Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chlebíček s hruškou a pastinákem

Hlavní hvězda tohoto podzimního dezertu? Překvapivě Pastinák! A svou roli hraje víc než skvěle...

Vydání: 2019/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 1 chlebíčkovou formu
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H10M
Pečení 1:10
Koláč

Ingredience

    • 75 ml rostlinného oleje neutrální chuti + 1/2 lžíce na potření
    • 4 lžíce javorového sirupu + na potření
    • 2 vejce
    • 100 g bílého jogurtu
    • 350 g hrušek, oloupaných a nastrouhaných nahrubo + 1 hruška na ozdobení
    • 1 pastinák, oškrábaný a nastrouhaný najemno
    • 165 g hladké mouky + na vysypání
    • 85 g špaldové mouky
    • 2 lžičky mletého kardamomu
    • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
    • 1 lžička jedlé sody

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180°C a dno i boky formy na chlebíček vyložte pečicím papírem tak, aby papír mírně po stranách přesahoval, upečený chlebíček se tak bude později dobře vyndavat.

2 Prošlehejte olej, javorový sirup, vejce a jogurt. Přidejte nastrouhané hrušky a nastrouhaný pastinák.

3 Promíchejte hladkou a špaldovou mouku, kardamom, kypřicí prášek do pečiva i jedlou sodu a jemně vmíchejte do mokré směsi, až se obě hmoty propojí. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. Hrušku v celku zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky, ty pak naklaďte v jedné řadě za sebou na vršek těsta.

4 Pokapejte vršek chlebíčku olejem a pečte nejméně hodinu. Po hodině pravidelně kontrolujte, pokud by chlebíček příliš tmavl, přikryjte jej alobalem. Chlebíček je upečený, když špejle zabodnutá do středu těsta vyjde ven suchá.

5 Vyndejte z trouby a horký chlebíček navrchu potřete javorovým sirupem. Nechte chladnout 15 minut, pak vyjměte z formy a před krájením nechte na mřížce zcela vychladnout.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládové muffiny s řepou

Ledové mrkvové řezy

Dýňový štrúdl (bulharský tikvenik)

Koláč s cuketou, polentou a citronem

REKLAMA

Přidat komentář