0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chlebová polévka

Chlebová polévka

4.5 / 5. Počet hodnocení: 26
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1008 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 121 g
Tuky 30 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept oblíbený všemi generacemi aneb jak to vždycky vonělo u babičky v kuchyni.

Suroviny

vývar zeleninový 500 ml
kmín 1 ČL
celý
chleba 130 g
tvrdý chléb
česnek 3 stroužek
prolisované
sůl
vejce 1 ks
sádlo 1 PL
chleba 1 ks
vydlabaný
pažitka 2 hrsti
nasekaná

1 Vývar okmínujte a rozvařte v něm tvrdý chleba.

2 Zhruba po sedmi minutách přidejte česnek utřený se solí a nakonec do polévky vmíchejte rozkvedlané vajíčko. Vmíchejte lžíci sádla a dosolte.

3 Polévku přelijte do vydlabaného bochníku chleba a hustě zasypte pažitkou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit