Ceviche z bělomasé ryby

Ceviche z bělomasé ryby

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 74 kcal
Bílkoviny 2 g
Cukr 15 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ceviche - ryby, případně i jiné mořské plody nasyrovo a nakyselo jsou hitem celé Latinské Ameriky. Recepty se liší, stejně jako doba marinování. Mexičanka Alondra radí: "Nenechte ceviche dlouho stát, kyselina obsažená v limetkové šťávě rybu ,uvaří'. Čím syrovější chcete rybu v salátu mít, tím dříve musíte nést tuhle lahůdku na stůl."

Suroviny

bílá ryba 2 ks
kvalitní, čerstvé, bez kůže, (jakákoliv kromě tresky, např. mořský vlk)
cibule červená 1 ks
rajčata 1 ks
větší
okurka 0.5 ks
koriandr hrst
čerstvý
limetová šťáva
sůl
pepř
čerstvě mletý
mikrobyliny lze nahradit řeřichou, na ozdobu
tortillové chipsy k podávání

1 Rybu a cibuli nakrájejte nadrobno. Rajče rozpulte, zbavte semínek a dužinu nakrájejte nadrobno, z podélně rozpůlené okurky vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte nadrobno. Koriandr nasekejte najemno (část lístků si ponechte na ozdobení). Vše dejte do mísy, promíchejte a dochuťte limetovou šťávou, solí a pepřem. Podávejte ozdobené koriandrem a bylinkami a tortillovými chipsy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit