0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ledové mrkvové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 71
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2806 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 529 g
Tuky 50 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo mrkvového dortu zkuste lehké a přitom vláčné řezy!

Suroviny

máslo 30 g
+ navíc na vymazání plechu
mouka pšeničná polohrubá 250 g
+ navíc na vysypání plechu
krupicový cukr 200 g
vejce 2 ks
velká, žloutky a bílky oddělené
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mrkev 250 g
oloupaná, nastrouhaná najemno
citron ½ ks
vymačkaná šťáva a jemně nastrouhaná kůra
sůl 1 špetka
mléko
podle potřeby
Na polevu
citron ½ ks
vymačkaná šťáva
moučkový cukr 100 g

Postup

1

Troubu předehřejete na 175°C. Plech vymažte máslem a vysypte moukou.

2

Cukr, žloutky a změklé máslo utřete v míse do pěny. Pak do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte najemno nastrouhanou mrkev a citronovou šťávu i kůru a umíchejte hladké těsto.

3

V čisté míse ušlehejte bílky se špetkou soli do pevného sněhu. Sníh opatrně po dávkách zapracujte do těsta. Těsto podle potřeby můžete zředit trochou mléka. Hotové těsto rovnoměrně rozetřete na připravený plech a pečte 25–30 minut.

4

Ještě teplý koláč potřete polevou umíchanou z citronové šťávy a moučkového cukru a po zaschnutí krájejte na řezy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč