Inspirovali jsme se toskánskou polévkou pappa al pomodoro. Ta naše je krémová a k zbláznění dobrá.
Suroviny
Postup
Rozmixujte přísady na rajčatové pesto a dejte je stranou.
Na olivovém oleji zpěňte česnek a chilli. Přidejte rajčata a cukr, přilijte 250 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Ztlumte a nechte zvolna bublat 15 minut, až se rajčata začnou rozpadat.
Mezitím dejte chleba do mísy a pokapejte ho balzamikovým octem. Nechte pár minut vsáknout. Pak přidejte spolu s bazalkou do polévky a vařte 5 minut do zhoustnutí.
Rozmixujte dohladka a dotáhněte chuť solí a balzamikovým octem. Podávejte ozdobenou rajčatovým pestem a bazalkovými lístky.
A co ještě vyzkoušet…
Italská strouhanka
Zbylý bílý toustový chleba, italský nebo bagetu, v robotu rozmixujte s petrželkou, troškou česneku a 1–2 lžícemi strouhaného parmazánu. Zamrazte a používejte na obalování masa či posypání zapékaných pokrmů.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů na snadná vegetariánská jídla, která v létě oceníte(33 receptů )
- 24 rajských polévek, které vás nadchnou(24 receptů )
Komentáře
Je výborná
Od loňského léta, kdy se recept v Apetitu prvně objevil, polévku vařím pravidelně a všichni v mém okolí ji milují.
Velice chutná, osvěžující a přitom nenáročná:-)