0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cizrnová kakaová buchta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 35
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 menší bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3061 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 423 g
Tuky 71 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte prostý zázrak – vlhký čokoládový dezert bez lepku a mléčných výrobků. Zamilují si jej i ti, kdo se ve stravě nemusejí nijak omezovat. Až ho upečete, zkuste se zeptat strávníků, z čeho je, vsadíme se, že neuhodnou.

Suroviny

cizrna 400 g
1 konzerva, scezená, propláchnutá
pomerančová šťáva 150 ml
vejce 4 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
třtinový cukr 200 g
kakao holandského typu 70 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
bezlepkový
jedlá soda 1 ČL
tuk
na vytření formy
kakao holandského typu
na vysypání

Postup

1

Cizrnu rozmixujte dohladka a vešlehejte ostatní suroviny.

2

Nalijte do menší bábovkové formy vytřené tukem a vysypané kakaem. Pečte asi 50 minut při 175 °C.

NĚCO NAVÍC 
Můžete, ale nemusíte podávat se smetanou (podle potřeby i sójovou).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

Brigita Matějů

Zatím jsem nepekla, ale mohla by být výborná.

Barbora Večeřová

Dobrý den milá redakce, právě mi voní z trouby tato skvělá buchta už podruhé. Chci vám poděkovat za báječný recept, který je pro naši rodinu jako dělaný, jelikož manžel má celiakii a syn alergii na veškeré složky mléka. Všem doporučuji k vyzkoušení, buchta je nejen výborná, ale především opravdu jednoduchá!

Kristýna Kubáčová

Postup extra snadný, cizrnu jsem mixovala tyčovým mixérem spolu s tekutými ingrediencemi, kaši ze samotné cizrny nezvládal. Ovšem bábovku nemůžu dostat z formy za nic na světě. Zkoušela jsem mokrou utěrku, postavit formu do vodní lázně s vroucí vodou, dopéct. - Ani se nehne. :(

Kristýna Kubáčová

Aktualizace: Část bábovky jsem nakonec vyklepla, zbytek zůstal ve formě. Na oslavu ji vzít nemůžu, tak jsem alespoň ochutnala. Cizrnu mám moc ráda, ale v bábovce je cítit hodně a nechutná mi to. Když těsto ze zeleniny, příště raději mrkvové nebo cuketové. Cizrnová si možná najde své příznivce, za sebe nedoporučuji.

Apetit magazín

KVÍZ: Jak velcí jste pijani piva?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak velcí jste pijani piva?

Tekutý chleba, zlatý mok nebo zrzek, tak u nás s láskou přezdíváme pivu. Často si bez něj neumíme představit nedělní oběd, někdo dokonce každý den. Berete ho jako prosté chutné potěšení, nebo si o něm také rádi povídáte? Své pivní znalosti...
AD
Čím letos potěšíte koledníky?
  • Zajímavosti

Čím letos potěšíte koledníky?

Jeden z největších svátků jídla a hojnosti už je za rohem, takže se už ani my nemůžeme dočkat heboučkých mazanců, sladkých beránků a vyladěných nádivek. K Velikonocům patří kromě všemožného mlsání i nadělování koledníkům. Aby vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč