Ceviche - ryby, případně i jiné mořské plody nasyrovo a nakyselo jsou hitem celé Latinské Ameriky. Recepty se liší, stejně jako doba marinování. Mexičanka Alondra radí: "Nenechte ceviche dlouho stát, kyselina obsažená v limetkové šťávě rybu ,uvaří'. Čím syrovější chcete rybu v salátu mít, tím dříve musíte nést tuhle lahůdku na stůl."
Suroviny
bělomasá ryba
2
filety
čerstvá, bez kůže,např. mořský vlk
cibule červená
1
ks
rajče
1
ks
okurka
½
ks
koriandr čerstvý
1
hrst
limetová šťáva
sůl
pepř
čerstvě mletý
řeřicha
nebo mikrobylinky, na ozdobení
nachos
k podávání
Postup
1
Rybu a cibuli nakrájejte nadrobno. Rajče rozpulte, zbavte semínek a dužinu nakrájejte nadrobno, z podélně rozpůlené okurky vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte nadrobno. Koriandr nasekejte najemno (část lístků si ponechte na ozdobení).
2
Vše dejte do mísy, promíchejte a dochuťte limetovou šťávou, solí a pepřem. Podávejte ozdobené koriandrem a bylinkami a tortillovými chipsy.