Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový cheesecake s třtinovým cukrem a kávou

Čokoládový cheesecake s třtinovým cukrem a kávou

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4004 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 332 g
Tuky 230 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

čokoládové sušenky 200 g
vejce 4 ks
třtinový cukr 80 g
káva
dvojité espresso
vysokoprocentní
kakao 2 PL
a trocha na posypání

Postup

1

Sušenky rozdrtíme v robotu a smícháme s rozpuštěným máslem. Na dno dortové formy přicvakneme papír na pečení a na dno formy natlačíme sušenkový základ. Formu se sušenkovým základem dáme odpočinout do lednice.

2

Troubu předehřejeme na 160°C. 

3

Vyšleháme vejse s cukrem do pěny, přilijeme vychladlé espresso, přimícháme kakao a rozpuštěnou čokoládu. Nakonec přidáme sýr Philadelphia. Hotvou směs nalijeme do formy, uhladíme a pečeme asi hodinu.

4

Po pečení necháme dort vychladnout a posypeme hořkým kakaem. 

Autor: JulieM

Apetit magazín