Pokud do omáčky přidáte čerstvý zelený pepř, získá úplně nový rozměr chuti. Steak s pepřovou omáčkou je klasika, kterou nemůže žádný opravdový milovník masa vynechat.
Suroviny
hovězí svíčková
880
g
hovězí steaky, každý o váze 220 g
olivový olej
na potření masa
sůl mořská
2
ČL
pepř mletý
1
PL
drcený
k podávání
jarní cibulka
k podávání
k podávání
Na pepřovou omáčku
olivový olej
20
ml
cibule
1
ks
oloupaná, nasekaná
pepř barevný
2
PL
celý
vývar hovězí
250
ml
horký
víno bílé
60
ml
smetana ke šlehání
300
ml
lze nahradit smetanou na vaření
Postup
1
Nejdřív připravte pepřovou omáčku. Zahřejte rendlík na středním plameni. Vlijte olej, vsypte cibuli a zelený pepř a dvě minuty zahřívejte. Přidejte vývar i víno a tři čtyři minuty vařte.
2
Přilijte smetanu a vařte dvě minuty, do zhoustnutí. Dejte stranou a udržujte v teple (nejlépe na nádobě s horkou vodou).
3
Steak připravte podle základního receptu. Podávejte se šťouchanými bramborami, do nichž jste vmíchali opečenou cibulku, a špenátem, přelité pepřovou omáčkou.