0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steak s pepřovou omáčkou

Steak s pepřovou omáčkou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 87
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2376 kcal
Bílkoviny 195 g
Sacharidy 42 g
Tuky 156 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud do omáčky přidáte čerstvý zelený pepř, získá úplně nový rozměr chuti. Steak s pepřovou omáčkou je klasika, kterou nemůže žádný opravdový milovník masa vynechat. 

Suroviny

svíčková 880 g
hovězí steaky, každý o váze 220 g
olivový olej
na potření masa
sůl mořská 2 ČL
pepř mletý 1 PL
drcený
brambory šťouchané
k podávání
jarní cibulka
k podávání
baby špenát
k podávání
Na pepřovou omáčku
olivový olej 20 ml
cibule 1 ks
oloupaná, nasekaná
pepř barevný 2 PL
celý
vývar hovězí 250 ml
horký
víno bílé 60 ml
smetana ke šlehání 300 ml
lze nahradit smetanou na vaření

Postup

1

Nejdřív připravte pepřovou omáčku. Zahřejte rendlík na středním plameni. Vlijte olej, vsypte cibuli a zelený pepř a dvě minuty zahřívejte. Přidejte vývar i víno a tři čtyři minuty vařte.

2

Přilijte smetanu a vařte dvě minuty, do zhoustnutí. Dejte stranou a udržujte v teple (nejlépe na nádobě s horkou vodou).

 
3

Steak připravte podle základního receptu. Podávejte se šťouchanými bramborami, do nichž jste vmíchali opečenou cibulku, a špenátem, přelité pepřovou omáčkou.

Související články

Steakový slovníček aneb Jaké maso je nejlepší na gril?
  • Tipy a triky

Steakový slovníček aneb Jaké maso je nejlepší na gril?

Perete se s názvy steaků? Už nemusíte. Řezníci ze Zeman maso-uzeniny vysvětlují, jaké jsou nejideálnější kousky na gril. Skvělou volbou je podle nich maso z jalovic a mladých býčků. Nejlepší je vybírat maso mramorované, protože právě tenké...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit