0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Marocká polévka z cizrny

Marocká polévka z cizrny
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Marocká polévka z cizrny

4.1 / 5. Počet hodnocení: 30
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2933 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 377 g
Tuky 80 g
Vláknina 96 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Navařte si a zamrazte polévku, jejíž přípravu zvládne i začátečník, a přitom potěší i gurmeta! Harira je marocká cizrnová polévka, kterou si můžete upravit podle vlastních chutí.

Suroviny

olivový olej 1 PL
řapíkatý celer 2
nasekaný
cibule 1 ks
nadrobno
římský kmín 2
mletý
vývar zeleninový 600 ml
rajče 400 g
v konzervě, sekaná
cizrna 400 g
v konzervě
fazole 100 g
v konzervě
kůra a šťáva
sůl
pepř
koriandr čerstvý hrst
čerstvý, lze nahradit petrželkou

Postup

1

V hrnci zahřejte olej a zvolna, za častého míchání na něm opečte celer s cibulí; za deset minut budou krásně vláčné. Poprašte kmínem a smažte ještě minutu.
 

2

Zvyšte plamen, přilijte vývar, rajčata a cizrnu a řádně opepřete, nejlépe čerstvě mletým pepřem. Osm minut zlehka vařte, pak přidejte fazolky a citronovou šťávu. Před podáváním dochuťte a posypte trochou kůry i sekanými bylinkami. Jezte s chlebovými plackami.

Přidejte maso 
V kroku 1 přisypte plátky paprikové klobásy, choriza nebo čabajky.

Kouzelná přísada:
Zelené široké fazole v plechu bývají k dostání například v potravinách FARAH.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

Vyborna a rychla polevka, kterou si oblibila cela nase rodina. Doporucuji! Urcite je treba zachovat vsechny suroviny v receptu, vcetne rapikateho celeru, ktery polevce da vybornou, mozna trochu netradicni chut. Podavame s nasucho opecenym toustem. Polevka se nezahustuje, ale je dost husta diky cizrne a fazolim. Pokud ovsem nekdo chce, muze ji lehce zaprasit moukou, neni to ale treba.

Věra Janebova

Na polévku jsem měla hroznou chuť, protože nedávno jsem si dala podobnou na stojáka ve městě a ta byla opravdu skvělá. V tomto provedení je polévka také dobrá, ale trochu moc se musí kousat. Po otestování jsem ji ještě z poloviny rozmixovala, ztratila sice na úhlednosti, ale aspoň jsem si nepřipadala jako přežvýkavec. Taky jsem do ní přidala trošku chilli, jen tak pro zahřátí. Chilli ji moc sluší.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč