Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ceviche z bělomasé ryby
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 79 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 15 g
Tuky 0 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ceviche - ryby, případně i jiné mořské plody nasyrovo a nakyselo jsou hitem celé Latinské Ameriky. Recepty se liší, stejně jako doba marinování. Mexičanka Alondra radí: "Nenechte ceviche dlouho stát, kyselina obsažená v limetkové šťávě rybu ,uvaří'. Čím syrovější chcete rybu v salátu mít, tím dříve musíte nést tuhle lahůdku na stůl."

Suroviny

bělomasá ryba 2 filety
čerstvá, bez kůže,např. mořský vlk
okurka ½ ks
koriandr čerstvý 1 hrst
limetová šťáva
sůl
pepř
čerstvě mletý
řeřicha
nebo mikrobylinky, na ozdobení
nachos
k podávání

Postup

1

Rybu a cibuli nakrájejte nadrobno. Rajče rozpulte, zbavte semínek a dužinu nakrájejte nadrobno, z podélně rozpůlené okurky vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte nadrobno. Koriandr nasekejte najemno (část lístků si ponechte na ozdobení).

2

Vše dejte do mísy, promíchejte a dochuťte limetovou šťávou, solí a pepřem. Podávejte ozdobené koriandrem a bylinkami a tortillovými chipsy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín