0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládové kostky s kávovým likérem

Čokoládové kostky s kávovým likérem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Čokoládové kostky s kávovým likérem

2.5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné Na cca 36 kostek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7090 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 759 g
Tuky 420 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těmto čokoládovým kostkám se angličtině říká tiffins – čtverečky (nebo obdélníčky) čokolády smíchané se sušenkou a sušeným ovocem. Jsou ideálním jedlým dárkem pro každého mlsouna s vybranými chutěmi.

Suroviny

rozinky 100 g
nebo sultánky
krémový likér kávový 6 PL
např. Baileys
tmavá čokoláda 250 g
72%, nakrájená na malé kousky
mléčná čokoláda 250 g
nakrájená na malé kousky
máslo 100 g
sušenky 300 g
máslové (skvělé jsou anglické zvané shortbread), rozdrobené na větší kousky
koktejlové třešně 225 g
nebo třešně v sirupu, slité a přepůlené
bílá čokoláda 200 g
potravinářské barvivo
jedlý zlatý prášek na ozdobení (nemusí být)

Postup

1

Čtvercovou formu (cca 20x20cm) vyložte pečicím papírem, rozinky dejte do žáruvzdorné misky, přilijte 2 lžíce kávového smetanového likéru, přetáhněte potravinovou fólií a dejte na 30 sekund do mikrovlnky. Vyjměte a nechte zakryté, tak rozinky likér krásně natáhnou.

2

V žáruvzdorné misce ve vodní lázni rozpusťte po 150 g tmavé i mléčné čokolády a všechno máslo. Promíchejte, aby se směs spojila, a poté vmíchejte rozinky i s tekutinou, zbylé 4 lžíce likéru, sušenky a třešně. Promíchejte a vlijte směs do připravené formy. Uhlaďte a dejte na 1 hodinu do lednice ztuhnout.

3

Zbylou čokoládu – tmavou, mléčnou a bílou (každou zvlášť) rozpusťte ve vodní lázni. Vlijte ji postupně na ztuhlý základ a pomocí špejle nebo nože vytvořte mramorování. Máte-li zlatý prášek, místy čokoládu posypte. Vraťte do lednice a nechte alespoň 4 hodiny ztuhnout. Před krájením na kousky (kostky nebo obdélníčky) nechte dojít pokojové teploty.

NĚCO NAVÍC
Kostky nebo obdélníčky balte do krabiček nebo do průhledných sáčků. Na ozdobu můžete přisypat třeba kávová zrna, budou-li zlatá, dodají celému balení na slavnostním vzhledu.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč