Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cizrnová kakaová buchta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 44
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 menší bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3061 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 423 g
Tuky 71 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte prostý zázrak – vlhký čokoládový dezert bez lepku a mléčných výrobků. Zamilují si jej i ti, kdo se ve stravě nemusejí nijak omezovat. Až ho upečete, zkuste se zeptat strávníků, z čeho je, vsadíme se, že neuhodnou.

Suroviny

cizrna 400 g
1 konzerva, scezená, propláchnutá
pomerančová šťáva 150 ml
vejce 4 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
třtinový cukr 200 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
bezlepkový
tuk
na vytření formy

Postup

1

Cizrnu rozmixujte dohladka a vešlehejte ostatní suroviny.

2

Nalijte do menší bábovkové formy vytřené tukem a vysypané kakaem. Pečte asi 50 minut při 175 °C.

NĚCO NAVÍC 
Můžete, ale nemusíte podávat se smetanou (podle potřeby i sójovou).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

20.04.2015 17:27

Aktualizace: Část bábovky jsem nakonec vyklepla, zbytek zůstal ve formě. Na oslavu ji vzít nemůžu, tak jsem alespoň ochutnala. Cizrnu mám moc ráda, ale v bábovce je cítit hodně a nechutná mi to. Když těsto ze zeleniny, příště raději mrkvové nebo cuketové. Cizrnová si možná najde své příznivce, za sebe nedoporučuji.

20.04.2015 17:13

Postup extra snadný, cizrnu jsem mixovala tyčovým mixérem spolu s tekutými ingrediencemi, kaši ze samotné cizrny nezvládal. Ovšem bábovku nemůžu dostat z formy za nic na světě. Zkoušela jsem mokrou utěrku, postavit formu do vodní lázně s vroucí vodou, dopéct. - Ani se nehne. :(

28.01.2015 15:07

Dobrý den milá redakce, právě mi voní z trouby tato skvělá buchta už podruhé. Chci vám poděkovat za báječný recept, který je pro naši rodinu jako dělaný, jelikož manžel má celiakii a syn alergii na veškeré složky mléka. Všem doporučuji k vyzkoušení, buchta je nejen výborná, ale především opravdu jednoduchá!

04.12.2014 15:55

Zatím jsem nepekla, ale mohla by být výborná.

Apetit magazín