0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ceviche z bělomasé ryby

Ceviche z bělomasé ryby
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ceviche z bělomasé ryby

4.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 79 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 15 g
Tuky 0 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ceviche - ryby, případně i jiné mořské plody nasyrovo a nakyselo jsou hitem celé Latinské Ameriky. Recepty se liší, stejně jako doba marinování. Mexičanka Alondra radí: "Nenechte ceviche dlouho stát, kyselina obsažená v limetkové šťávě rybu ,uvaří'. Čím syrovější chcete rybu v salátu mít, tím dříve musíte nést tuhle lahůdku na stůl."

Suroviny

bělomasá ryba 2 filety
kvalitní, čerstvá, bez kůže (použít můžete jakoukoli kromě tresky, hodí se např. mořský vlk)
cibule červená 1 ks
větší
okurka ½ ks
koriandr čerstvý 1 hrst
limetová šťáva
sůl
pepř
čerstvě mletý
řeřicha
nebo mikrobylinky, na ozdobení
nachos
tortillové chipsy k podávání

Postup

1

Rybu a cibuli nakrájejte nadrobno. Rajče rozpulte, zbavte semínek a dužinu nakrájejte nadrobno, z podélně rozpůlené okurky vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte nadrobno. Koriandr nasekejte najemno (část lístků si ponechte na ozdobení).

2

Vše dejte do mísy, promíchejte a dochuťte limetovou šťávou, solí a pepřem. Podávejte ozdobené koriandrem a bylinkami a tortillovými chipsy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč