0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s makovými krekry

Cheesecake s makovými krekry
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cheesecake s makovými krekry

4.4 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné Na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3415 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 96 g
Tuky 265 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený koláč tentokrát naslano s česnekem a bylinkami.

Suroviny

sušenky 100 g
makové, např. Telka Original
máslo 100 g
ricotta 600 g
parmazán 100 g
nastrouhaný
zakysaná smetana 100 ml
vejce 4 ks
bylinky 1 svazek
nasekané, směs šalvěje, rozmarýnu, bazalky, oregana
česnek 3 stroužek
nasekaný nebo prolisovaný
sůl

1 Dortovou formu vyložte pečicím papírem (i po stranách) a troubu předehřejte na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160. Sušenky rozdrťte, smíchejte s máslem (nejlépe to jde v mixéru) a pečlivě upěchujte na dno formy. Sušenkový základ vložte do rozpálené trouby a asi sedm minut předpečte.

2 Mezitím spolu ve velké míse prošlehejte riccotu, parmazán a zakysanou smetanu. Podle chuti osolte a přidejte vejce, bylinky i česnek. Sýrovou hmotu vlijte na sušenkový základ a pečte asi čtyřicet minut – měla by zpevnit a odtáhnout se od krajů.

3 Nechte cheesecake chvíli chladnout ve formě, pak na mřížce a v lednici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak na to: domácí kvašená zelenina
  • Tipy a triky

Jak na to: domácí kvašená zelenina

Japonci jsou národem, kde žijí nejdéle se dožívající lidé. Nikdo neví, čím to přesně je, i když pár teorií už vzniklo. Jedním z aspektů by mohla být kvašená zelenina kimči, kterou Japonci milují. Ať už si připravíte kimči nebo pickles,...

Obchod Apetit