Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládové sušenky s karamelovou čepicí

Čokoládové sušenky s karamelovou čepicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládové sušenky s karamelovou čepicí

4.5/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Na 2 plechy sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5579 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 493 g
Tuky 344 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud ponesete sušenky třeba na návštěvu, můžete z nich pro snazší transport udělat minisendviče. Jednoduše je potřete karamelem, posypte troškou soli a spojte.

Suroviny

máslo 200 g
změklé
třtinový cukr 200 g
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva ¼ ČL
sůl ¼ ČL
tmavá čokoláda 300 g
70%, nasekaná nadrobno
Na dokončení
karamel 200 g
sklenice hotového karamelu – k dostání v obchodech Marks & Spencer či Tesco nebo tuzemská značka Mikey’s Little Sins ve farmářských prodejnách
sůl vločková
na posypání

1 Předehřejte troubu na 160 °C. Máslo a cukr šlehejte, až se spojí. Přidejte vejce, žloutek a vanilkový extrakt, zvyšte rychlost šlehače a šlehejte společně do pěny. Jedlou sodu a kypřicí prášek rozmíchejte se lžičkou vody. Přidejte k máslovo-vaječné směsi, pak postupně vmíchejte mouku, sůl, prosáté kakao, mléko a nasekanou čokoládu a všechno zpracujte v těsto.

2 Dva plechy vyložte pečicím papírem. Z těsta odkrajujte kousky, z každého vytvarujte kuličku, vložte ji na plech a zploštěte dlaní na placičku. Pečte 18–20 minut, dokud sušenky nezpevní. Vyndejte je z trouby a nechte ještě 10 minut chladnout přímo na plechu. Přesuňte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

3 Před servírováním potřete každou sušenku trochou karamelu a posypte vločkovou solí.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč