Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Rajčatovo-cizrnové kari

Rajčatovo-cizrnové kari

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2061 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 270 g
Tuky 53 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle nádherně barevné jídlo prozáří i ten nejpošmournější večer!

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 2 ks
nakrájená na tenká kolečka
česnek 1 stroužek
drcený
garam masala 1 ČL
koriandr mletý 1 PL
kurkuma (mletá) 1 ČL
konzervovaná rajčata krájená 400 g
kokosové mléko 400 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
cizrna 400 g
konzerva, scezená a propláchnutá
rajčata cherry 2 hrst
rozpůlená
koriandr 1 svazek
nakrájený nahrubo
rýže
vařená, dlouhozrnná, např. Basmati, k podávání

1 Ve velkém rendlíku rozehřejte olej na mírném ohni a opékejte na něm cibuli doměkka (asi 5 minut). Pak vmíchejte česnek a koření, nechte minutu rozvonět. Zalijte rajčaty, promíchejte vařečkou a zvolna vařte 10 minut.

2 Přilijte kokosové mléko, osolte a opepřete. Přiveďte k varu, ztlumte oheň a vařte 10–15 minut, až omáčka zhoustne.

3 Vsypte cizrnu a rajčátka, prohřejte. Posypte koriandrem a podávejte s rýží.

NĚCO NAVÍC
Namísto koření garam masala, kurkumy a koriandru můžete použít kari koření podle vlastní chuti. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Komentáře

Eva Kubínová

Moc dobre, syte a barevne hlavni vege jidlo. Delam akorat bez koriandru (nesnesu ho) a pridavam spetku cukru, a na kolecka mrkev. Lzicku a pul kurkumy, lzicku garam masala a lzicku a pul kari koreni, vyplati se dovezt si pytel z dovolene nebo zajit do mensich orientalnich obchudku.

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit