Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cheesecake s makovými krekry
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Snadné Na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3415 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 96 g
Tuky 265 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený koláč tentokrát naslano s česnekem a bylinkami.

Suroviny

sušenky 100 g
makové, např. Telka Original
máslo 100 g
ricotta 600 g
nastrouhaný
vejce 4 ks
bylinky 1 svazek
nasekané, směs šalvěje, rozmarýnu, bazalky, oregana
česnek 3 stroužek
nasekaný nebo prolisovaný
sůl

Postup

1

Dortovou formu vyložte pečicím papírem (i po stranách) a troubu předehřejte na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160. Sušenky rozdrťte, smíchejte s máslem (nejlépe to jde v mixéru) a pečlivě upěchujte na dno formy. Sušenkový základ vložte do rozpálené trouby a asi sedm minut předpečte.

2

Mezitím spolu ve velké míse prošlehejte riccotu, parmazán a zakysanou smetanu. Podle chuti osolte a přidejte vejce, bylinky i česnek. Sýrovou hmotu vlijte na sušenkový základ a pečte asi čtyřicet minut – měla by zpevnit a odtáhnout se od krajů.

3

Nechte cheesecake chvíli chladnout ve formě, pak na mřížce a v lednici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...