Steak s pepřovou omáčkou

Steak s pepřovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2376 kcal
Bílkoviny 195 g
Sacharidy 42 g
Tuky 156 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud do omáčky přidáte čerstvý zelený pepř, získá úplně nový rozměr chuti.

Suroviny

svíčková 880 g
hovězí steaky, každý o váze 220 g
olivový olej
na potření masa
sůl mořská 2 ČL
pepř mletý 1 PL
drcený
brambory šťouchané
k podávání
jarní cibulka
k podávání
baby špenát
k podávání
Na pepřovou omáčku
olivový olej 20 ml
cibule 1 ks
oloupaná, nasekaná
pepř barevný 2 PL
celý
vývar hovězí 250 ml
horký
víno bílé 60 ml
smetana ke šlehání 300 ml
lze nahradit smetanou na vaření

1 Nejdřív připravte pepřovou omáčku. Zahřejte rendlík na středním plameni. Vlijte olej, vsypte cibuli a zelený pepř a dvě minuty zahřívejte. Přidejte vývar i víno a tři čtyři minuty vařte. Přilijte smetanu a vařte dvě minuty, do zhoustnutí. Dejte stranou a udržujte v teple (nejlépe na nádobě s horkou vodou).

2 Steak připravte podle základního receptu. Podávejte se šťouchanými bramborami, do nichž jste vmíchali opečenou cibulku, a špenátem, přelité pepřovou omáčkou.

Další recept na steak najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit