
Rajčatovo-cizrnové kari
Tohle nádherně barevné jídlo prozáří i ten nejpošmournější večer!
Vydání: 2017/2
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 cibule, nakrájené na tenká kolečka
- 1 velký stroužek česneku, drcený
- 1 lžička koření garam masala
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru (nebo fenyklu či kmínu)
- 400g konzerva krájených rajčat
- 400ml konzerva kokosového mléka
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 400g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá
- 2 hrsti třešňových rajčátek, rozpůlených
- 1 svazek koriandru, nakrájený nahrubo
- vařená dlouhozrnná rýže (např. basmati) k podávání
Příprava jídla
1 Ve velkém rendlíku rozehřejte olej na mírném ohni a opékejte na něm cibuli doměkka (asi 5 minut). Pak vmíchejte česnek a koření, nechte minutu rozvonět. Zalijte rajčaty, promíchejte vařečkou a zvolna vařte 10 minut.
2 Přilijte kokosové mléko, osolte a opepřete. Přiveďte k varu, ztlumte oheň a vařte 10–15 minut, až omáčka zhoustne.
3 Vsypte cizrnu a rajčátka, prohřejte. Posypte koriandrem a podávejte s rýží.
NĚCO NAVÍC
Namísto koření garam masala, kurkumy a koriandru můžete použít kari koření podle vlastní chuti.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Eva Kubínová
19. Prosinec 2019 19:30