Rajčatovo-cizrnové kari

Rajčatovo-cizrnové kari

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2001 kcal
Bílkoviny 96 g
Cukr 269 g
Tuky 48 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle nádherně barevné jídlo prozáří i ten nejpošmournější večer!

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 2 ks
nakrájená na tenká kolečka
česnek 1
drcený
1 PL
koriandr 1 PL
mletý, lze nahradit kmínem nebo fenyklem
400 g
konzerva krájených
kokosové mléko 400 ml
konzerva
sůl
pepř
čerstvě mletý
cizrna 400 g
konzerva, scezená a propláchnutá
rajčata cherry 2 hrst
rozpůlená
koriandr 1 svazek
nakrájený nahrubo
rýže
vařená, dlouhozrnná, např. Basmati, k podávání

1 Ve velkém rendlíku rozehřejte olej na mírném ohni a opékejte na něm cibuli doměkka (asi 5 minut). Pak vmíchejte česnek a koření, nechte minutu rozvonět. Zalijte rajčaty, promíchejte vařečkou a zvolna vařte 10 minut.

2 Přilijte kokosové mléko, osolte a opepřete. Přiveďte k varu, ztlumte oheň a vařte 10–15 minut, až omáčka zhoustne.

3 Vsypte cizrnu a rajčátka, prohřejte. Posypte koriandrem a podávejte s rýží.

NĚCO NAVÍC
Namísto koření garam masala, kurkumy a koriandru můžete použít kari koření podle vlastní chuti. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Eva Kubínová

Moc dobre, syte a barevne hlavni vege jidlo. Delam akorat bez koriandru (nesnesu ho) a pridavam spetku cukru, a na kolecka mrkev. Lzicku a pul kurkumy, lzicku garam masala a lzicku a pul kari koreni, vyplati se dovezt si pytel z dovolene nebo zajit do mensich orientalnich obchudku.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit