k podávání

Postup

1

Ve velké skleněné míse smíchejte rybu, limetovou šťávu a cibuli. Šťáva by měla rybu kompletně zakrývat, jestli ne, přidejte jí víc. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 1,5 hodiny do chladničky.

2

Rybu a cibuli vylovte z limetové šťávy (tu vylijte) a dejte do ploché mísy nebo na hlubší servírovací talíř. Přidejte olivy, chilli papričky, rajčata, koriandr a olivový olej. Zlehka promíchejte, pak ochuťte pořádnou špetkou soli a cukru. Podávejte s tortillovými lupínky či proužky.

NĚCO NAVÍC
Ceviche jsou hitem prakticky v celé Latinské Americe. Recepty se navzájem mírně liší, ale vcelku se shodují v krátkém marinování. Naše verze se nechává odležet déle, aby vyhověla i těm, kdo rybu neradi úplně syrovou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč