Teplá polévka se studenou salsou
Suroviny
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
nadrobno
chilli paprička
1
ks
červená, bez semínek, na nudličky
2
černé fazole lze nahradit červenými
vývar kuřecí
750
ml
Na salsu
avokádo
1
ks
na kostky
limetová šťáva
z 1 limety
koriandr čerstvý
1
PL
čerstvý, nasekaný
K podávání
Postup
1
V kastrolu na 2 lžících olivového oleje tři minuty opékejte 1 cibuli, nadrobno, a 1-2 červené chilli papričky, bez semínek, na nudličky. Přidejte 2 konzervy černých nebo červených fazolí, slitých, 750 ml drůbežího vývaru a povařte 10 minut. Promíchejte 1 avokádo, na kostky, se šťávou z 1 limety a lžící čerstvého koriandru, nasekaného. Osolte a opepřete. Polévku podávejte ozdobenou lžící kysané smetany, přepůlenými plátky salámu chorizo a posypanou avokádovou salsou.
Komentáře
Pro mě nej fazolovka ever i jedna z chuťově nejzajímavějších polévek! Navíc je opravdu snadná na přípravu :)