Vegetariánský ramen

Vegetariánský ramen

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1911 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 251 g
Tuky 54 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento ramen jsme připravili jako vegetariánský, ale Japonci si ho s oblibou dávají s masovým vývarem místo čistě zeleninového. Pokud nejste vegetariáni, ale chutnají vám lehké polévky, zkuste to taky. 

Související recepty

Suroviny

300 g
dýně hokkaido
rostlinný olej 3 PL
sůl a pepř
jarní cibulka 12 ks
60 ml
saké nebo suché sherry
sójová omáčka 4 PL
krupicový cukr 1 ČL
pepř bílý 1 ČL
12 ks
houby šitaké
vývar zeleninový 2 l
800 g
nudle rámen
1 ks
bal tofu úhledně nakrájené
ředkvičky svazek
nakrájené na plátky
výhonky mungo hrst
chilli paprička 1 ks
na plátky
Na vývar
jarní cibulka 3 ks
cibule 1 ks
oloupaná a nahrubo nakrájená
mrkev 2 ks
oloupaná a nahrubo nakrájená
kedlubna 1 ks
nahrubo nakrájená
chilli paprička 1 ks
dlouhá
zázvor (čerstvý) 50 g
oloupaný a nakrájený na plátky
česnek 3 stroužky
oloupaný
sójová omáčka 30 ml
světlá
krupicový cukr 1 PL
2 l
studená voda

1 Nejdříve si připravte zeleninový vývar. Do hrnce dejte jarní cibulky, cibuli, mrkve, kedlubnu, chilli papričku, plátky zázvoru a stroužky česneku. Přidejte sójovou omáčku a krupicový cukr, zalijte 2 litry studené vody a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 30 minut. Potom vypněte, přiklopte a nechte hodinu odpočívat. Pak přeceďte. 

2 Předehřejte troubu na 220°C. Dýni nakrájejte na kostky, pokapejte 2 lžícemi oleje, osolte, opepřete a promíchejte. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30 minut dozlatova.

3 Před podáváním na zbylé lžíci oleje krátce zpěňte větší část jarní cibulky, přidejte saké, sójovou omáčku, cukr, bílý pepř a houby a přilijte 100ml vody. Vařte 5 minut, načež přilijte vývar, přiveďte k varu a přidejte nudle. Vařte 1–3 minuty, až změknou.

4 Nudle vyberte z vývaru, rozdělte je do misek, doplňte tofu, pečenou dýní, ředkvičkami, výhonky mungo, zbylou jarní cibulkou, případně chilli, zalijte vývarem a ihned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit