Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Toskánská rajčatovo-chlebová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 24
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2895 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 134 g
Tuky 225 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se toskánskou polévkou pappa al pomodoro. Ta naše je krémová a k zbláznění dobrá.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 3 PL
česnek 4 stroužky
nadrobno
zbavená semen, nadrobno
sůl mořská
chleba 100 g
bez kůrky, na kostky
balzamikový ocet 2 PL
bazalka 1 PL
nasekaná
bazalka
na ozdobení
Na rajčatové pesto
sušená rajčata 4 ks
olivový olej 6 PL
česnek ½ stroužek

Postup

1

Rozmixujte přísady na rajčatové pesto a dejte je stranou.

2

Na olivovém oleji zpěňte česnek a chilli. Přidejte rajčata a cukr, přilijte 250 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Ztlumte a nechte zvolna bublat 15 minut, až se rajčata začnou rozpadat.

3

Mezitím dejte chleba do mísy a pokapejte ho balzamikovým octem. Nechte pár minut vsáknout. Pak přidejte spolu s bazalkou do polévky a vařte 5 minut do zhoustnutí.

4

Rozmixujte dohladka a dotáhněte chuť solí a balzamikovým octem. Podávejte ozdobenou rajčatovým pestem a bazalkovými lístky.

A co ještě vyzkoušet…

Italská strouhanka
Zbylý bílý toustový chleba, italský nebo bagetu, v robotu rozmixujte s petrželkou, troškou česneku a 1–2 lžícemi strouhaného parmazánu. Zamrazte a používejte na obalování masa či posypání zapékaných pokrmů.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Komentáře

02.02.2018 18:44

Je výborná

13.08.2014 15:10

Od loňského léta, kdy se recept v Apetitu prvně objevil, polévku vařím pravidelně a všichni v mém okolí ji milují.
Velice chutná, osvěžující a přitom nenáročná:-)

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...