Suroviny
Korpus
žloutek
2
ks
cukr
1
PL
tuk
150
g
na pečení
kypřicí prášek do pečiva
6
g
mouka pšeničná hladká
220
g
kakao
30
g
Náplň
tvaroh
700
g
krupicový cukr
130
g
vejce
2
ks
citronový cukr
20
g
nebo s kůrou
50
ml
ostružinová šťáva
zakysaná smetana
250
g
moučkový cukr
3
PL
želatina
2
mléko
50
ml
ovoce
čerstvé, dle chuti
- Nejprve si připravíme těsto na korpus. Do misky dáme žloutky, cukr, tuk na pečení a vše pořádně rozmixujeme. Přidáme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Zaděláme těsto.
- Dortovou formu s rozevíracím okrajem o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně rozdělíme těsto na dno a okraje formy (okraje na výšku 2 cm).
- Čerstvý tvaroh, cukr, vejce a citronový cukr šleháme 2 minuty, až se vše dobře spojí. Nakonec přidáme šťávu z ostružin a pořádně promícháme. Tvarohovou náplň dáme rovnoměrně do formy a pečeme 45 minut na 170 stupňů v předehřáté troubě. Po upečení necháme cheesecake vychladnout.
- Mezitím připravíme lehký krém. Želatinu zalijeme mlékem a dáme do mikrovlnné trouby na 30 sekund rozpustit tak, aby se nevařila. Do zakysané smetany přidáme cukr a šleháme, dokud nezhoustne. Za stálého šlehání přidáme vychladlou želatinu.
- Vychlazený dezert vyndáme z formy, potřeme krémem a ozdobíme ovocem. Dáme ztuhnout do lednice.