Místo mrkvového dortu zkuste lehké a přitom vláčné řezy! Ledové mrkvové řezy na plech přiravíte během několika minut a i přesto, že jsou z úplně běžných surovin, chutnají fantasticky. Jestli hledáte způsob, jak do svého jídelníčku zařadit více zeleniny, jednoduché mrkvové řezy jsou tím pravým odrazovým můstkem.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejete na 175 °C. Plech vymažte máslem a vysypte moukou.
Cukr, žloutky a změklé máslo utřete v míse do pěny. Pak do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte najemno nastrouhanou mrkev a citronovou šťávu i kůru a umíchejte hladké těsto.
V čisté míse ušlehejte bílky se špetkou soli do pevného sněhu. Sníh opatrně po dávkách zapracujte do těsta. Těsto podle potřeby můžete zředit trochou mléka. Hotové těsto rovnoměrně rozetřete na připravený plech a pečte 25–30 minut.
Ještě teplý koláč potřete polevou umíchanou z citronové šťávy a moučkového cukru a po zaschnutí krájejte na řezy.