0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Toskánská rajčatovo-chlebová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 20
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2895 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 134 g
Tuky 225 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se toskánskou polévkou pappa al pomodoro. Ta naše je krémová a k zbláznění dobrá.

Suroviny

olivový olej 3 PL
česnek 4 stroužky
nadrobno
chilli paprička 1 ks
zbavená semen, nadrobno
konzervovaná rajčata loupaná 800 g
konzervovaná
krupicový cukr 1 ČL
sůl mořská
chleba 100 g
bez kůrky, na kostky
balzamikový ocet 2 PL
bazalka 1 PL
nasekaná
bazalka
na ozdobení
Na rajčatové pesto
sušená rajčata 4 ks
olivový olej 6 PL
česnek ½ stroužek

Postup

1

Rozmixujte přísady na rajčatové pesto a dejte je stranou.

2

Na olivovém oleji zpěňte česnek a chilli. Přidejte rajčata a cukr, přilijte 250 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Ztlumte a nechte zvolna bublat 15 minut, až se rajčata začnou rozpadat.

3

Mezitím dejte chleba do mísy a pokapejte ho balzamikovým octem. Nechte pár minut vsáknout. Pak přidejte spolu s bazalkou do polévky a vařte 5 minut do zhoustnutí.

4

Rozmixujte dohladka a dotáhněte chuť solí a balzamikovým octem. Podávejte ozdobenou rajčatovým pestem a bazalkovými lístky.

A co ještě vyzkoušet…

Italská strouhanka
Zbylý bílý toustový chleba, italský nebo bagetu, v robotu rozmixujte s petrželkou, troškou česneku a 1–2 lžícemi strouhaného parmazánu. Zamrazte a používejte na obalování masa či posypání zapékaných pokrmů.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Komentáře

Ivana Mašková

Od loňského léta, kdy se recept v Apetitu prvně objevil, polévku vařím pravidelně a všichni v mém okolí ji milují.
Velice chutná, osvěžující a přitom nenáročná:-)

Michaela Sagarova

Je výborná

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč