Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlebová polévka
Chlebová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chlebová polévka

4.4/5 Počet hodnocení: 37
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1008 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 121 g
Tuky 30 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept oblíbený všemi generacemi aneb jak to vždycky vonělo u babičky v kuchyni.

Suroviny

vývar zeleninový 500 ml
kmín 1 ČL
celý
chleba 130 g
tvrdý chléb
česnek 3 stroužek
prolisované
sůl
vejce 1 ks
vydlabaný
pažitka 2 hrsti
nasekaná

Postup

1

Vývar okmínujte a rozvařte v něm tvrdý chleba.

2

Zhruba po sedmi minutách přidejte česnek utřený se solí a nakonec do polévky vmíchejte rozkvedlané vajíčko. Vmíchejte lžíci sádla a dosolte.

3

Polévku přelijte do vydlabaného bochníku chleba a hustě zasypte pažitkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...