Rajčatovo-cizrnové kari je nádherně barevné jídlo, které prozáří i ten nejpošmournější večer! Mletá směs koření dodá omáčce patřičný indický nádech a kokosové mléko ji krásně zjemní. Indické kari podávejte s dušenou rýží jako vegetariánský oběd nebo rychlou bezmasou večeři.
Suroviny
Postup
Ve velkém rendlíku rozehřejte na mírném ohni olej a opékejte na něm cibuli asi 5 minut doměkka.
Pak vmíchejte česnek, koření garam masala, mletý koriandr a mletou kurkumu, nechte minutu rozvonět. Zalijte rajčaty, promíchejte a zvolna vařte 10 minut.
Přilijte kokosové mléko, osolte a opepřete. Přiveďte k varu, ztlumte oheň a vařte 10–15 minut, až omáčka zhoustne.
Vsypte cizrnu a rajčátka, prohřejte. Posypte čerstvým koriandrem a podávejte s rýží.
NĚCO NAVÍC
Namísto koření garam masala, kurkumy a koriandru můžete použít kari koření podle vlastní chuti.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů )
- 50 podzimních večeří, které zvládnete po příchodu z práce: Jak si ulehčit vaření a přitom si pochutnat(52 receptů )
- Nevíte, co k večeři? Na kari nepotřebujete vždycky recept, uvaříte ho i z toho, co dům dal(19 receptů )
- Jak vařit ze zásob: 24 kreativních receptů pro každý den(24 receptů )
- 40 receptů bez masa nejen pro vegetariány(41 receptů )
- Skvělé rýžové recepty, které neprovětrají peněženku: Dejte si ji po čínsku, indicku nebo česku(31 receptů )
Komentáře
Moc dobre, syte a barevne hlavni vege jidlo. Delam akorat bez koriandru (nesnesu ho) a pridavam spetku cukru, a na kolecka mrkev. Lzicku a pul kurkumy, lzicku garam masala a lzicku a pul kari koreni, vyplati se dovezt si pytel z dovolene nebo zajit do mensich orientalnich obchudku.