Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3062 kcal
Bílkoviny 143 g
Cukr 421 g
Tuky 72 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Ochutnejte prostý zázrak – vlhký čokoládový dezert bez lepku a mléčných výrobků. Zamilují si jej i ti, kdo se ve stravě nemusejí nijak omezovat. Až ho upečete, zkuste se zeptat strávníků, z čeho je, vsadíme se, že neuhodnou.

Suroviny

cizrna 400 g
konzerva, scezená, propláchnutá
pomerančová šťáva 150 ml
vejce 4 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
třtinový cukr 200 g
kakao 70 g
holandského typu
2 ČL
bezlepkový prášek do pečiva
jedlá soda 1 ČL
tuk
na vytření formy
kakao
na vysypání

1 Cizrnu rozmixujte dohladka a vešlehejte ostatní suroviny.

2 Nalijte do menší bábovkové formy vytřené tukem a vysypané kakaem. Pečte asi 50 minut při 175 °C.

NĚCO NAVÍC 
Můžete, ale nemusíte podávat se smetanou (podle potřeby i sójovou).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit