0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cizrnová kakaová buchta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3 / 5. Počet hodnocení: 35
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 menší bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3061 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 423 g
Tuky 71 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte prostý zázrak – vlhký čokoládový dezert bez lepku a mléčných výrobků. Zamilují si jej i ti, kdo se ve stravě nemusejí nijak omezovat. Až ho upečete, zkuste se zeptat strávníků, z čeho je, vsadíme se, že neuhodnou.

Suroviny

cizrna 400 g
1 konzerva, scezená, propláchnutá
pomerančová šťáva 150 ml
vejce 4 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
třtinový cukr 200 g
kakao holandského typu 70 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
bezlepkový
jedlá soda 1 ČL
tuk
na vytření formy
kakao holandského typu
na vysypání

Postup

1

Cizrnu rozmixujte dohladka a vešlehejte ostatní suroviny.

2

Nalijte do menší bábovkové formy vytřené tukem a vysypané kakaem. Pečte asi 50 minut při 175 °C.

NĚCO NAVÍC 
Můžete, ale nemusíte podávat se smetanou (podle potřeby i sójovou).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

Barbora Večeřová

Dobrý den milá redakce, právě mi voní z trouby tato skvělá buchta už podruhé. Chci vám poděkovat za báječný recept, který je pro naši rodinu jako dělaný, jelikož manžel má celiakii a syn alergii na veškeré složky mléka. Všem doporučuji k vyzkoušení, buchta je nejen výborná, ale především opravdu jednoduchá!

Kristýna Kubáčová

Postup extra snadný, cizrnu jsem mixovala tyčovým mixérem spolu s tekutými ingrediencemi, kaši ze samotné cizrny nezvládal. Ovšem bábovku nemůžu dostat z formy za nic na světě. Zkoušela jsem mokrou utěrku, postavit formu do vodní lázně s vroucí vodou, dopéct. - Ani se nehne. :(

Kristýna Kubáčová

Aktualizace: Část bábovky jsem nakonec vyklepla, zbytek zůstal ve formě. Na oslavu ji vzít nemůžu, tak jsem alespoň ochutnala. Cizrnu mám moc ráda, ale v bábovce je cítit hodně a nechutná mi to. Když těsto ze zeleniny, příště raději mrkvové nebo cuketové. Cizrnová si možná najde své příznivce, za sebe nedoporučuji.

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč