Chlebová omáčka

Chlebová omáčka

Hodnocení receptu
Průměr: 2.7 ()
Do 30 minut 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1513 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 267 g
Tuky 17 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá omáčka ke kuřeti, krůtě i jehněčím kotletkám.

Suroviny

cibule 1 ks
najemno nasekaná
2 ks
hřebíčky
bobkový list 1 ks
mléko 375 ml
chleba 4
sůl
pepř

Na střední oheň dejte rendlík s 1 najemno nasekanou střední cibulí, 2 hřebíčky, 1 sušeným bobkovým listem a 375 ml mléka. Přiveďte k varu, stáhněte plamen na nízký a zvolna 5 minut vařte. Sundejte z ohně a nechte 5 minut stát. Mezitím nahrubo nastrouhejte 4 starší krajíce bílého chleba bez kůrek (natrhané je můžete semlít v robotu). Mléčnou směs sceďte do misky, vmíchejte strouhanku a osolte, opepřete.
 

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit