Suroviny
čokoládové sušenky
200
g
máslo
60
g
vejce
4
ks
třtinový cukr
80
g
káva
dvojité espresso
čokoláda
200
g
vysokoprocentní
kakao
2
PL
a trocha na posypání
krémový sýr
4
bal
Postup
1
Sušenky rozdrtíme v robotu a smícháme s rozpuštěným máslem. Na dno dortové formy přicvakneme papír na pečení a na dno formy natlačíme sušenkový základ. Formu se sušenkovým základem dáme odpočinout do lednice.
2
Troubu předehřejeme na 160°C.
3
Vyšleháme vejse s cukrem do pěny, přilijeme vychladlé espresso, přimícháme kakao a rozpuštěnou čokoládu. Nakonec přidáme sýr Philadelphia. Hotvou směs nalijeme do formy, uhladíme a pečeme asi hodinu.
4
Po pečení necháme dort vychladnout a posypeme hořkým kakaem.