Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5253 kcal
Bílkoviny 328 g
Sacharidy 378 g
Tuky 264 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
cukr 1 PL
tuk 150 g
na pečení
kypřicí prášek do pečiva 6 g
kakao 30 g
Náplň
tvaroh 700 g
vejce 2 ks
citronový cukr 20 g
nebo s kůrou
50 ml
ostružinová šťáva
mléko 50 ml
ovoce
čerstvé, dle chuti

Postup

1

Nejprve si připravíme těsto na korpus. Do misky dáme žloutky, cukr, tuk na pečení a vše pořádně rozmixujeme. Přidáme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Zaděláme těsto.

2

Dortovou formu s rozevíracím okrajem o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně rozdělíme těsto na dno a okraje formy (okraje na výšku 2 cm).

3

Čerstvý tvaroh, cukr, vejce a citronový cukr šleháme 2 minuty, až se vše dobře spojí. Nakonec přidáme šťávu z ostružin a pořádně promícháme. Tvarohovou náplň dáme rovnoměrně do formy a pečeme 45 minut na 170 stupňů v předehřáté troubě. Po upečení necháme cheesecake vychladnout.

4

Mezitím připravíme lehký krém. Želatinu zalijeme mlékem a dáme do mikrovlnné trouby na 30 sekund rozpustit tak, aby se nevařila. Do zakysané smetany přidáme cukr a šleháme, dokud nezhoustne. Za stálého šlehání přidáme vychladlou želatinu.

5

Vychlazený dezert vyndáme z formy, potřeme krémem a ozdobíme ovocem. Dáme ztuhnout do lednice.

Foto: Pexels.com

 
Autor: Tona Oralkova

Apetit magazín