Pokud ponesete sušenky třeba na návštěvu, můžete z nich pro snazší transport udělat minisendviče. Jednoduše je potřete karamelem, posypte troškou soli a spojte.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 160 °C. Máslo a cukr šlehejte, až se spojí. Přidejte vejce, žloutek a vanilkový extrakt, zvyšte rychlost šlehače a šlehejte společně do pěny. Jedlou sodu a kypřicí prášek rozmíchejte se lžičkou vody. Přidejte k máslovo-vaječné směsi, pak postupně vmíchejte mouku, sůl, prosáté kakao, mléko a nasekanou čokoládu a všechno zpracujte v těsto.
Dva plechy vyložte pečicím papírem. Z těsta odkrajujte kousky, z každého vytvarujte kuličku, vložte ji na plech a zploštěte dlaní na placičku. Pečte 18–20 minut, dokud sušenky nezpevní. Vyndejte je z trouby a nechte ještě 10 minut chladnout přímo na plechu. Přesuňte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
Před servírováním potřete každou sušenku trochou karamelu a posypte vločkovou solí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů na nejlepší domácí sušenky(30 receptů )