0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cizrnová kakaová buchta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6 / 5. Počet hodnocení: 35
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 menší bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3061 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 423 g
Tuky 71 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte prostý zázrak – vlhký čokoládový dezert bez lepku a mléčných výrobků. Zamilují si jej i ti, kdo se ve stravě nemusejí nijak omezovat. Až ho upečete, zkuste se zeptat strávníků, z čeho je, vsadíme se, že neuhodnou.

Suroviny

cizrna 400 g
1 konzerva, scezená, propláchnutá
pomerančová šťáva 150 ml
vejce 4 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
třtinový cukr 200 g
kakao holandského typu 70 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
bezlepkový
jedlá soda 1 ČL
tuk
na vytření formy
kakao holandského typu
na vysypání

1 Cizrnu rozmixujte dohladka a vešlehejte ostatní suroviny.

2 Nalijte do menší bábovkové formy vytřené tukem a vysypané kakaem. Pečte asi 50 minut při 175 °C.

NĚCO NAVÍC 
Můžete, ale nemusíte podávat se smetanou (podle potřeby i sójovou).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

Barbora Večeřová

Dobrý den milá redakce, právě mi voní z trouby tato skvělá buchta už podruhé. Chci vám poděkovat za báječný recept, který je pro naši rodinu jako dělaný, jelikož manžel má celiakii a syn alergii na veškeré složky mléka. Všem doporučuji k vyzkoušení, buchta je nejen výborná, ale především opravdu jednoduchá!

Kristýna Kubáčová

Postup extra snadný, cizrnu jsem mixovala tyčovým mixérem spolu s tekutými ingrediencemi, kaši ze samotné cizrny nezvládal. Ovšem bábovku nemůžu dostat z formy za nic na světě. Zkoušela jsem mokrou utěrku, postavit formu do vodní lázně s vroucí vodou, dopéct. - Ani se nehne. :(

Kristýna Kubáčová

Aktualizace: Část bábovky jsem nakonec vyklepla, zbytek zůstal ve formě. Na oslavu ji vzít nemůžu, tak jsem alespoň ochutnala. Cizrnu mám moc ráda, ale v bábovce je cítit hodně a nechutná mi to. Když těsto ze zeleniny, příště raději mrkvové nebo cuketové. Cizrnová si možná najde své příznivce, za sebe nedoporučuji.

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit