Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládové sušenky s karamelovou čepicí

Pokud ponesete sušenky třeba na návštěvu, můžete z nich pro snazší transport udělat minisendviče. Jednoduše je potřete karamelem, posypte troškou soli a spojte.

Vydání: 2020/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 plechy sušenek
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Cukroví

Ingredience

    • 200 g másla, změklého
    • 200 g třtinového cukru
    • 1 vejce
    • 1 žloutek
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 1/2 lžičky sody
    • 1/4 lžičky kypřicího prášku do pečiva
    • 300 g hladké mouky
    • 1/4 lžičky soli
    • 30 g kakaa holandského typu, prosátého
    • 2 lžíce mléka
    • 300 g tmavé čokolády (70%), nasekané nadrobno 

    NA DOKONČENÍ

    • asi 200g sklenice hotového karamelu (k dostání v obchodech Marks & Spencer či Tesco nebo tuzemská značka Mikey’s Little Sins ve farmářských prodejnách)
    • vločková sůl na posypání

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 160 °C. Máslo a cukr šlehejte, až se spojí. Přidejte vejce, žloutek a vanilkový extrakt, zvyšte rychlost šlehače a šlehejte společně do pěny. Jedlou sodu a kypřicí prášek rozmíchejte se lžičkou vody. Přidejte k máslovo-vaječné směsi, pak postupně vmíchejte mouku, sůl, prosáté kakao, mléko a nasekanou čokoládu a všechno zpracujte v těsto.

2 Dva plechy vyložte pečicím papírem. Z těsta odkrajujte kousky, z každého vytvarujte kuličku, vložte ji na plech a zploštěte dlaní na placičku. Pečte 18–20 minut, dokud sušenky nezpevní. Vyndejte je z trouby a nechte ještě 10 minut chladnout přímo na plechu. Přesuňte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

3 Před servírováním potřete každou sušenku trochou karamelu a posypte vločkovou solí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládové muffiny s malinami

Finské skořicové šneky

Přidat komentář