Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 88
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2376 kcal
Bílkoviny 195 g
Sacharidy 42 g
Tuky 156 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud do omáčky přidáte čerstvý zelený pepř, získá úplně nový rozměr chuti. Steak s pepřovou omáčkou je klasika, kterou nemůže žádný opravdový milovník masa vynechat. 

Suroviny

hovězí steaky, každý o váze 220 g
olivový olej
na potření masa
sůl mořská 2 ČL
pepř mletý 1 PL
drcený
jarní cibulka
k podávání
k podávání
Na pepřovou omáčku
olivový olej 20 ml
oloupaná, nasekaná
pepř barevný 2 PL
celý
vývar hovězí 250 ml
horký
lze nahradit smetanou na vaření

Postup

1

Nejdřív připravte pepřovou omáčku. Zahřejte rendlík na středním plameni. Vlijte olej, vsypte cibuli a zelený pepř a dvě minuty zahřívejte. Přidejte vývar i víno a tři čtyři minuty vařte.

2

Přilijte smetanu a vařte dvě minuty, do zhoustnutí. Dejte stranou a udržujte v teple (nejlépe na nádobě s horkou vodou).

 
3

Steak připravte podle základního receptu. Podávejte se šťouchanými bramborami, do nichž jste vmíchali opečenou cibulku, a špenátem, přelité pepřovou omáčkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Dokonalá rychlovka: Jak snadno připravit skvostné masové koule
  • Tipy a triky

Dokonalá rychlovka: Jak snadno připravit skvostné masové koule

Dají se různě ochucovat a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě, na grilu či smažit a taky mrazit. Podávat s omáčkou nebo bez. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první....
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč