Čokoládový cheesecake s kávou

Čokoládový cheesecake s kávou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Více než hodinu

Suroviny

200 g kakaových sušenek (věnečky)

60 g rozpuštěného másla

4 vejce

80 g třtinového cukru

dvojité espresso

200 g 80% čokolády

2 lžíce kakaa

4 balení sýru Philadelphia

kakao na posypání

 

Sušenky rozdrtíme v robotu a smícháme s rozpuštěným máslem. Na dno dortové formy přicvakneme papír na pečení a na dno formy natlačíme sušenkový základ. Formu se sušenkovým základem dáme odpočinout do lednice.

Troubu předehřejeme na 160°C. 

Vyšleháme vejse s cukrem do pěny, přilijeme vychladlé espresso, přimícháme kakao a rozpuštěnou čokoládu. Nakonec přidáme sýr Philadelphia. Hotvou směs nalijeme do formy, uhladíme a pečeme asi hodinu.

Po pečení necháme dort vychladnout a posypeme hořkým kakaem. 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit