Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Čočkovo-špenátová polévka s kurkumou

Čočkovo-špenátová polévka s kurkumou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 20 minut Snadné

Suroviny

kokosový olej 2 PL
cibule červená 1 ks
200 g
listový špenát
čočka červená 200 g
kurkuma (mletá) 2
voda 1 l
horká, nebo vývar
sůl špetka

Na kokosovém oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme špenát, červenou čočku a chvilku osmahneme. Pokud máte mražený špenát, tak ten nejdřív nechat povolit a až pak přidat červenou čočku.
Zalít litrem horké vody nebo horkým vývarem a přivést k varu. Vařit přibližně 10 minut do měkka.
Jelikož mám ráda husté polévky, tak jsem ztlumila plamen na minimum odebrala přibližně 500ml do hluboké nádoby, rozmixovala tyčovým mixérem a vrátila zase zpátky. Chvilku povařit, přidat kurkumu, dochutit solí a hotovo.

Autor: Karol89

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit