Ledové mrkvové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6 / 5. Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2806 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 529 g
Tuky 50 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo mrkvového dortu zkuste lehké a přitom vláčné řezy!

Suroviny

máslo 30 g
+ navíc na vymazání plechu
mouka pšeničná polohrubá 250 g
+ navíc na vysypání plechu
krupicový cukr 200 g
vejce 2 ks
velká, žloutky a bílky oddělené
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mrkev 250 g
oloupaná, nastrouhaná najemno
citron 0.5 ks
vymačkaná šťáva a jemně nastrouhaná kůra
sůl 1 špetka
mléko
podle potřeby
Na polevu
citron 0.5 ks
vymačkaná šťáva
moučkový cukr 100 g

1 Troubu předehřejete na 175°C. Plech vymažte máslem a vysypte moukou. Cukr, žloutky a změklé máslo utřete v míse do pěny. Pak do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte najemno nastrouhanou mrkev a citronovou šťávu i kůru a umíchejte hladké těsto.

2 V čisté míse ušlehejte bílky se špetkou soli do pevného sněhu. Sníh opatrně po dávkách zapracujte do těsta. Těsto podle potřeby můžete zředit trochou mléka. Hotové těsto rovnoměrně rozetřete na připravený plech a pečte 25–30 minut.

3 Ještě teplý koláč potřete polevou umíchanou z citronové šťávy a moučkového cukru a po zaschnutí krájejte na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit