0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ledové mrkvové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6 / 5. Počet hodnocení: 26
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2806 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 529 g
Tuky 50 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo mrkvového dortu zkuste lehké a přitom vláčné řezy!

Suroviny

máslo 30 g
+ navíc na vymazání plechu
mouka pšeničná polohrubá 250 g
+ navíc na vysypání plechu
krupicový cukr 200 g
vejce 2 ks
velká, žloutky a bílky oddělené
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mrkev 250 g
oloupaná, nastrouhaná najemno
citron 0.5 ks
vymačkaná šťáva a jemně nastrouhaná kůra
sůl 1 špetka
mléko
podle potřeby
Na polevu
citron 0.5 ks
vymačkaná šťáva
moučkový cukr 100 g

1 Troubu předehřejete na 175°C. Plech vymažte máslem a vysypte moukou. Cukr, žloutky a změklé máslo utřete v míse do pěny. Pak do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte najemno nastrouhanou mrkev a citronovou šťávu i kůru a umíchejte hladké těsto.

2 V čisté míse ušlehejte bílky se špetkou soli do pevného sněhu. Sníh opatrně po dávkách zapracujte do těsta. Těsto podle potřeby můžete zředit trochou mléka. Hotové těsto rovnoměrně rozetřete na připravený plech a pečte 25–30 minut.

3 Ještě teplý koláč potřete polevou umíchanou z citronové šťávy a moučkového cukru a po zaschnutí krájejte na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit