Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2731 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 373 g
Tuky 58 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento ramen jsme připravili jako vegetariánský, ale Japonci si ho s oblibou dávají s masovým vývarem místo čistě zeleninového. Pokud nejste vegetariáni, ale chutnají vám lehké polévky, zkuste to taky.

Suroviny

dýně 300 g
hokkaido
rostlinný olej 3 PL
sůl
pepř
jarní cibulka 12 ks
nasekaná
sherry 60 ml
nebo sake
sójová omáčka 4 PL
cukr 1 ČL
pepř bílý 1 ČL
celé kuličky
šiitake 12 ks
vývar zeleninový 2 l
nudle 800 g
ramen
tofu 1 bal
ředkvičky 1 svazek
zelená
Na vývar
jarní cibulka 3 ks
malá
mrkev 2 ks
kedlubna 1 ks
zázvor (čerstvý) 50 g
česnek 3 stroužky
sójová omáčka světlá 30 ml
cukr 1 PL
voda 2 l

Postup

1

Předehřejte troubu na 220°C. Dýni nakrájejte na kostky, pokapejte 2 lžícemi oleje, osolte, opepřete a promíchejte. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30 minut dozlatova.

2

Před podáváním na zbylé lžíci oleje krátce zpěňte větší část jarní cibulky, přidejte saké, sójovou omáčku, cukr, bílý pepř a houby a přilijte 100ml vody. Vařte 5 minut, načež přilijte vývar, přiveďte k varu a přidejte nudle. Vařte 1–3 minuty, až změknou.

3

Nudle vyberte z vývaru, rozdělte je do misek, doplňte tofu, pečenou dýní, ředkvičkami, výhonky mungo, zbylou jarní cibulkou, případně chilli, zalijte vývarem a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...