Rajčatovo-cizrnové kari je nádherně barevné jídlo, které prozáří i ten nejpošmournější večer!
Suroviny
olivový olej
2
PL
cibule
2
ks
nakrájená na tenká kolečka
česnek
1
stroužek
drcený
garam masala
1
ČL
koriandr mletý
1
PL
kurkuma (mletá)
1
ČL
kokosové mléko
400
ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
cizrna
400
g
konzerva, scezená a propláchnutá
rajčata cherry
2
hrst
rozpůlená
koriandr čerstvý
1
svazek
nakrájený nahrubo
rýže
vařená, dlouhozrnná, např. Basmati, k podávání
Postup
1
Ve velkém rendlíku rozehřejte olej na mírném ohni a opékejte na něm cibuli doměkka (asi 5 minut).
2
Pak vmíchejte česnek a koření, nechte minutu rozvonět. Zalijte rajčaty, promíchejte vařečkou a zvolna vařte 10 minut.
3
Přilijte kokosové mléko, osolte a opepřete. Přiveďte k varu, ztlumte oheň a vařte 10–15 minut, až omáčka zhoustne.
4
Vsypte cizrnu a rajčátka, prohřejte. Posypte koriandrem a podávejte s rýží.
NĚCO NAVÍC
Namísto koření garam masala, kurkumy a koriandru můžete použít kari koření podle vlastní chuti.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 40 receptů bez masa nejen pro vegetariány(40 receptů)
- Jak vařit ze zásob: 24 kreativních receptů pro každý den(24 receptů)
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů)
- Nevíte, co k večeři? Na kari nepotřebujete vždycky recept, uvaříte ho i z toho, co dům dal(19 receptů)
- Skvělé rýžové recepty, které neprovětrají peněženku: Dejte si ji po čínsku, indicku nebo česku(30 receptů)
Komentáře
Eva Kubínová
19.12.2019 19:30
Moc dobre, syte a barevne
Moc dobre, syte a barevne hlavni vege jidlo. Delam akorat bez koriandru (nesnesu ho) a pridavam spetku cukru, a na kolecka mrkev. Lzicku a pul kurkumy, lzicku garam masala a lzicku a pul kari koreni, vyplati se dovezt si pytel z dovolene nebo zajit do mensich orientalnich obchudku.