Oblíbený koláč tentokrát naslano s česnekem a bylinkami.
Suroviny
sušenky
100
g
makové, např. Telka Original
máslo
100
g
ricotta
600
g
parmazán
100
g
nastrouhaný
zakysaná smetana
100
ml
vejce
4
ks
bylinky
1
svazek
nasekané, směs šalvěje, rozmarýnu, bazalky, oregana
česnek
3
stroužek
nasekaný nebo prolisovaný
sůl
1 Dortovou formu vyložte pečicím papírem (i po stranách) a troubu předehřejte na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160. Sušenky rozdrťte, smíchejte s máslem (nejlépe to jde v mixéru) a pečlivě upěchujte na dno formy. Sušenkový základ vložte do rozpálené trouby a asi sedm minut předpečte.
2 Mezitím spolu ve velké míse prošlehejte riccotu, parmazán a zakysanou smetanu. Podle chuti osolte a přidejte vejce, bylinky i česnek. Sýrovou hmotu vlijte na sušenkový základ a pečte asi čtyřicet minut – měla by zpevnit a odtáhnout se od krajů.
3 Nechte cheesecake chvíli chladnout ve formě, pak na mřížce a v lednici.