Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ledové mrkvové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 108
Do 50 minut Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2788 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 526 g
Tuky 50 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo mrkvového dortu zkuste lehké a přitom vláčné řezy! Ledové mrkvové řezy na plech přiravíte během několika minut a i přesto, že jsou z úplně běžných surovin, chutnají fantasticky. Jestli hledáte způsob, jak do svého jídelníčku zařadit více zeleniny, jednoduché mrkvové řezy jsou tím pravým odrazovým můstkem.

Suroviny

+ navíc na vymazání plechu
+ navíc na vysypání plechu
vejce 2 ks
velká, žloutky a bílky oddělené
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mrkev 250 g
oloupaná, nastrouhaná najemno
citron ½ ks
vymačkaná šťáva a jemně nastrouhaná kůra
sůl 1 špetka
podle potřeby
Na polevu
z 1/2 citronu

Postup

1

Troubu předehřejete na 175 °C. Plech vymažte máslem a vysypte moukou.

2

Cukr, žloutky a změklé máslo utřete v míse do pěny. Pak do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte najemno nastrouhanou mrkev a citronovou šťávu i kůru a umíchejte hladké těsto.

3

V čisté míse ušlehejte bílky se špetkou soli do pevného sněhu. Sníh opatrně po dávkách zapracujte do těsta. Těsto podle potřeby můžete zředit trochou mléka. Hotové těsto rovnoměrně rozetřete na připravený plech a pečte 25–30 minut.

4

Ještě teplý koláč potřete polevou umíchanou z citronové šťávy a moučkového cukru a po zaschnutí krájejte na řezy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...