Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ledové mrkvové řezy

Místo mrkvového dortu zkuste lehké a přitom vláčné řezy!

Vydání: 2019/9
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč

Ingredience

    • 30 g másla + navíc na vymazání plechu
    • 250 g polohrubé mouky + navíc na vysypání plechu
    • 200 g krupicového cukru
    • 2 velká vejce, žloutky a bílky oddělené
    • 1 kypřicí prášek do pečiva
    • 250 g mrkve, oloupané a nastrouhané najemno
    • vymačkaná šťáva a jemně nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
    • špetka soli + mléko podle potřeby

    NA POLEVU

    • šťáva z 1/2 citronu
    • 100 g moučkového cukru

Příprava jídla

1 Troubu předehřejete na 175°C. Plech vymažte máslem a vysypte moukou. Cukr, žloutky a změklé máslo utřete v míse do pěny. Pak do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte najemno nastrouhanou mrkev a citronovou šťávu i kůru a umíchejte hladké těsto.

2 V čisté míse ušlehejte bílky se špetkou soli do pevného sněhu. Sníh opatrně po dávkách zapracujte do těsta. Těsto podle potřeby můžete zředit trochou mléka. Hotové těsto rovnoměrně rozetřete na připravený plech a pečte 25–30 minut.

3 Ještě teplý koláč potřete polevou umíchanou z citronové šťávy a moučkového cukru a po zaschnutí krájejte na řezy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládové muffiny s řepou

Dýňový štrúdl (bulharský tikvenik)

Koláč s cuketou, polentou a citronem

Chlebíček s hruškou a pastinákem

REKLAMA

Přidat komentář